Doopan Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 WItam, bios padł mi po update. Wypluwa komunikat,ze checksum error. I szuka dyskietki. To znalazłem jakiś napęd, dykietke, na drugim kompie zgrallem najnowszy bios (8rda4729.bin) i wywmagana aplikacje (awdflash.exe). Reset. Odpala sie to z dyskietkiu i wypluwa Okienko na czarnym tle: AWARD FLASH UTILTY v 8.33 etc. FLASH TYPE- (tu jakby nic nie ma,a zdaje sie ze pwoinno byc) File name to program: (tu jakby szare puste pole) a poniezej, czerowna czcionką : message: Ratujta ludzie, bo nie wiem co z tym zrobić, a nei uśmiecha mi się zostać bez kompa znowu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Chodzi ci o to ze masz takie okienka i komunikaty ? wpisujesz nazwe biosu (tą z dyskietki) potem zapyta sie czy zrobic kopie zapasowa dajesz Yes i zaczyna flashowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 @defence: B.podobnie,tylko ze u mnie nie ma nic poemidzy file type a niebieska ramka. Ni emoge ni diabła wpisać czegokolwiek na klawiaturze :< na ps/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TA_DEK-T1 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Możliwe że masz włączony BIOS Protect (zworeczka nz płycie) takie problemy rozwiązuję na Alegro Nick TA_DEK-T1 TEMAT : BIOS ZAPROGRAMUJE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba100 Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Mam identyczny problem jak kolega defence. Bardzo proszę o pomoc !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 O w morde zpoamnialem napisac:) Genrlanei probowalem roznych wersji awdflash, w tym ta od epoxa, 8,33 a takze najnowsza 8,52. obie sie takjakby wieszaly. 8.08 dziala ok,pozatym ze nei radzi sobie z moja plyta Dopiero 8.24 ze strony asusa:) dzialało okiej:) Pozdrówki i sorki ze zapomnialem napisac jak sobei poradzilem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...