Skocz do zawartości
-Hacker+

allegro, bezpłatne ubezpieczenie kupujących

Rekomendowane odpowiedzi

witam

padłem ofiarą oszustwa. wszystko byłoby ok, ale jestem niepełnoletni i nie wiem czy uda mi się odzyskać pieniądze.

zgłosiłem tą sprawe do tego bezpłatnego ubezpieczenia kupujących na allegro i czekam na odpowiedz, ale musze się wybrać na policję, i nie wiem co robić, bo jeżeli odkryją, że jkestem niepełnoletni to mi pewnie zawieszą konto, a pieniędzy niebędą chcieli oddać

i co mam robić? rozmawiałem z pewnym gościem co mu się udało to jakoś ominąć, ale nie rozumiem jak on to zrobił, więc poniżej dam kopie listów, które do mnie pisał. może wy wiecie o co chodzi.

"ja byłem jako świadek a mój brat normalnie zeznawał...a konto też mam swoje a nie brata ..."

"a czy musze być pełnoletni, żeby miec swoje konto na allegro ?? Ja nic o tym nie wiem ...

Na policji zgłosiłem oszustwo i gość zapytał kto zgłasza to oszustwo ja czy brat ?? No to brat zgłosił bo ja nie miałem

żadnych dokumentów przy sobie ... Ty sobie weź legitymacje i sam zgłoś ... "

tak mi napisał.

proszę o odpowiedź w temacie jeżeli komukolwiek niepełnoletniemu udało się ozdyskać kase poprzez bezpłatne ubezpieczenie kupujących

bardzo pilna sprawa

i proszę nie pisać o tym że "a mówiłęm że nie warto kupywać na allegro", "tam są sami oszuści" takie komentarze są mi niepotrzebne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyłem konto w 2001 roku i we Wrześniu mi zablokowali z tego powodu że jestm niepełnoletni. Dowiedzieli się w ten spsub ze pewien koles z ktorym gadalem przez GyGy ( on chciał kupić mój przedmiot poza licytacją ale mu odmowilem) zakapował do obsługi że jestem niepełnoletni. Jak napisałem do allegro dlaczego mi zablokowali konto to powiedzieli ze posiadanie takiego konta jest niezgodne z polskim prawem i ze mi odblokuja za 1rok i 11miesiecy :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KiloBajt: Pisz do nich i sie kloc, ze wtedy nie bylo to wymagane! Bo taka jest prawda, ze ne trza bylo byc pelnoletnim...

-Hacker+: Dokladnie prosze o date... A nie jakis czas temu - dla niektorych to miesiac, a dla niektorych 2 lata!

Pozdro

Pingwin

Bzdury piszesz "kolego"

Nie czytasz regulaminów i potem takie efekty są.

Zawsze trzeba było byc pełnoletnim, żeby założyć konto na Allegro.

Jeżeli masz atpliwości, lub mi nie woierzysz, napisz z zapytaniem do adminów, zamiast ściemniać i podpuszczać gościa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GuC!o^

Komentarze raczej zostaną, ale sprawdz czy konto jeszcze istnieje.

Mi tez zablokowali konto bo zmienilem adres zamieszkania wiec zmienilem tez w profilu i systematycznie mi teraz wszystko zawieszają i nie interesują ich zadne tlumaczenia.

Ja też zmieniłem adres zamieszkania. Zmieniłem to w profilu i wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi