Skocz do zawartości
jezol

GF FX 5200 i wiatraczek z ATHLONA XP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakis czas temu zmienilem wiatraczek z radiatorem na procku i teraz sie zastanawiam czy by go na grafiek wlozyc. Wiatrak to GLACIATECH SILENT BREEZE 462 II. Tylko niewiem jak go zamontowac. Moze mi ktos pomuc jak zamontowac radiator z proca na grafe ??

Jesli mozna to prosil bym o zdjecia.

Widzialem zdjecia z FX 5900 XT ale tam sa 4 dziury na grafie do radiatora, pozatym w radiatorze od SILENT BREEZ niema jak wywiercic dziur bo sa zeberka za blisko siebie.

Niemam siana na nowy sprzet a chcialbym podkrecic troche grafe. Dysponuje tylko tym coolerem (SILENT BREEZE 462 II).

Z gory dzieki za pomoc.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOOOOOOO przyłączę się :D bo chcę na swojego GF FX trzepnąć jakiś wielki radiator np. od jakiegoś procka tylko niewiem jak go zamontować :(. A też mam tylko 2 dzióry na przyż na karcie :P

Niemogę znaleźć żadnego postu o tym.

Coś słyszałem że sa jakieś opaski zaciskowe czy coś takiego ale gdzie to kupić itd. :P

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przerabiałem to... tylko ja założyłem wiekszego kloca niż SB 2 :wink:

W radiatorze wierci się 2 dziurki, tak żeby pokrywały się z tymi w laminacie karty.... dziurki powinny być wąskie (wiertło 1-2mm) w te dziurki wkręca się też takie wąskie śrubki ..ale na tyle szersze żeby się zaklinowały w otworze. Na śrubki zakłada się jakieś sprężynki albo podkładki gumowe żeby radiator dobrze dociskał do rdzenia... Ogólnie wygląda to tak jak montaż radiatorów Thermalright SLK-U...

W sumie podstawę SB 2 można nawet na wylot przewiercić.. jak śruby wyjda na drugą stronę radiatora, to nic się nie stanie.. będzie nawet lepiej trzymało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi