noname777 Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 witam, mam maly problem ktorego nie moge rozwiazac. Mam plyte A7N8X-X na ktorej jest dzwiek 5.1 zeby z niego skorzystac trzeba w ustawnieniach zamienic np wejscie mikrofonu na Central/Sub itp. Wlasnie tak robie jednak to nic nie pomaga gdyz w regulacji glosnosci nadal suwaki sa szare, nieaktywne. Moze ktos sie z was orintuje czy nalezy zainstalowac inne drivery niz te z plyty ASUSA czy moze cos jeszcze trzeba zmieniac. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viruspl Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Sam posiadam taką płytę także moge Ci doradzić:D Na poczatku też miałem z nią problemy. Wgraj sterowniki z płytki ASUSa no i wtedy musi działać. Nie trzeba nic w opcjach zmieniać. Jeżeli dalej nie działa wgraj AC97. Mozna znaleźć w googlu. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siudziu Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 a ja mam problem tego typu ze jesli nie ma zadnego zrodla dzwieku karta wydaje straszne trzaski jakby sprzerzenie nie wie moze ktos co to moze byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noname777 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Problem dzwieku rozwiazalem, wystarczylo zainstalowac nowe sterowniki : nForce_4.27_WinXP2K_WHQL_international.exe niestety w opcjach nie idzie,albo jeszcze do tego nie doszedłem, ustawic głosnosci sub/central i tył tak by byly na tym samym poziomie, tzn ze przednie graja glosno a reszta o 50% ciszej. siudziu: a moze jak nie ma zrodla dzwieku i glosniki masz wlaczone to moze trzaski powstaja od zaklucen w zasilaniu? masz bolec w gniazdkach podlaczony do 3 przewodu instalacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siudziu Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 byc moze rzeczywiscie sa to zaklucenia przynajmniej na to wygladam natomiast co z tym zrobic ? mam gniazdka z uziemieniem i listwe przepieciowa ale co to ma dac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noname777 Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 przeczytaj sobie ten artykul moze cos ci pomoze: http://republika.pl/audioton/filtry.html i mozesz jeszcze tutaj luknac (na dole): http://www.republika.pl/audioton/podstawki.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noname777 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 wszystki wyjscia działaja tylko ze z central/sub i tył gra strasznie cicho, przod normalnie. Z regulacji glosnosci Głośnosc główna w zaawansowanych mam tak: Suwaki od tych regulacji: Tony niskie i tony wysokie sa nieaktywne reszte mam na max podkrecone. Czemu tak jest ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siudziu Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 dzieku za linki ale niestety nie jestem elektronikiem a informatykiem i nie jestem wstanie zawiele z tego zrozumiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...