Karp Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Wiem ze ten temat był poruszany na forum już kilka razy, ale tu jest tak dużo postów że nie znalazłem nic ciekawego nt. Jakie wybrać chłodzenie na proca Athlon Barton 2800+, bedzie kręcony do około 2500 Mhz (płyta Abit NF7). I jeszcze jedno lamerskie pytanie (jestem początkujący więc nie bić ) Czemu po podkręceniu FSB do np. 200 odczyt i zapis do/z ramu drastycznie spada (około 20%).Timingi 6-2-2-2,5 (jak narazie najlepsze osiągi przy FSB 180). Ramy 2*256 DDR 333 Nanya. Pozdro PS. Na chłodzenie mam 100-170zł. PS2. Jeżeli znowu zły dział albo coś takiego to prosze przenieść tam gdzie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 NIe wiem czy na chłodzeniu powietrzem dojedziesz do 2500 Mhz. Ten procek ma wysoki mnożnik i nie bedzie trza szybko zmieniać vcora a co za tym idzie bedzie rosła temperatura. Ja bym na twoim miejcu poczekał i kupił chłodzenie wodne, albo sprzedał proca i kupił mobila i wtedy napewno pojedziesz na chłodzeniu powietrzem 2500 Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karp Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Nieee proc spokojnie idzie na FSB 200 (2500Mhz), tylko temperatura jest sporawa (45-50 jak nie uzywam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...