Skocz do zawartości
Spawacz

Metoda bicia rekordów (na fx5600) w 3dmarkach ?????

Rekomendowane odpowiedzi

To tak :) wchodzę np. na orb'a i porównuję mój wynik z najlepszym i co widzę u tego kolesia sound testy zostały pominięte w 3dmarku 2003.

Wchodze do następnego i co ukazuje się moim oczą heh od testu cpu w dół wogule niema wyników zostały u niego pominięte :( co jest :P.

Jak można się ścigać jak oni sobie poprostu omijają testy :D

Teraz pytanko:

Jak pominąć taki test :P.

teraz 2 pytanko:

Zauwarzyłem że wszystkie dobre wyniki są na sterownikach bez certyfikatu.

Najleprzy Marcin5611 który chyba czasem wpada na to forum bo coś mi się ten nick kojarzy jest na sterownikach "StarStorm 56.72 B NVIDIA GeForce FX 5600". Gdzie można zassać ten sterownik ???

heh teraz pyt. 3:

Pamiątki na grafie mam bez radiatorów i jak podkręcam je do 560 Mhz to pojawiają się kropki na pulpicie, takie przekłamania w kolorach. Czy załorzenie radiatorów może temu zapobiec, czy to już jest poprostu max wyciśnięty z tych kości?

no i pyt. 4:

Jak porównuję wyniki z innymi (najleprzymi na orbie) to widzę że w pierwszych testach moja karta niewiele odbiega ( czasem nawet je wyprzedza) a z każdym następnym testem różnica się zwiękrza i zwiękrza czy to przez to że karta się grzeje ??

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz pytanko:

Jak pominąć taki test :P.

na wynik maja wplyw tylko pierwsze cztery testy - przeleca. "esc" i masz wynik

teraz 2 pytanko:

Zauwarzyłem że wszystkie dobre wyniki są na sterownikach bez certyfikatu.

www.google.com

heh teraz pyt. 3:

Pamiątki na grafie mam bez radiatorów i jak podkręcam je do 560 Mhz to pojawiają się kropki na pulpicie, takie przekłamania w kolorach. Czy

sprawdz to bedziesz wiedzial...

no i pyt. 4:

Jak porównuję wyniki z innymi (najleprzymi na orbie) to widzę że w pierwszych testach moja karta niewiele odbiega ( czasem nawet je

pierwszy test jest uzalezniony od proca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spawacz masz racjie ale siedze dosyc czesto na forum:)

Zresztą w tytule pnapisalem Tweak.pl 3dmark team:)

Stery napewno są na www.guru3d.com

Sulaco ma racjie w pierwszym tescie duzo zalezy od proca:)

w ostatnim najwiecej od grafy:)

Testy duzo osob pomija bo to jest naprawde meczące:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOO Marcin5611 mam do ciebie pytanko :) Na jakich częstotliwościach procka i pamięci swojego geforce fx 5600 uzyskałeś te wyniki ?? I czy urzywałeś chłodzenia wodnego??

PS. Ja niemam chlodzenia wodnego bo jest trochę drogie ale może na gwiazdkę sobie zakupię :). A i na swoim Geforce fx 5600 XT Prolink z wgranym biosem od pełnego 5600 chcę przebić twój wynik w 3dmarku 2003 :P:P:P choć wątpię abym tego dokonał sprubuję :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz tu:)

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=72100

Takty w 2k3 rdzen495 pamiec 690mhz a zresztą takty są podane w wynikach na ORB.

Chlodzenie AC najpierw standartowe pozniej ZALMAN ZM80C+1wentyl a do walki o kazdego mhz to nawet otwarte okno (wtedy bylo dosyc chlodno) i 2/3wentyle:)

Co do temp. w lato max temp 59stopni po o/c

Zobacz jeszcze moje wyniki w Aquamark3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi