Skocz do zawartości
Krum

GIGABYTE GA-8I865P-G - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajna płyta http:/pclab.pl/art12137-2.html .

Ale ja mam pytanie do użytkowników w/w. W instrukcji jest "for FSB(front side bus) frequency=800MHz Memory Frequency = Host clock X 2.0. ; 1.6. ; 1.33." a u mnie pokazuje tylko "2.0." chce podkręcić procesor ale nie mogę bo pamięci mam DDR400. Wgrałem nowy bios z 9.09.04 ale nic sie nie zmieniło nadal tylko "Auto i 2.0."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam model prawie ten sam bo ruzni sie tylko tym ze ty masz fsb 533 a ja 800 i pamięci 333 i chyba masz tylko 6 kanalowy dźwięk, ja z mojej jestem bardzo zadowolony. jak kupowalem to sie zastanawialem pomiędzy tą i tą. oby dwie są dobre:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam model prawie ten sam bo ruzni sie tylko tym ze ty masz fsb 533 a ja 800 i pamięci 333 i chyba masz tylko 6 kanalowy dźwięk, ja z mojej jestem bardzo zadowolony. jak kupowalem to sie zastanawialem pomiędzy tą i tą. oby dwie są dobre:)

Chyba sie troche mylisz, płyta "oficjalnie" obsługuje FSB533 i DDR333 a faktycznie 800/400. Ja mam P4 i chodzi na 800 z HT a pamięci na 400. Karta audio jest 8.1 a LAN 1GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę polemizował o Abicie bo nie mam pojęcia. Ale jako użytkownik GA-8I865P-G swtwierdzam ze jest niezła co chodzi o 275 PLN. s Ma "Top performance" i jak miałem Celerona spokojnie poszedł na 3,2GHz. ogólnie wydajność systemu wzrosła.Ponadto proponuje zajrzeć jak wcześniej napisałem http://pclab.pl/art12137.html

Edytowane przez harryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi