-Hacker+ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 witam padłem ofiarą oszustwa. wszystko byłoby ok, ale jestem niepełnoletni i nie wiem czy uda mi się odzyskać pieniądze. zgłosiłem tą sprawe do tego bezpłatnego ubezpieczenia kupujących na allegro i czekam na odpowiedz, ale musze się wybrać na policję, i nie wiem co robić, bo jeżeli odkryją, że jkestem niepełnoletni to mi pewnie zawieszą konto, a pieniędzy niebędą chcieli oddać i co mam robić? rozmawiałem z pewnym gościem co mu się udało to jakoś ominąć, ale nie rozumiem jak on to zrobił, więc poniżej dam kopie listów, które do mnie pisał. może wy wiecie o co chodzi. "ja byłem jako świadek a mój brat normalnie zeznawał...a konto też mam swoje a nie brata ..." "a czy musze być pełnoletni, żeby miec swoje konto na allegro ?? Ja nic o tym nie wiem ... Na policji zgłosiłem oszustwo i gość zapytał kto zgłasza to oszustwo ja czy brat ?? No to brat zgłosił bo ja nie miałem żadnych dokumentów przy sobie ... Ty sobie weź legitymacje i sam zgłoś ... " tak mi napisał. proszę o odpowiedź w temacie jeżeli komukolwiek niepełnoletniemu udało się ozdyskać kase poprzez bezpłatne ubezpieczenie kupujących bardzo pilna sprawa i proszę nie pisać o tym że "a mówiłęm że nie warto kupywać na allegro", "tam są sami oszuści" takie komentarze są mi niepotrzebne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCZq Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Jak jestes nie pelnoletni to masz problemik. Ja poprostu zarejestrowalem sie na allegro na imie moje ojca. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwin Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Kiedy zalozyles konto na Allegro? Bo to jest wazne... Kiedys nie bylo wymagane bycie pelnoletnim... I ile masz lat? Pozdro Pingwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Jak wpisałeś nieprawdziwy wiek podczas rejestracji to allegro stwierdzi, że sam jesteś oszustem bo masz fałszywe dane i będą nici z darmowego ubezpieczenia allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Hacker+ Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 konto założyłem jakiś czas temu, wtedy nie pytali mnie o wiek mam 16 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Założyłem konto w 2001 roku i we Wrześniu mi zablokowali z tego powodu że jestm niepełnoletni. Dowiedzieli się w ten spsub ze pewien koles z ktorym gadalem przez GyGy ( on chciał kupić mój przedmiot poza licytacją ale mu odmowilem) zakapował do obsługi że jestem niepełnoletni. Jak napisałem do allegro dlaczego mi zablokowali konto to powiedzieli ze posiadanie takiego konta jest niezgodne z polskim prawem i ze mi odblokuja za 1rok i 11miesiecy :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwin Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 KiloBajt: Pisz do nich i sie kloc, ze wtedy nie bylo to wymagane! Bo taka jest prawda, ze ne trza bylo byc pelnoletnim... -Hacker+: Dokladnie prosze o date... A nie jakis czas temu - dla niektorych to miesiac, a dla niektorych 2 lata! Pozdro Pingwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 KiloBajt: Pisz do nich i sie kloc, ze wtedy nie bylo to wymagane! Bo taka jest prawda, ze ne trza bylo byc pelnoletnim... -Hacker+: Dokladnie prosze o date... A nie jakis czas temu - dla niektorych to miesiac, a dla niektorych 2 lata! Pozdro Pingwin Bzdury piszesz "kolego" Nie czytasz regulaminów i potem takie efekty są. Zawsze trzeba było byc pełnoletnim, żeby założyć konto na Allegro. Jeżeli masz atpliwości, lub mi nie woierzysz, napisz z zapytaniem do adminów, zamiast ściemniać i podpuszczać gościa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 ja kiedys cos tam przeskrobalem i wyslalem przeprosiny , ze mam 16 lat i takie tam to oni skoro masz 16 lat blokada konta do 18 :D . A 18 za miesiac to stare konto moze odzyskam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _PL4Y3R_ Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 po 1. jak jestes niepelnoletni to nawet sprawy na policje nie zglosisz bo do tego trzeba miec 18 lat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 reed Jak sie rejestrowale to podlem prawdziwa date urodzin. To jusz wtedy system mogl nie przyjac mojego formulaza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 a nie wiecie przypadkiem czy po odblokowaniu konta , stare komentarze zostają czy trza nabijać licznik od nowa ? bo troszku ich nazbierałem i szkoda by mi było je stracić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Mi tez zablokowali konto bo zmienilem adres zamieszkania wiec zmienilem tez w profilu i systematycznie mi teraz wszystko zawieszają i nie interesują ich zadne tlumaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 @GuC!o^ Komentarze raczej zostaną, ale sprawdz czy konto jeszcze istnieje. Mi tez zablokowali konto bo zmienilem adres zamieszkania wiec zmienilem tez w profilu i systematycznie mi teraz wszystko zawieszają i nie interesują ich zadne tlumaczenia. Ja też zmieniłem adres zamieszkania. Zmieniłem to w profilu i wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwin Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 reed: Ehh... Wlasnie, ze KIEDYS nie trza bylo byc pelnoletnim... Dopiero bodajze w 2002r. wprowadzili takie cos do regulaminu... Pozdro Pingwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _PL4Y3R_ Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 no ja tez sobie nie przypominam zeby bylo cos o zaznaczaniu ze masz 18 lat:) ale moge sie mylic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...