Skocz do zawartości
noname777

Dzwiek w Asus A7N8X-X

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam maly problem ktorego nie moge rozwiazac. Mam plyte A7N8X-X na ktorej jest dzwiek 5.1 zeby z niego skorzystac trzeba w ustawnieniach zamienic np wejscie mikrofonu na Central/Sub itp. Wlasnie tak robie jednak to nic nie pomaga gdyz w regulacji glosnosci nadal suwaki sa szare, nieaktywne.

Moze ktos sie z was orintuje czy nalezy zainstalowac inne drivery niz te z plyty ASUSA czy moze cos jeszcze trzeba zmieniac. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam posiadam taką płytę także moge Ci doradzić:D Na poczatku też miałem z nią problemy. Wgraj sterowniki z płytki ASUSa no i wtedy musi działać. Nie trzeba nic w opcjach zmieniać. Jeżeli dalej nie działa wgraj AC97. Mozna znaleźć w googlu.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem dzwieku rozwiazalem, wystarczylo zainstalowac nowe sterowniki :

nForce_4.27_WinXP2K_WHQL_international.exe niestety w opcjach nie idzie,albo jeszcze do tego nie doszedłem, ustawic głosnosci sub/central i tył tak by byly na tym samym poziomie, tzn ze przednie graja glosno a reszta o 50% ciszej.

siudziu: a moze jak nie ma zrodla dzwieku i glosniki masz wlaczone to moze trzaski powstaja od zaklucen w zasilaniu? masz bolec w gniazdkach podlaczony do 3 przewodu instalacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystki wyjscia działaja tylko ze z central/sub i tył gra strasznie cicho, przod normalnie. Z regulacji glosnosci Głośnosc główna w zaawansowanych mam tak: Suwaki od tych regulacji: Tony niskie i tony wysokie sa nieaktywne reszte mam na max podkrecone. Czemu tak jest ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi