Skocz do zawartości
Sysak

Extremalny overclocking GF 2MX/MX400 - Co mogę z nią zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kartę Pixel View (Prolink) GeForce 2MX/MX400. Za niedługo zmieniam na Gigabyte R9550. Chcę wycisnać z tej karty ile się da :twisted: Mam zamiar zrobić Hard Quadro Moda ,Vmoda i zmienić bios na Quadro. Proszę (BŁAGAM!!!!) o porady dotyczące kazdej z tych czynności. Jeżeli ktoś wie co oprócz tego można zrobić z tą kartą ,niech pisze. Aha na chłodzenie nie mogę wydać wiecej niż 50 zeta!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...erclocking.html

tu jest opis vmoda ale do procesora tylko bo pamieć idzie bezpośrednio z 3.3v da sie to ominać ale trzeba ciać aż 6 ścieżek które sie znajdują sie przy cudnych złotych pinach odcinająć ścieżki odłaczamy nap 3.3v i przez rezystor 0.22 ohm podłaczamy do napiecia 5v to da napiecie na pamieci około 4-4.2v sam wymyśliłem tego moda bo jestem nienormalny proc kręcił sie na 270mhz a pamieć bez vmoda do 206mhz a po vmodzie do 223mhz ale radiatory potrzebne bo temp pamieci ogromna i nie właczaj sideband adressing i bo ci uwali karte w ciagu 1min i przy okazji może uwalić płyte główną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wyciagnołem na gf2mx ponad 4000pkt ale czy to ważne sam wymyśliłem vmoda do pamieci nigdzie nie ma opisu ale pewnie nikt z was nie podejmie sie jego zrobienia jakbym miał aparat to bym dał pełny opis z zdjeciami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... myslę że aż tyle z niej nie wyciągną a poza tym musiałbym mieć szybszego proca. Szkoda sideband że zdjęć nie zrobiles bo na 100% bym się tego podjał. Acha i mi nie chodźi o wyniki tylko o satysfakcję i nowe doświadczenia.;) P.S. Jak myslicie za ile bedzie mozna opchnać na allegro takiego zmodowanego MX'a400 z dobrym chlodzeniem(Jest w planie:D)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na cpu zaloz cos z jakiegos procka, oczywiście najlepiej miedź, nie ma sie co wykosztowywać bo po vmodzie i tak karta nie bedzie ekstremalnie gorąca... na pewno przyda się dobra pasta

nowe i w rozsądnej cenie - zaloz spire whisper rocka :-] zeszlifuj od dołu i pusc wentyl na 17V ;-) karta bedzie miala powiedzmy temp pokojową + 1*c :lol: no i doświadczeń na +

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm teraz bez żadnego poządnego chlodzenia (maly debilny plaski radiator na GPu zmienilem na mały debilny mniej plaski radiador i dolozylem pasty termoprzewodzącej i moge wyciagnac 230 Mhz na rdzeniu i 190 na pamieciach (hynixy 6ns to syf :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi