pjotrek Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Nie wiedzialem w ktorym dziale napisac ten post, wiec pisze tutaj. Nie wiem czy tak sie dzieje u kazdego, moze jest to poprostu normalna sprawa, ale u siebie zauwazylem dziwne 'zjadanie' ramu tzn. ram spada do prawie zera, wszystko sie spowalnia itd. Dzieje sie tak zawsze podczas przenoszenia/kopiowania jakis duzych plikow, podczas instalacji czegos wiekszego, a takze podczas gdy ktos sciaga cos ode mnie na DC. Dokladnie wyglada to tak, ze w procesach pokazuje, ze DC zuzywa kolo 6mb ramu, jednak naprawde po zamknieciu DC wolny ram zwieksza sie o 100-200mb! Czasami gdy jest duzy transfer to wolny ram spada do 0 i dopiero pozniej zaczyna wzrastac do ~50mb wolnego, co przy 512 razem jest zdeczka malo. Pare razy zdazylo mi sie ze podczas instalacji z virtualcd ram spadal do 0 i wszystko wisialo. Dlaczego tak sie dzieje i czy mozna cos na to poradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 musisz zmniejszyć ilość cache wogóle jakie wina urzywasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjotrek Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Mam xp. Nie chodzi o to ze programy po zakonczeniu nie zwalniaja ramu. Jak teraz sie temu przygladam to wydaje mi sie ze to wyglada tak, jak ma do wykonia jakies operacje na plikach to wgrywa (a przynajmniej sie stara sie wgrac) je cale do ramu co prowadzi do tego, ze np. jak ktos sciaga film 600mb to system chce go calego wgrac do ramu i przez to mam 4mb wolne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 ściagnij sobie cachemen i pokombinuj tylko wersje conajmniej 5.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...