Skocz do zawartości
poca

Counter Strike: Source - Rozgrywki Purepc

Rekomendowane odpowiedzi

Makatiel przecież Ty wcześniej jak grałeś, to nieźle sobie radziłeś?!

Ech, no ale w końcu przecież nie masz co robić to będziesz cheatował...

Oj ludzie, ludzie, opanujcie się z tym posądzaniem... :?

Aurora - jaCi nic nie wytłumacze, bo w 1.6 grałem ok. 1 miesiąc i to na początku zeszłego roku! Także od 1.6 to nie jestem spec... (Ostatnio próbwałem grać, ale mi beznadziejnie się celowało, więc wyłączyłem tego 1.6... ;) )

A jeśli masz dobre łącze to będzie się dobrze grało!

Popatrz na mój sprzęt - mnie się gra bardzo dobrze, szególnie, że przeważnie mam jedne z najlepszych pingów 40-70 (choke i loss = 0 zazwyczaj :D)!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym w 1.6 zwalone Hitboxy ktore w dodatku sa zalezne od niewiadomo czego  :angry:

1339969[/snapback]

Tutaj niestety ten błąd też pozostał... I jest jeszcze coś, skin się chowa wcześniej niż hitboxy :/ Jak gość wskoczy za ścianę, a strzelisz do 0.5s (co jest wbrew pozorom kupą czasu!!) to gość dostanie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora, o czym Ty piszesz? Jak dołożysz ramu to giera będzi Ci śmigała lepiej niż u mnie (bo na dx8.1) nawet na low. Ja miałem wrażenie większej płynności na GF4.

Co do hedów z [gluteus maximus] na 1.6 to się zgadzam ! Szlag mnie trafiał, szczególnie właśnie na Azteku, kiedy koleś w locie z deserta trafiał mnie z 2giego końca mapy ! Bzdura ! Na Css gra mi się o wiele lepiej.

Dziś miałem dobry humor i grało się super ! Nawet mało hedów dostałem :)

Ja gram (ogólnie) już 20 lat, także nie podskakujcie P

Mak masz rację z hitbx. Niestety, czasem się oberwie jak już się schowało ;)

Pozdrawiem , bye ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora, o czym Ty piszesz? Jak dołożysz ramu to giera będzi Ci śmigała lepiej niż u mnie (bo na dx8.1) nawet na low. Ja miałem wrażenie większej płynności na GF4.

Co do hedów z [gluteus maximus] na 1.6 to się zgadzam ! Szlag mnie trafiał, szczególnie właśnie na Azteku, kiedy koleś w locie z deserta trafiał mnie z 2giego końca mapy ! Bzdura ! Na Css gra mi się o wiele lepiej.

Dziś miałem dobry humor i grało się super ! Nawet mało hedów dostałem :)

Ja gram (ogólnie) już 20 lat, także nie podskakujcie P

Mak masz rację z hitbx. Niestety, czasem się oberwie jak już się schowało ;)

Pozdrawiem , bye ;)

1340068[/snapback]

Pomyliliscie pojecie bledne hitboxy :-P Znawcy. To ze trafiacie typa ktory juz sie schowal jest zwiazane z komendami cl_updaterate klienta (zalezne od servera sv_minupdaterate i sv_maxupdaterate) i komendy ex_inter (0.1 - 0.05)

W skrocie co to ex_interp. Jest to jakby wyprzedzenie wzgldem tego co jest na serwie. Czyli strzelamy o 0.555 sek klatki a kula dochodzi celu o 0.455 przy interpie 0.1

Bledne Hitboxy mialem na mysli ze nieraz strzelamy prosto w glowe z odleglosci 1-5m a kula przechodzi nic nie robiac. Jest to blad hitboxow ktore nie reaguje na powyzsze w zaleznosci od updaterate i innych komend lacza.

Dlatego min. na turniejach wymagane jest 101 101 25k zeby bylo mniej tych zwalonych hitboxow bo niektorzy graja na 10 10 7k i szansa ze trafi go typ co ma dobre lacze i gra na 101 101 25k nie jest ta sama ;/ Troche namotalem ale jestem po lekcjach ;p Ide sie uczyc.

Ja bym wrocil do 1.5 strzelam w glowe i nikt nie mial szans przezyc ale ligi juz dawno sie przeniosly :wink:

A sam juz nie mam takiego zaparcia jak kiedys za czasow 1.5 ze przychodzilem ze schoola, odpalalem mapke i przez 2h cwiczylem SAM strafe shoty ;x

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezus, ale znów gościa mamy na forum :) Abyś nie skończył jak mister Djay (czy jakoś tak) o grafach też wiedział więcej niż inni. Tyle więcej, że w końcu bana na 2 tygodnie dostał ;)

Elemelek gra na Duronie 1.3 z FX5700le i daje czadu równo, także nie przejmuj się chodzeniem gry :)

Edytowane przez KZI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezus, ale znów gościa mamy na forum :) Abyś nie skończył jak mister Djay (czy jakoś tak) o grafach też wiedział więcej niż inni. Tyle więcej, że w końcu bana na 2 tygodnie dostał ;)

Elemelek gra na Duronie 1.3 z FX5700le i daje czadu równo, także nie przejmuj się chodzeniem gry :)

1340328[/snapback]

Tyle ze pod koniec tygodnia zostaje bez 256MB twinka ;f zostanie samo bh-6 ;f

Czekam na keya :)

Ale na ffa mnie zobaczycie czesto ;) Poki co za bardzo przywiazany jestem do klanu i samej ligi ktora w sourcie dopiero raczkuje. Chociaz to nie glupi pomysl zeby szybko w sourca zaczac sie "uczyc". Znowu bedzie to zzedzenie na zwalone hitboxy, strafe shoty z [gluteus maximus] i tasacja konfigami :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 512 pójdzie Ci na luzie css. HL2 niekoniecznie, ale css spokojnie.

Pograj z nami, przyda się ktoś nowy z (może) innym podejściem.

Ja nigdy nie miałem konfiga robionego (progsy,skrypty itp) nawet kupowania nie chciało mi się robić - kupuje myszką.

Właśnie - Arnie- mógłbyś dodać sekundę jeszcze do czesu przed rozpoczęciem walki ? Bo nie nadążam z kupowaniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem ze Source jest na rowni wymagajacy co do sprzetu jak Hl2. Na moim sprzeci do ppolowy gry dalo sie grac z min 25 fps (max ~120) na all high 800*600 af 2x Aa 2x. Potem nie wiem czemu 10fps od momentu co sie jedzie quadem wzdluz wybrzeza droga ;x Musialem na low sie przesiasc i aa 0 / af 0 i 640*480 jakbym gral na pII ;x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyliliscie pojecie bledne hitboxy  :-P  Znawcy. To ze trafiacie typa ktory juz sie schowal jest zwiazane z komendami cl_updaterate klienta (zalezne od servera sv_minupdaterate i sv_maxupdaterate) i komendy ex_inter (0.1 - 0.05)

W skrocie co to ex_interp. Jest to jakby wyprzedzenie wzgldem tego co jest na serwie. Czyli strzelamy o 0.555 sek klatki a kula dochodzi celu o 0.455 przy interpie 0.1

1340325[/snapback]

Czy pisałem coś o opóźnieniach czy o Hitboxach? Bo chyba o hitboxach :/ Prosta sprawa, wystarczy sobie włączyć siatkę hitboxów grając z botami to zobaczysz o czym mowię :/ Rusza się nieco inaczej niż sam skin i o to mi chodzi :/ Wiem co mówię :/

Edytowane przez mak777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

updaterate cmdrate rate (nie wiem czy istnieje dalej cl_rate) i ex_interp oraz serwer z sv_min i maxupdaterate maja duze znaczenie jesli chodzi o hitboxy. Postac to rzecz umowna. To jak sie zachowuja hitboxy warunkuje to co wyzej.

[jak widzimi postac]

Postac ---> klient1 ---> serwer ( rate'y) ---> kleint2 (to co my widzimy)

[rzeczywiste hitboxy]

postac ---> klient1 ---> serwer(rate'y)---> postac (interp klienta)

klient2 ---> interp ---> serwer (rate'y) (klient1)---> hitbox

To jest b. uproszony model. Bralem go z glowy jak cos wiec moze byc troche bledny ale latwiej cos takiego zrobic niz to napisac bo jest to bardzo zlozone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak było z tym przyslowiem....cos tam coś tam, przeszkadza rą(om)bek u spódnicy..

Aurora widać że znsz się ogolnie na csie ;)

ale nie narzekaj na sprzęt bo...

ja gram narazie na 1800xp, gf4mx i 256mb, myszka kulkowa, ślizgacze z tasmy klejącej i smigam na biurku

800x600 i na wszystko na low, na dustach w akcji ok 30, prodigy train aztec ok 20fps i czasami zdrza mi się kogoś ubić, więc nie wiem czy potrzebujesz do css jakiegoś hardwarda za 6k pln.... hl2 nie odpalam nawet bo wiem że nie ma sensu, ale w csa idzie jeszcze grać

co do 1.6 i css, to bardziej profesjonalna grę zaczełem od cs;s, gdy nie moglem przez jakis czas grac, wlaczylem 1.6, zaczelem tyle headow walic ze nie wiem, 80% hs i o wiele latwiej sie mi gralo...

kiedys gralem i we wczesniejsze wersje 1.3 i chyba 1.5, to kilka nocek i lanparty u kumpla bylo, ale chyba to nic mi to nie dalo....

ps. czasami moze gdzies brkowac literki a, ale klawiatura nwala i trzeba bedzie troche pogrzebac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto powiedzial ze narzekam na sprzet :|

Poki co nie przejde na stale na Sourca z dwoch powodow. Mam mozliwosc gry ze znajomymi ktorzy prezentuja b.wysoki poziom i spedzilismy juz wiele godzin na treninggach. Po drugie mam mozliwosc grania w miedzynarodowych turniejach online z klanami wysokich lotow.

Wracam stawiac dalej system bo wszystkie partycje mi sie zwalily jak dostalem zwisa o 2 w nocy :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to w czym rzecz - skoro masz kumpli na starszym cs i fajnie wam idzie...?? Aurora nie rozumie twojego biadolenia o css - podoba sie to gram / nie podoba sie to chowam do pudeleczka. omg!

edit:

KZI na 512 css smigac bedzie !!!- Fastly z 256 gralem w hl2 /naturalnie na hard/ - tylko ze u mnie z taka iloscia pamieci wyszlo ultimate hard :)) - odpalaj hl2 gwarantuje ze ruszy B)

Edytowane przez KNOW_HOW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora rozumiem, ze jestes dobry w CS'a (bynajmniej tak wynika z Twoich wypowiedzi). Ale chyba nie potrzebnie nam tyle opowiadasz o CS:S, bo to akurat my w niego gramy, a Ty poki co nie. Mowisz o zaslyszanych informcjach od kumpli. Zagraj i wyraz swoja opinie, a nie Twoich kolegow/znajomych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie nazywa ten Twoj klan:> Macie jakas stronke:> Jaki Twój nick w cs :>

Zagraj w cs:s i wtedy narzekaj, jezeli opowiastki Twoich kumpli sie sprawdza. Za 50zyla podobno mozna kupic cs:s, wiec wydatek gigantyczny to nie jest,a na przyszlosc na pewno sie przyda. Watpie ze nie przesiadziesz sie na css. To nastapi ppredzej czy pozneij - mam nadzieje ze predzej bo bedzie mozna kogos od czitów wyzywac ;)

Pozdr00 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie nazywa ten Twoj klan:> Macie jakas stronke:> Jaki Twój nick w cs :>

Zagraj w cs:s i wtedy narzekaj, jezeli opowiastki Twoich kumpli sie sprawdza. Za 50zyla podobno mozna kupic cs:s, wiec wydatek gigantyczny to nie jest,a na przyszlosc na pewno sie przyda. Watpie ze nie przesiadziesz sie na css. To nastapi ppredzej czy pozneij - mam nadzieje ze predzej bo bedzie mozna kogos od czitów wyzywac ;)

Pozdr00 ;)

1341241[/snapback]

Pozniej :wink: Wlasny key w drodze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co danymi klanowymi??:>

CyberKoty:P ? Fear Foctory?? Frag eXecutors... ?? :P

jeżeli prywatna sprawa to nie mów :P

1341283[/snapback]

CK to znam osobiscie z kafeji. Swego czasu gralismy tam klanem enigma -_-

Jeszcze jest w cebe ale inactiv

Thesercik bil sie z moim kumplem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam możliwość grania z najlepciejszymi ludziakami na planecie w css - właśnie z tymi stąd ;)

SeS'y - słyszałęm, że bierzecie udział w jakimś turnieju i gracie razem z JXL - mam tam 2 kumpli - moi byli sąsiedzi, oraz gra z nimi Harlus od niedawna ;) Jako, że Harluso powiedział Tusikowi (JXL), że jestem lamus, to oświadczam, że Harla to stara rura :) Koniec prywaty.

Pozdro !

Sesy, gracie gdzies jeszcze gdzie można się zapisać ? GIGN zagra też :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam możliwość grania z najlepciejszymi ludziakami na planecie w css - właśnie z tymi stąd ;)

SeS'y - słyszałęm, że bierzecie udział w jakimś turnieju i gracie razem z JXL - mam tam 2 kumpli - moi byli sąsiedzi, oraz gra z nimi Harlus od niedawna ;) Jako, że Harluso powiedział Tusikowi (JXL), że jestem lamus, to oświadczam, że Harla to stara rura :) Koniec prywaty.

Pozdro !

Sesy, gracie gdzies jeszcze gdzie można się zapisać ? GIGN zagra też :)

1341435[/snapback]

jak reszta gra tak jak harlus to łatwo nie bedzie, ale pewnie się trudno będzie spotkać, bo jeżeli spojrzy się na drabinkę i jak wygramy z ati, a faworyt bstr.zk wygra z padem to możemy zakonczyć karierę wcześnie...

ale i tak nie martwcie się ja ta nie gram;], wystawili najlepszych sesów, tylko może byc źle z ich gotowością w każdej chwili do gry... ale turniej zaczyna się 1 kwietnia i wszyscy mamy nadzieję że HLTV już na source bedzie chodzic ;]

a co do CW turniejów itp itd to ten jest chyba taki pierwszy poważniejszy polski turniej , zostaje jeszcze ClanBase oraz Liga pifpaf, ale tu zapisy chyba zakończone są już

OMG respekt men

http://www.junkyxl.us/?/clanwars/

ale z bstr.zk przegrali jednak

mocno jedą, w ciągu dnia kilka meczy.

Edytowane przez FastlY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No qurde tak nam sie trafiło :(. Mam kumpla w 3M, więc miał co nieco przy losowaniu nam pomóc, a tu na odwrót gramy z faworytem :(. Myślałem, że nie bedzie tak źle, a tu Fastly rozwiał moją nadzieje, ale się nie poddawamy. :)

SES wam sie trafiło dobrze, bo gracie z klanem ATI, z którym przegrał klan #hsb 19-29, a PaD dzisiaj właśnie tego #hsb rozpykał 39-9. Jeśli jest to same ATI, to 2 runde macie zapewnioną. Może chcecie się zamienić??

Ale patrząc na to z drugiej strony jak przegramy z BSTR to bedziemy grali z ATI a potem z KAC, z którymi myśle że napewno wygramy. 8)

Zobaczymy pożyjemy :) Oby był tylko VAC2

Co do tych FF to niedawno graliśmy z nimi spara było 5-0 na prodku dla nas i ucielki ze spara LOL muhahahah :lol:

Edytowane przez Dabek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FearFactory to europejski klan graja tam gracze o roznej narodowosci. Klan ktory ma dywizje w wiekszosci ladderkow fpp. To naprawde bardzo dobry klan - zwlaszcza dywizja MOHAA - Ci ktorzy nosza tag FF| w css albo sie podszywaja albo ja pitole wyzej bez sensu. Gralem z FF w mohaa i naprawde bylo ciezko - nie ma miejsca na lamienie wszystko jest dograne co do piksela na mapie - granty upadaja i eksploduja tam gdzie maja. Ludzie sie rozstawiaja dokladnei tam gdzie maja. jest cholernie ciezko ruszyc sie na mapie zeby nie zginac.

Zreszta zaraz sprawdze cssowe FF|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z calym szacunkiem do skaldu Dabek, ale nie mow nic "napewno" :P Bo pewnosci nie mozesz miec z niczym. Co jak Twoj najlepszy player nie zagra :P Albo poprostu przypadkeim przegracie, czego oczywiscie nie zycze.

1341816[/snapback]

a jeśli można wiedzieć to kto jest tym najlepszym ?? B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie turniej to sie dowiecie :) skład sie cały czas zmienia. Chodziło mi o to, że wygramy z KAC, graliśmy pare razy i przeciwnicy nie trudni.

Co do FF to na pifpaf, bo tam grają jest ich zawsze około 5 i zawsze w statsach pierwsi odstawają wyraźnie od reszty. Widać, że potrafią grać, a może sobie na ffa podpowiadają używając TS. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znalazlem cssowych FF - odnosnie Fear Factory tak jak pisalem to klan europejski ktory gosci na wielu arenach. Dotychczas spotkalem sie z reprezentacja MOHAA graja w niej sami Polacy dawni SharpShooters. Nie sadze zeby zaproponowano im gre pod logo FF gdyby byli ciency.

W ladderze polskim clanbase uzyskali 203 zwyciestwa na 23 porazki wynik sam mowi za siebie.

Takze skoro Dabek piszesz o lamach FF to masz na mysli podszywajacych sie pod ten tag :lol:

Edytowane przez KNOW_HOW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi