toki Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Jak w temacie, dodam ze na 1,35V, i na plycie Asrock P4i65GV Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 wedlug mne kozcko. moze jak zmienie mobo na p4p800 uda mi sie ciebie przescignac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 moze jakies benchmarki :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toki Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 MARIOSKARPA: o jakie dokladnie benchmarki ci chodzi??, to zrobie. Oto screen z cpu-z: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 sis sandra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Spoko poszedl. Zarzuc jakims benchmarkiem. A czym go chlodzisz? Error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toki Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 standardowym boxowym chlodzeniem. Oto testy: (chyba o te chodzilo??) http://www.ati.fc.pl/pliki/System.htm Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relax Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 ładnie poszedł , ale napisz jaka jest temp. procka po podkręceniu na tym boxowym wentylatorze / jakie obroty wentylatora ? Ja mam celerona D 2,53 , po podkręceniu do 3,2 na box. went temp wynosi jakieś 70 C w idle , a wiatrak wyje jak upiór przy 3200 obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toki Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Niestety w stresie kolo 62 oC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noah12 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Swietnie poszedl, tu podkrecali Celka D, ale poszedl im tylko na 3,5 GHz i to na miedziaku! (wentylatorze Gigabyte GT) http://pclab.pl/art11940-9.html Zmien wentyl moze Ci pojdzie Celek na 3,8 GHz? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 @noah12 - niby wszystko dobrze ale... toki ma C2,66GHz a na pclab'ie podkręcali C2,53. Niby niewielka różnica ale zawsze. toki ma mnożnik 20x a w pclab'ie jest 19x więc jest mała różnica :wink: Jeśli miałby WC to czemu nie wykręcić go do 3,8 jakby zapanować nad temp :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toki Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Problem tkwi w plycie glownej, brak zmiany mnoznika, i napiecia na procu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 intel ma zablokowany mnożnik od dawna i tu płyta nie ma nic do rzeczy a co do napięcia to może jakić v-mod? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draks_Maxim Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 v mod po co z tego co wiem to w tych presctokach to ma aktywne napiecie i sie zmienia w zlaznosci od uzycia procka.... p.s moze wymien ramki na mocniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toki Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Pamiatki bewnie by pomogly, ale $$ brak, z tad decyzja z zakupem tej plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Witam! Skoro juz mowa o podkrecaniu Celerona D na Asrocku to mam zamiar kupic Celerona D 2.4Ghz i Asrocka P4V88. Czy ktos może cos na temat tej plytki powiedziec?? Abit VT7 jest na tym samy chipsecie i na nim tez podobo te celki super sie kreca... ale jakos zadnej opinii w necie nie widzialem o tej plytce. Jakby tak na 3 Ghz poszedl to by juz wystarczylo... Co to za cudo wogole ten Via PT880?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tares Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 jak mam być szczery to tak średnio na jeża go podkręciłeś... ja mojego bez podnoszenia napięcia kręce na 3,6GHz ( 18x200 ) więcej nie próbowałem bo ekstremalnym o/c nei jestem i to mi wystarcza :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Na boxie i i845 miałem maxa 3.0, po zmianie na i865PE i WC śmiga na 3.8 wmiarę stabilnie ;-) dalej niewydala zasiłka. Dziwię się wielce że wogle ciągnie. Coprawda zostawiam tylko 1 dysk wyciągam ram i bez cd, ale jak na 300W to i tak sukces ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Witam! Jak dla mnie to dobrze poszedł. Ja mam Celerona 2.0GHz i nie pójdzie mi na 2.4GHz, płyta główna Epox 4PEAD i nie wiem co mu jest :cry: Dawałem temat o tym problemie, ale nikt mi nie pomógł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radco Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Chciałbym przyłączyć się do pytania welyka w sprawie tego Asrocka P4V88. Czy ktoś ma i mógłby powiedzieć jak się spisuje w działaniu, albo chociaż zna jakieś opinie o niej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Coś znalazłem o AsRock P4V88, ale niestety nie ma komentarzy. Popatrzcie tutaj----> http://sklep.benchmark.pl/pelny_14122.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radco Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 No właśnie chodzi mi bardziej o komentarze i opinie, a ten adres James to rzecz jasna było pierwsze miejsce w jakim szukałem (sklep.komputronik.pl), ale dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tares Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Chciałbym przyłączyć się do pytania welyka w sprawie tego Asrocka P4V88. Czy ktoś ma i mógłby powiedzieć jak się spisuje w działaniu, albo chociaż zna jakieś opinie o niej? nie wiem nic o tej płycie... ale wiem cosik o tej firmie... Asrock to firma dla very low-end... stabliność ok, ale wydajność to już nie bardzo... nie lepiej dołożyć te pare dziesiąt zł i kupić Abita VT7 ? jak już myślisz o PT880 ? tutaj masz pare testów : http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/Via...0/strona-1.html http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/223 http://www.tweaktown.com/document.php?dTyp...dId=652&dPage=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 mialem kupic tego asrocka ale jednak zaraz jade po abita,tylko dlatego ze o abicie jest juz sporo w necie napisane i wiem ze ludzie kreca na nim ostro celki... a i roznica w cenie jest nie taka straszna!! Co do asrocka (jako marki) to mialem juz do czynienia z tymi plytkami i jestem zdania ze ZA TE CENE sa SUUPER! jak tylko wrzuce na mojego przyszlego abitka mojego przyszlego celka D to napisze czy w moim przypadku tez tak kosmicznie sie kreci... OBY TAK BYLO :) bo sie zalamie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radco Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Powodzenia welyk :D A ja jestem ciekawy tego AsRocka, sprzęt nie jest dla mnie, a dla mojej dziewczyny, więc będę mógł eksperymentować ;) Czekamy welyk na wieści z placu boju... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
askl18 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Powiedzcie mi dlaczego CPU-Z Version 1.21 widzi mi mojego celka jako PENTIUMA 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 zainstaluj se najnowszą wersje to bedzie Ci wykrywał go jako celefona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 pewnie masz rewizję D0.... znam kolecia któremu taki celek poleciał na 4,2 Ghz na 1,55v przy pentagramie QVC 120+.. mowa o celku 2,53 LGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...