mat_13m Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Mam taki problem przy właczaniu kompa pojawia się niebieski ekran śmierci i nie można załadować systemu. Treeść błedu: Page_Faul_In_Nonpaged_Area dalej coś żeby sprawdzić stery i sprzęt. Dalej ***STOP: 0#00000050(0#872602C8,0#00000001,0#80518979,0#00000000)-nie wiem czy to jest potrzebny. I na koniec coś o zrzuczniu pamięci fizycznej. Nie wiem czy ten muj opis coś da. Help Ps.Nie pomogło sformatowanie dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 hym a może co to za windows ?? możesz wejść do trybu awaryjnego ?? lub do ostatniej dobrej konfiguracji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Może to być na 90%: -uszkodzona pamięć i 10% -któryś ze sterowników -usługa -antywirus -system plików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Błedy typu STOP występują chyba tylko w XP-kach, więc kolega mam najprawdopodobniej ten system. Może byc pare przyczyn: podkręcony procesor/pamięci, albo poprostu stery. Powyjmuj wszystkie karty rozszerzeń i wtedy sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Błedy typu stop występowały już w Windows NT i Windosws2000 więc nie jest to takie oczywiste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
never Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 sprawdź pamięci programem memtest86, bo to mi wygląda na błąd tego właśnie podzespołu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Błedy typu stop występowały już w Windows NT i Windosws2000 więc nie jest to takie oczywiste. Można to uznać za jeden system ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Przed pojawianiem sie tego bledu nie instalowales jakiegos sterownika albo programu nieznanego pochodzenia?? To moze byc glowna przyczyna wystepowania tego bledu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieksc Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Witam. ja tez mam tego typu błąd, występuje on pod Xp-, jak chce zainstalowac win Xp to podaczas instalcji windowsa wyskakuje ten bład , próbowałem juz pare razy od nowa formatować, instalować i dalej nic :(((( a jak zaistalowałem win 98 to wszystko jest O.K!!1 wiec co moze byc z Xp??????? :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Przed instalacja radze "odkrecic" wszystkie podkrecone podzespoly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Ja myśle że to pamiątki. Podobny problem miałem. Winda 98 łaziła bez problemu a podczas instalki XP wysiadka w różnych miejscach. Winna była nowa kość pamięci. Ale podziałała zamiana kostek slotami :) Po tym zabiegu wsio do tej pory chula. Tak że zamień dociśnij te pamięci a może pomoże :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Błedy typu STOP występują chyba tylko w XP-kach, więc kolega mam najprawdopodobniej ten system. Może byc pare przyczyn: podkręcony procesor/pamięci, albo poprostu stery. Powyjmuj wszystkie karty rozszerzeń i wtedy sprawdź. Muszę się z tobą nie zgodzić. Błędy STOPu występowały już windowsie 95 i to jest pamiątka po tym systemie. W windowsie xp zamiast błędu STOPu mozna ustawic automatyczny restart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Błedy typu STOP występują chyba tylko w XP-kach, więc kolega mam najprawdopodobniej ten system. Może byc pare przyczyn: podkręcony procesor/pamięci, albo poprostu stery. Powyjmuj wszystkie karty rozszerzeń i wtedy sprawdź. Muszę się z tobą nie zgodzić. Błędy STOPu występowały już windowsie 95 i to jest pamiątka po tym systemie. W windowsie xp zamiast błędu STOPu mozna ustawic automatyczny restart. Hmm no nie wiem ja się z takimi błędami w tym systemie nie spodkałem, ale jeśli rzeczywiście sa to się nie będę kłucił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlokos Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 A ja mam problem z takim czyms: swierzo zainstalowany system, w pewnych momentach (roznie, czasami jeszcze w okienkach, czasami przy uruchamianiu aplikacji) pojawia sie cos takiego: cos tam pamiec nie moze byc "write"... jakies cyfry i na koniec pytanie czy debugowac. O co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 memtest ?? czy gold memory sprawdź pamięci pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlokos Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 memtest ?? czy gold memory sprawdź pamięci pozdr No wlasnie probowalem zrobic memtest ale po wlozeniu dyskietki pojawil sie komunikat ze nie mozna wykonac programu czy cos takiego (nie ma to czasem zwiazku z 32bitami? albo jeszcze lepiej z 64 bitowym prockiem?). Jak inaczej sprawdzic pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...