BivAll Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Witam Kupilem sobie zasilke Revoltec Chromus 450W, bo moj dotychczasowy szef 360W przestal wystarczac po przesiadce na mobilnego bartona... Ot mysle sobie - 450W - podobno cichy i do tego w super cenie 8O No to biegiem do sklepu, podlaczam do kompa. Pierwsze co mnie udezylo to glosna praca, a w sumie chalas wentyla :evil: Znacznie przewyzsza on wszystko co mam w kompie! Druga rzecz to napieca, ktore skacza pod obciazeniem caly czas, zwlaszcza +12 i +5V +12 lata od 11.67 do 12.02 (pomiar miernikiem z molexa) :evil: +5 - od 4.78 do 4.97 (pomiar miernikiem z molexa) +3.3 jest w nieco lepszym stanie - od 3.37 do 3.44 (ale co teraz bierze prad z linii 3.3) Czuje sie nieco zawiedziony zakupem, ale jak to mowia masz to za co placisz - przestaje juz wiezyc w 450W zasilacze za mniej niz 300pln :!: :!: :!: Czy ktos jeszcze ma z tym zasilaczem revoltec takie problemy, czy tylko ja mam pecha :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałRawicki Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 A mógłbyś mi zrobić fotkę wnętrzności? Jestem ciekaw co ma w środku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BivAll Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 A mógłbyś mi zrobić fotkę wnętrzności? Jestem ciekaw co ma w środku :P Jak go otworze to strace wtedy gware, ale radiatorki sa mniejsze niz w chieftecu, chociaz moc o 90W wieksza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałRawicki Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 A mógłbyś mi zrobić fotkę wnętrzności? Jestem ciekaw co ma w środku :P Jak go otworze to strace wtedy gware, ale radiatorki sa mniejsze niz w chieftecu, chociaz moc o 90W wieksza No rozumiem :/ Do którego Chiefteca porównujesz? One i tak mają małe radiatorki wiec to musi byc kompletne załamanie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koles Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 A mógłbyś mi zrobić fotkę wnętrzności? Jestem ciekaw co ma w środku :P Jak go otworze to strace wtedy gware, ale radiatorki sa mniejsze niz w chieftecu, chociaz moc o 90W wieksza A waży wiecej niż Chieftec???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 ehhh ;-) zastanawiałem się nad nim ;-) -> jak mozesz - oddaj/wymień na coś innego... kupiłem neoteca -4202, jest dobry ale wiem ze mogl by byc lepszy, prądu wystarcza i mysle że zapas jest spory, słychać natomiast ciche piszczenie - o tym mozesz poczytac na forum neoteca - i w standardzie nie jest on cichy,, Moze trochę inaczej rozumiem cisze niż marketingowcy neoteca hehe :lol: zaletąjest duzy wentyl - wietrzy budę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerth Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 akurat w moim neotecu nic nie piszczy 8) - jednak to prawda ze wiele zasilaczy z apfc ma faktycznie tendencje do piszczenia :? u mnie do piszczących zasilaczał sie tagan zanim nie poszedł z dymem, u jednego kumpla piszczy pasywny yeshico, u drugiego huntkey 400W, a jeszcze innego topower 400W... Co do cichości mojej neoteca - faktycznie głośność zasilacza jest bardzo względna - jak dla mnie jest to rewelka, a dla mojego kumpla cokolwiek co nie jest pasywnie chłodzone jest nie do zniesienia :lol: Na szczęście występuje to tylko czasami i ma chyba najwięcej wspólnego z jakością prądu w danym miejscu jak sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BivAll Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Oddałem wczoraj do sklepu sromusa i kupiłem wczoraj Topwera 450W Co prawda napięcie +12 trzyma nie najlepiej, ale jest już nieco ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...