Skocz do zawartości
Skorpion

czy oplaca mi sie inwestowac w karte jezeli ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Mam pytanie czy oplaca mi sie inwestowac w karte graficzna do 500zl (gf 5700 le , radeon 9600 pro ) kiedy parametry mojego komputera wygladaja nastepujaco :

Celeron 2ghz (Northwood)

256 ramu ddr 266mhz

gf 4 mx 64mb

Bo chcialbym zeby moj komp wreszcie mogl pociagnac najnowsze gry na Medium (Doom 3 , Far Cry)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slaby config ale jak cos to mam 2propozycje kup albo radka r9600pro albo r9550 i go podkrec a do tego jeszcze 256mb ram.

Jesli chcesz sobie pograc w nowsze gry doom i far cry to 512ramu musisz miec. Niestety masz slabego proca i najlepiej bylo by go zmienic albo platforme na AMD:)

masz 500zl? jak bys dobrze pokombinowal (zebral troche kasy i sprzedal swojego gf4mx) to bys mogl kupic 512mb ram i radka 9550 tego podkrecisz na wydajnosc podobną do r9600pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsza dla mnie to by byla propozycja kupienia radeona 9600 pro i dokupienie 256ramu. Tylko boje sie o ten procesor, ze bedzie obnizal bardzo duzo wydajnosc. Czy jak dokupie ram i wymienie karte gry beda chodzic plynnie? Oczywiscie napoczatku kupie karte a potem dozbieram na ram .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plynnie to zalezy na jakich ustawieniach:) Jednak jesli wiesz ze bedzie ci ciezko zebrac kase na ram to kup lepiej r9550 + ram albo jeszcze cos miedzy r9550 al r9600pro czyli gecube 9550XT sprzedajesz wtedy swojego gf4mx i wtedy kupic ram.

zajzyj sobie do dzialu gry i sie popytaj jak chodzi doom3 i far cry na r9550 podkreconym i 9600pro.

Przy tych grach to grafa 9600pro/9550 jest wmiare ok ale 256ramu to za malo zeby gralo sie przyjemnie ja kiedys gralem na 256mb w doom3 i far cry i co dalo sie grac ale bez przyjemnosci - przy wyzszych ustawieniach to juz ogolnie tragedia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wiesz ja nie musze grac na ustwieniach High, naturlanie fajnie by bylo lecz nie posiadam duzo pieniedzy i napewno zadowole sie medium. Wiec zrobie tak dozbieram kase kupie Radeona 9550/9600 , sprzedam gf 4 mx i za kase kupie ram koncepcja wydaje mi sie jest dobra :). Dzieki za pomoc . Aha jeszcze jedno jesli bym bral Radeon 9600 to Sapphire ? A jak 9550 to jakiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli r9550 to shapire/gigabyte ale oczywiscie 128bit i pamieci 4ns

Jesli r9550XT to tylko robi ją gecube/gexcube i najlepiej kupic rev2 ma lepsze pamieci 2.8ns czy 2.5ns.

Jesli chcesz kupic r9600 to tylko ver. pro czyli r9600pro i gigabyte chyba lepiej wersjie z pamieci mi 2.8ns- spytaj sie w temacie o r9600pro. a jesli bedzisz kupowal radka 9600pro to tylko z pamieciami BGA(kwadratowe) TOSP są prostokątne.

a pamietaj ze r9550 jest dobre po podkreceniu bo takto jest slaba wiec jesli nie chcesz podkrecac to lepiej kup r9550XT albo r9600pro nie kupuj zadnego z fx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...