Skocz do zawartości
toki

Celeron D 2,66 @ 3,6 , czy dobrze poszedl??

Rekomendowane odpowiedzi

ładnie poszedł , ale napisz jaka jest temp. procka po podkręceniu na tym boxowym wentylatorze / jakie obroty wentylatora ?

Ja mam celerona D 2,53 , po podkręceniu do 3,2 na box. went temp wynosi jakieś 70 C w idle , a wiatrak wyje jak upiór przy 3200 obrotach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@noah12 - niby wszystko dobrze ale... toki ma C2,66GHz a na pclab'ie podkręcali C2,53. Niby niewielka różnica ale zawsze. toki ma mnożnik 20x a w pclab'ie jest 19x więc jest mała różnica :wink: Jeśli miałby WC to czemu nie wykręcić go do 3,8 jakby zapanować nad temp :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Skoro juz mowa o podkrecaniu Celerona D na Asrocku to mam zamiar kupic Celerona D 2.4Ghz i Asrocka P4V88. Czy ktos może cos na temat tej plytki powiedziec?? Abit VT7 jest na tym samy chipsecie i na nim tez podobo te celki super sie kreca... ale jakos zadnej opinii w necie nie widzialem o tej plytce.

Jakby tak na 3 Ghz poszedl to by juz wystarczylo...

Co to za cudo wogole ten Via PT880??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na boxie i i845 miałem maxa 3.0, po zmianie na i865PE i WC śmiga na 3.8 wmiarę stabilnie ;-) dalej niewydala zasiłka.

Dziwię się wielce że wogle ciągnie. Coprawda zostawiam tylko 1 dysk wyciągam ram i bez cd, ale jak na 300W to i tak sukces ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym przyłączyć się do pytania welyka w sprawie tego Asrocka P4V88.  

Czy ktoś ma i mógłby powiedzieć jak się spisuje w działaniu, albo chociaż zna jakieś opinie o niej?

nie wiem nic o tej płycie... ale wiem cosik o tej firmie... Asrock to firma dla very low-end... stabliność ok, ale wydajność to już nie bardzo... nie lepiej dołożyć te pare dziesiąt zł i kupić Abita VT7 ? jak już myślisz o PT880 ?

tutaj masz pare testów :

http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/Via...0/strona-1.html

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/223

http://www.tweaktown.com/document.php?dTyp...dId=652&dPage=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem kupic tego asrocka ale jednak zaraz jade po abita,tylko dlatego ze o abicie jest juz sporo w necie napisane i wiem ze ludzie kreca na nim ostro celki... a i roznica w cenie jest nie taka straszna!!

Co do asrocka (jako marki) to mialem juz do czynienia z tymi plytkami i jestem zdania ze ZA TE CENE sa SUUPER! jak tylko wrzuce na mojego przyszlego abitka mojego przyszlego celka D to napisze czy w moim przypadku tez tak kosmicznie sie kreci... OBY TAK BYLO :) bo sie zalamie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi