Skocz do zawartości
ThemBones

PSInternet - Poznań - czy ktoś to ma???

Rekomendowane odpowiedzi

Rozpocząłem właśnie studia w Poznaniu i wczoraj monterzy z PSI założyli u mnie stałke. Wszystko wydaje się być OK, transfer uczciwie 32kb/s w obie strony, jednak kumpel pokazał mi ten link http://www.glos.com/index.php?arch=1&d=04-...5&k=wmg&f=07-01 i po przeczytaniu tej informacji poważnie zwątpiłem. Jeszcze nie przelałem im kasy za instalacje i za abonament tak więc może dało by się to jakoś odkręcić. Zwracam się z zapytaniem do tweakowiczów z Poznania, czy ktoś ma to łącze i czy jest prawdą to co napisali w artykule???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Jestem z Poznania, mieszkam na jednym z Piatkowskich osiedli. Pierwszy raz uslyszalem o PSI od znajomej. Slyszalem, ze ich oferta jest OK, zadzwonilem do tej firmy (uslyszalem tam od automatycznej sekretarki, ze nr zostal zmieniony, podano nowy i po chwili zadzwonilem na wlasciwy). Konsultant odpowiedzial mi na wszytskie pytania zwiazane z ich laczem. Wydaje sie wszystko w porzadku, maja dobry transfer, lacze symetryczne (tak jak piszesz - w dwie strony 32KB/s) i jeszcze maja wprowadzic 512/512kbps za ~100zl. Czekalem niecierpliwie az wejda z instalacja na moje osiedle (niby jeszcze z miesiac) - jednak studia oraz pilna potrzeba netu zmusily mnie, by wziac szybciej kablowke (korzystajaca z sygnalu ICPnet, a to juz raczej zaufany provider). Co do PSI: nie spotkalem sie jednak z zadna negatywna opinia (w sensie oszustwa itp.). Mysle, ze mozesz im zaufac (pamietaj jednak, ze nakladaja limit na siec p2p w dzien), ale jestes zwiazany umowa na rok (i jak wejdzie 22% VATu to cena automatycznie podskoczy - 74zl to jest netto). Z drugiej strony jednak, nie podoba mi sie, ze nie odpowiadaja na maile (a zadalem juz kilka, jako potencjalny klient). Jesli chcesz pogadac z innym abonentem PSI to rzuc okiem na ten topik (jezus001 - moze od niego sie wiecej dowiesz). Aha - masz radiowke, czy moze po kablu (do karty sieciowej)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam po kablu. Osiedle Sobieskiego. Antena radiowa jest na dachu budynku, potem switch. Co do ograniczenia P2P to nigdzie o tym nie wspomnieli. Swoją drogą to wcześniej miałem w Gdyni NEO+ i się przyzwyczaiłem do pewnego standardu jeśli chodzi o P2P. Teraz DC++ nie chce chodzic na active i ma problem ze sciagnieciem listy userow na hubie, nie mowiac juz o downloadzie jakichkolwiek plikow. A ze www stron spokojnie ciągnie te 32kb/s. Ciekawe czy uda mie się dogadać z adminem w sprawie forwardowania portów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz powiedziec, ze w umowie/regulaminie nie bylo nigdzie podane, ze w dzien p2p dziala w granicach 5-10KB/s??? Podpucha jak cholera w takim razie:( (zastanawiam sie, czy ukrywanie takich blokad przed klientem moze byc powodem do zerwania umowy). Sam mam kablowke i w DC++ jestem ustawiony jako active, oraz mam swoje wlasne IP (w sumie ciesze sie, ze nie wzialem PSI w takim razie)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi