Skocz do zawartości
SLAPOn

nie chce AGP, chce PCI!!!! :[

Rekomendowane odpowiedzi

kurka... sluchajcie jest taka sprawa. Pare dni temu instalowalem sobie system. Wszystko bylo dobrze, gdyby nie to ze karta graficzna dzialala mi na PCI (w sterach tak wyswietlalo). Otoz oczytawszy sie tego forum znalazlem info ze aby sterowniki widzialy karte graf. pod agp trzeba zainstalowac sterowniki nforce2 GART. Tak zrobilem... ale!! Ale cholera jasna teraz zadna gra mi nie chce dzialac... mam artefakty zamiast obrazu. Wszystko wyglada tak jakby ustawil za duze odswiezanie ekranu (ale to nie jest tego wina). Czy ktos moze mi powiedziec w jaki sposob moge poonownie ustawic karte na PCI?? nie chce reinstalowac systemu. Zainstalowalem jeszcze jakis programik ktory odslania ukryte opcje w sterach. Niby tam jest taki suwaczek z mozliwoscia wybrania PCI, AGPx2, AGPx4 i AGPx8, ale chocbym nie wiem co zawsze mi powraca do defaultowych ustawien czyli AGPx8 :[

Moj konfig: A2000+@3200+, 256mb ram pc3200, GF4mx400, SL-75frn2-rl (nforce).

Z gory wielkie dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurka... sluchajcie jest taka sprawa. Pare dni temu instalowalem sobie system. Wszystko bylo dobrze, gdyby nie to ze karta graficzna dzialala mi na PCI (w sterach tak wyswietlalo). Otoz oczytawszy sie tego forum znalazlem info ze aby sterowniki widzialy karte graf. pod agp trzeba zainstalowac sterowniki nforce2 GART. Tak zrobilem... ale!! Ale cholera jasna teraz zadna gra mi nie chce dzialac... mam artefakty zamiast obrazu. Wszystko wyglada tak jakby ustawil za duze odswiezanie ekranu (ale to nie jest tego wina). Czy ktos moze mi powiedziec w jaki sposob moge poonownie ustawic karte na PCI?? nie chce reinstalowac systemu. Zainstalowalem jeszcze jakis programik ktory odslania ukryte opcje w sterach. Niby tam jest taki suwaczek z mozliwoscia wybrania PCI, AGPx2, AGPx4 i AGPx8, ale chocbym nie wiem co zawsze mi powraca do defaultowych ustawien czyli AGPx8 :[

Moj konfig: A2000+@3200+, 256mb ram pc3200, GF4mx400, SL-75frn2-rl (nforce).

Z gory wielkie dzieki za pomoc.

nie rozumiem dlaczego chcesz miec ta karte tak aby dzialala jak na PCI?? przeciez to bezsens...powiem ci tak: tez tak mialem...stery od grafy mi cos namieszaly i tez mialem grafe na PCI....TEORETYCZNIE powinno pomoc odinstalowanie sterow od grafy i wywalenie z menedzera urzadzen tego kontrolera PCI...potem uruchomienie windowsa (sys powinien sam zainstalowac sobie AGP) i instalka sterow od grafy...mowie TEORETYCZNIE!! gdyz w moim przypadku pomogl tylko reinstal systemu :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...