Skocz do zawartości
poocek_11

Z serii "czy opłaca sie" ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opłaca sie na dzień dzisiejszy kupić radka 9700/9700 PRO, czy może są alternatywy które w tej samej cenie oferowały by wyższy poziom :?: Ile teraz 3a utopić $ w zaqp takiego radka i jeśli już to gdzie kupić (ofkors na myśl przychodzi od razu allegro, ale z tego co widze to ostatnio uszczuplił sie ich "zapas" na allegro). A i jeśli już kupować to która firma: Saphire, Hercules czy build by ATI? A może ktoś z was ma tą karte na zbyciu?

Powinienem uważać na "katowane" radki extremalnym o/c bo one mogły szybciej sie "starzeć"; stracić sporo żywotności, prawda?

PS: Bardzo prosze oszczędzić sobie komentarzy w stylu "wiesz do czego służy wyszukiwarka?" bo chce poznać stan na dzień dzisiejszy tych radków.

Z góry dzięki za posty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radka 9700/9700 Pro raczej juz nie uswiadczysz w zadnym sklepie... nawet jesli byly to ich cena (ok. 1K :roll:) byla zawyzana. IMO lepiej kupic 9800 Pro lub 9800 se@pro (oczywisci na taktowaniach pro - 380/680; najlepiej na rdzeniu R360). Ceny radkow 9700/9800 sa na allegro podobne, takze lepiej lyknac 9800 ktory jest nastepca 9700 i ma szybsze zegary.

Katowac je oczywiscie mozna tylko nie na standardowym chlodzeniu bo wtedy napeno mocno skrocisz jego zywot.

Aha i pamietaj ze do takich kart potrzebny jest porzadny zasilacz nie jakis codeshit cy cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko w zamiarze mam łyknąć Chiefteca 360-302 DF więc temu radkowi nie powinno zabraknąć prądu :D

Czyli jednak lepiej jest zainwestować w 9800, a jeśli już inwestować to nie w ciemno, czyli jak już to na które oznaczenia mam uważać a które są pożądane u tych radków ? Po ile chodzą te co zapodałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na Allego jest pena aukcja na ktorej sa sprzedawane radki 9800se@pro za 700 zl. co prawda ma taktowania 380/600 ale pamiatki 2,5 na na pewno maja duuuzo wyzsze mozliwosci.

aha ta aukcja to pierwsza z brzegu na jaka trafilem takze jesli chcesz to poszukaj dokladnie. tylko nie kupuj radka z 128 bitowa szyna pamieci - ma miec 256 :!: (pamiecie ulozone w litere L)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze rowniez dobrm wyborem jest 6800LE. Troche drozszy od 9800PRO(nowy) ale stosunek cena/wydajnosc jest bardzo dobry. Niestety drozszy o te 100zl. od R9800PRO(nowy).

9800SE@PRO na allegro kosztuje w granicach 700zl. z gwarancja na modowanie. Rowniez dobry zakup. Sam ciagle sie zastanawiam co brac :). Ale chyba jeszcze troche poczekam jak to wszystko sie rozwinie :). Wytrzmalm tyle to wytrzymam jeszcze miesiac, dwa :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeśli kupować radka 9800 to 9800SE@PRO z gwarancją na modowanie? OK, będe pamiętał. I nawet cena mi pasuje :D Ale nadal nie wiem jakiej firmy mam brać w ciemno a które omijać szerokim łukiem. Mozna spotkać build by ATI w tych radkach? Co tym razem zablokowali panowie z ATI? Czyli mówicie że dać sobie spokój z 9700 PRO bo ciężko teraz spotkać "prawie nówki" najwyżej można nabyć jakiegoś weterana "poprzejściach", czy dobrze rozumuje :D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem niezłą ofertę dla wszystkich nie dysponujących sporą gotówką na zakup karty graficznej:

http://www.linuxpl.com/%7Epcserwis/grafiki...i/wyprzedaz.htm

Czy ktoś mógłby mi poradzić, którą grafikę warto zakupić???

Ceny wydają mi się naprawdę atrakcyjne, a produkty Creative, to chyba markowe produkty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...