zibi322 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 powiem tak przed filtrami sygnal jest prostokatny co daje ostry obraz, natomiast po przejsciu przez filtry sygnal jest podobny do sinusoidy co z kolei daje obraz bardziej rozmyty, a wkladaja to po to zeby karty spelnily surowe normy zakluceniowe. Ja natomiast zauwazylem duze zaklucenia w telewizorze ale jak TV chodzi po niskiej czestotliwosci (eurozlacze, chinch,itp), jak ogladam normalny program nie ma zadnych zaklocen. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a czy z elsą synergy 2 (tnt2) da się coś zmodować, bo obraz jest strasznie ch 8O jowy? a w ogóle to czy tnt2 miała swój odpowiednik quadro? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 chlopaki mozecie mi szybko podac link jak wyciac te filtry bo wyjolem mojego gf2mx i wsadzilem s3 virge na pci i wszystko mi tak laguje ze nawet nie dam rady wyszukac sobie linku na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 berkut ci poda ,bo ja gdzies zapodzialem ten link :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cytat berkut ci poda ,bo ja gdzies zapodzialem ten link :( ja tez moge podac - znam takie http://www.aci.pl/~norton/zts.php?txt=filtry http://www.aci.pl/~norton/zts.php?txt=faq http://www.geocities.com/porotuner/imagequality.html BTW moze by tak na FAQ to wrzucic - tylko ostrzec "domoroslych" majsterkowiczow czym grozi blad w sztuce :!: , a kazdy kto to zmajstrowal dodalby wlasny opis (+ fotki jak ma mozliwosc) i bylo by super :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cytat Cytat berkut ci poda ,bo ja gdzies zapodzialem ten link :( ja tez moge podac - znam takie http://www.aci.pl/~norton/zts.php?txt=filtry http://www.aci.pl/~norton/zts.php?txt=faq http://www.geocities.com/porotuner/imagequality.html BTW moze by tak na FAQ to wrzucic - tylko ostrzec "domoroslych" majsterkowiczow czym grozi blad w sztuce :!: , a kazdy kto to zmajstrowal dodalby wlasny opis (+ fotki jak ma mozliwosc) i bylo by super :!: sam jestem domoroslym majsterkowiczem i grozi to zepsuciem karty - sam malo nie zepsulem, ale sie fuksem udalo. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cytat ... sam jestem domoroslym majsterkowiczem i grozi to zepsuciem karty - sam malo nie zepsulem, ale sie fuksem udalo. 8) no ale wyobraz Sobie taka sytuacje - jest koles co ma np 14 lat - Tatus/Mamusia kupila komputer np za 5000 zl z karta np GF4 Ti 4600 :!: i taki "gagatek" bierze lutownice w garsc i "miesza" bo poczytal ze to latwe i przyjemne jak cos sie spier**li to zaraz zaczna sie maile do Liska i calej zalogi Tweaka, a znajc drazliwosc "Naszego Jasnie Panujacego" ;) to forum moglo by zostac zlikwidowane zalozylem najczarniejszy scenariusz - ale taki tez trzeba brac pod uwage :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Czy wszystkie karty maja te filtry? Ja mam zabytkowa Voodo Banshee i zastanawiam sie, czy jej tez nie daloby sie zmodowac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cytat Cytat ... sam jestem domoroslym majsterkowiczem i grozi to zepsuciem karty - sam malo nie zepsulem, ale sie fuksem udalo. 8) no ale wyobraz Sobie taka sytuacje - jest koles co ma np 14 lat - Tatus/Mamusia kupila komputer np za 5000 zl z karta np GF4 Ti 4600 :!: i taki "gagatek" bierze lutownice w garsc i "miesza" bo poczytal ze to latwe i przyjemne jak cos sie spier**li to zaraz zaczna sie maile do Liska i calej zalogi Tweaka, a znajc drazliwosc "Naszego Jasnie Panujacego" ;) to forum moglo by zostac zlikwidowane zalozylem najczarniejszy scenariusz - ale taki tez trzeba brac pod uwage :!: LOL :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ale sie usmialem a co do tej zworki to moze jest jeszcze jakas zworka przerabiajaca tego gainwarda na z ti200 na ti500 ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 ee chlopaki to nie dla mnie nie moge za chiny odlutowac kondensatorow :( jak je przygrzac naraz z obu stron ?? zeby potem mozna bylo latwo podniesc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cytat ee chlopaki to nie dla mnie nie moge za chiny odlutowac kondensatorow :( jak je przygrzac naraz z obu stron ?? zeby potem mozna bylo latwo podniesc no ja wlasnie w ten sposob urwalem sciezke 8O , podwazalem i z jednej strony grzalem lutownica, no i oderwalo sie razem ze sciezka 8O , na szczescie jeszcze zostal kawalek wielkosci glowki od szpilki i do tego mi sie udalo przylutowac :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 próbowaliście z odsysarką do cyny? niezastąpiona przy wylutowywaniu scalaków - widziałem w akcji u kumpla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 elementow montowanych powierzchniowo taka odsysarka nie rusza :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a może wyklepać grot lutownicy na blaszkę i to podłożyć pod kondensator? tak żeby dotknąć dwóch nóżek naraz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 juz jestem po nie byl to co prawda gf2mx ale stary virge 4MB na PCI wyciolem te filtry i jak narazie dziala :) mam patent na te kondensatory bierze sie lutownice transformatorowa, rozgrzewa i przyklada do boku kondziora i lekko pcha odchodza jak maslo (tak robilem na virge) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 powiedzcie loodzie czy tnt2 (elsa) da się zmodować na quadro? a w ogóle to gdzie te filtry standardowo są? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 na quadro to nie fiem a filtry sa zaraz przed wyjsciem do monitora zazwyczaj trzy kondensatory i dwie cewki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cytat powiedzcie loodzie czy tnt2 (elsa) da się zmodować na quadro? a w ogóle to gdzie te filtry standardowo są? nie mam pojecia czy byly tnt2 quadro. a filtry sa standardowo przy wyjsciu monitorowym (choc w moim przypadku sa gdzie indziej), zreszta wiecej informacji i przykladow masz na http://www.aci.pl/~norton/zts.php?txt=filtry http://www.aci.pl/~norton/zts.php?txt=faq http://www.geocities.com/porotuner/imagequality.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 przerobilem GF2MX i nawet dziala :) patent z lutownica transformatorowa sprawdza sie znakomicie :) obraz teraz troche wyrazniejszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Riva TNT może być przerobiona na quadro zobacz to używając porgsa softquadro i w sterach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 dalem ta zworke i mam quadro LOL jak sie ciesze, daje linka do zrzutu ekranu 0 obraz jest nienajlepszy w tym linku bo to format .jpg ftp://213.76.246.223/quadrodcc.jpg obraz jest w formacie .jpg - nie wiem czemu sie zapisal bez rozszezenia ale to napewno jpeg Juz poprawilem i jest jako .jpg :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 witam mam Leadtek Win Fast Geforce 2mx SH PRO i mam jakies te filtry niby poprawione cz yaj je usune to bedzie lepiej dodam ze w porownaniu ze gf 2mx creative to ja mam o niebo lepszy obraz bardzo soczysty i zywy i druga sprawa jak z niego zrobic quadro w tej chwili mam zwiekszone naopiecie na procku gf i dzisiaj montuje pletiera zobacze ile pociagnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 no to bym na twoim miejscu grzybu filtrow niw wycinal, a quadro na gf2mx mozna zrobic przelutowujac 2 rezystory, ale ktore i gdzie to nie wiem. poszukaj na sieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Quadro to mozna zrobic w riva tuner :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cytat w tej chwili mam zwiekszone naopiecie na procku gf i dzisiaj montuje pletiera zobacze ile pociagnie hej, jak zrobiles tego moda z napieciem? chcialem troche 'wspomoc' dodatkowym woltarzem :D mojego Voodoo Banshee, niebardzo tylko sie orientuje jak sie za to zabrac... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 znalazlem na overclockers.com artykol jak koles zmodowal swojego asusa gf2mx okazalo sie ze karty maja identyczne rozstawienie elementow i nawet takie same stabilizatory napiecia w artykole bylo tylko napisane ze trzeba samemu sprawdzic jakie jest napiecie a ja w swoim win foxie wszystko widze niestety nie mma tego artykoolo poniewaz mi sie sypnely partycje i nie udalo mi sie nieczego odzyskac ale moge ewentualnie podaj jak ja mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Cytat przepraszam ze tak glupio sie pytam, ale co te filtry dokladnie robia? i po co sa montowane, skoro lepiej obraz wyglada bez nich?? :oops:Jakies tam fajne normy dotyczace roznych promieniowan itd itp ;) Zabierajac te filtry zgadzasz sie ze mozesz miec mikrofalowke, dzwiekowka moze Ci zaczac buczec i inne takie rzeczy (tak wymyslili bardzo madrzy panowie) - oczywiscie jak znajdziesz kogos u kogo sie pojawili w.w. objawy to prosze daj znac trzeba by go bylo opisac jako jedyny w swoim rodzaju przypadek ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Cytat (...) kazdy kto to zmajstrowal dodalby wlasny opis (+ fotki jak ma mozliwosc) i bylo by super :!:Też kiedyś to zmajstrowałem, oto opis oraz fotka. Na fotce miejsce przeróbki zaznaczyłem różowym kolorem. Wyraźnie na niej widać punkty lutownicze po kondensatorkach, oraz mostki z kropel cyny zastępujące dławiki. Miłej zabawy z lutownicą, Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo's Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 To chyba w tym GF trzeba załorzyć tylko zworkę, zeby pezeobić na Quadro.Pierwszy raz o tym słyszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Cytat To chyba w tym GF trzeba załorzyć tylko zworkę, zeby pezeobić na Quadro.Pierwszy raz o tym słyszę. Ja tez sie przedwczoraj dowiedzialem, zalozylem zwore i karta zostala rozpoznana jako Quadro DCC :))))))))))))). To dziala ... naprawde. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...