Slow Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Mam pytanie do posiadaczy kart NV 6200-6600. Czy jak podczas gry nagle robi sie wiekszy mlynek macie duze spadki klatek np. ze 150 na 40 ? Czy to przypadlosc kart Nvidi (ew mojej). Zastanawiam sie nad zmiana na ATI (x800), bo juz na r9800se@xt bardziej komfortowo sie gralo.. Edytowane 24 Lutego 2006 przez SlowsilVa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Mam pytanie do posiadaczy kart NV 6200-6600. Czy jak podczas gry nagle robi sie wiekszy mlynek macie duze spadki klatek np. ze 150 na 40 ? Czy to przypadlosc kart Nvidi (ew mojej). Zastanawiam sie nad zmiana na ATI (x800), bo juz na r9800se@xt bardziej komfortowo sie gralo..chyba musisz troche zjechac z detalami, ta karta ma 128bit i to dość wąskie gardło jest, brat tez mial na 600 podobne spadki, na 6800 ich nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 To niewina karty tylko procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 mj18 - kiedy zagramy tego ESL -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Nudzisz ;] Narazie to ja zbieram ekipe http://cssource.pl/board/viewtopic.php?t=289 Edytowane 25 Lutego 2006 przez mj18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek31 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Witam wszystkich serdecznie wiem ze ten temat był wałkowany nie raz ale trudno Mam wielki problem z płynnoscią gry tak wielki że jeśli mi nie pomożecie to kończe z CS Posiadam Sempron 3.0 na NF2 , 1G Ramu i Radka 9600 Pro w pliku autoexec mam to : mat_dxlevel "70" mat_antialias "0" mat_forceaniso "0" mat_bumpmap "0" mat_picmip "4" mat_reducefillrate "1" mat_specular "0" mat_fastspecular "0" mat_fastnobump "0" mat_forcemanagedtextureintohardware "0" cl_phys_props_enable "0" cl_phys_props_max "0" cl_ragdoll_physics_enable "1" cl_downloadfilter "nosounds" r_shadows "0" r_mmx "1" r_sse "1" r_sse2 "1" r_3dnow "1" Jak widać gram na DX7 z wieloma uproszczeniami obrazu Rozdzielczosc gry nie ma znaczenia bo we wszystkich ustawieniach i tak mam to samo w opcjach radka tesz wszystko przyspieszone za pomocą programu ATI Try Tools Chodzi o to że podczas gry gdy nie za wiele sie dzieje ilość fps jest zadowalająca jednak kiedy zaczyna sie akcja gdy strzelam natychmiast czuje dyskomfort uniemożliwiający gre na rozsądnym poziomie Wiem że mój komp demonem nie jest ale nie wierze żeby nie dało sie już nic zrobic Prosze o jakieś rady może komendy do cfg których nie znam o cokolwiek co przyspieszy gre słyszałem że można jakieś skiny postaci albo broni ściągnąć i zainstalować Jak dla mnie moge mieć nawet czarne sciany i postacie jak z Amigi500 byle tylko gra chodziła szybko Pozdrawiam i prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam wszystkich serdecznie wiem ze ten temat był wałkowany nie raz ale trudno Mam wielki problem z płynnoscią gry tak wielki że jeśli mi nie pomożecie to kończe z CS Posiadam Sempron 3.0 na NF2 , 1G Ramu i Radka 9600 Pro w pliku autoexec mam to : (...) Jak widać gram na DX7 z wieloma uproszczeniami obrazu Rozdzielczosc gry nie ma znaczenia bo we wszystkich ustawieniach i tak mam to samo w opcjach radka tesz wszystko przyspieszone za pomocą programu ATI Try Tools Chodzi o to że podczas gry gdy nie za wiele sie dzieje ilość fps jest zadowalająca jednak kiedy zaczyna sie akcja gdy strzelam natychmiast czuje dyskomfort uniemożliwiający gre na rozsądnym poziomie Wiem że mój komp demonem nie jest ale nie wierze żeby nie dało sie już nic zrobic Prosze o jakieś rady może komendy do cfg których nie znam o cokolwiek co przyspieszy gre słyszałem że można jakieś skiny postaci albo broni ściągnąć i zainstalować Jak dla mnie moge mieć nawet czarne sciany i postacie jak z Amigi500 byle tylko gra chodziła szybko Pozdrawiam i prosze o pomoc Nie możliwe... Ja miałem XP 2200+ i Radka 9600pro i na dx9 śmigałem bez problemów... I bez wyłączania tylu rzeczy w autoexecu, BAA, nic nie wyłączałem, detale takie jak ustawił CS domyślnie i poniżej 30fps nie schodziło! Jesteś pewny że przyczyna nie leży gdzie indziej? Jak sprawa wygląda w innych grach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam mam pytanie czy wartość choke lepiej jak jest wyższa? czy niższa bo przeszedłem z fx 5700 le i tam choke było 1 a teraz mam 6800 gt i choke jest około 34 hmm ,(wiem że to znaczy dławić się czyli wynikałoby że czym wyżej tym gorzej?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 tak, tym gorzej ;p pobaw sie ratami, musi pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek31 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) mak777 dziękuje za zainteresowanie wina napewno nie leży po stronie kompa bo znam sie na nich troche Ja tesz kiedys grałem na Duronie 1.8 i 512MB Ram i śmigałem na DX9 przy tej samej karcie jednak co update steama to coraz mniej FPS Teraz doszło już do tego że kiedy przeciwnicy sa w miare daleko i nie jest ich zbyt wielu to FPS nie spada poniżej 40 FPS kiedy jednak przeciwnik sie zbliży i otwieram ogień to natychmiast dramatycznie spadają fpsy i to na tyle że nie da sie poprawnie wycelować gdy strzały milkną natychmist wracają 40- 50 fps Nie da sie grać kiedy przy strzale jest spadek fps bo to kluczowy momemnt chce wiedzieć czy nie da sie jeszcze jakoś uprościc grafiki tak jak pisałem moge mieć nawet czarne sciany byle wiencej fps Czytałem cos o modelach postaci i brońi ale strona z której to miałem sciągnąc nie działała czy wiecie cos o tym Może to wina procka albo grafy ba raczej nie ramu sam nie wiem gram tylko w CSa nie mam żadnej innej gry już sie zastanawiam nad A64 + 1.5G Ramu i X1600 albo GF6600GT jednak boje sie że tesz nie wiele to da Co do grafy to sprawdzałem u siebie radka 9800 Pro była poprawa pewna i można bylo podnieść detali nawet jednak spadki były te same w tych samym miejscach wienc sam nie wiem Pozdrawiam :mur: Edit Z opisu tematu wynika że w pierwszym poscie jest IP i haslo waszego serwa jednak jakoś tam nic nie wiedze gdzie gracie jeśli można wiedzieć !? :oops: Edytowane 26 Lutego 2006 przez Marek31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 to juz nie aktualne ;] obecnie nie ma serwera 'tłikowego', ludzie rozproszeni po ffa, Ci co maja krany, to raczej kranowki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 mak777 dziękuje za zainteresowanie wina napewno nie leży po stronie kompa bo znam sie na nich troche Ja tesz kiedys grałem na Duronie 1.8 i 512MB Ram i śmigałem na DX9 przy tej samej karcie jednak co update steama to coraz mniej FPS Teraz doszło już do tego że kiedy przeciwnicy sa w miare daleko i nie jest ich zbyt wielu to FPS nie spada poniżej 40 FPS kiedy jednak przeciwnik sie zbliży i otwieram ogień to natychmiast dramatycznie spadają fpsy i to na tyle że nie da sie poprawnie wycelować gdy strzały milkną natychmist wracają 40- 50 fps Nie da sie grać kiedy przy strzale jest spadek fps bo to kluczowy momemnt chce wiedzieć czy nie da sie jeszcze jakoś uprościc grafiki tak jak pisałem moge mieć nawet czarne sciany byle wiencej fps Czytałem cos o modelach postaci i brońi ale strona z której to miałem sciągnąc nie działała czy wiecie cos o tym Może to wina procka albo grafy ba raczej nie ramu sam nie wiem gram tylko w CSa nie mam żadnej innej gry już sie zastanawiam nad A64 + 1.5G Ramu i X1600 albo GF6600GT jednak boje sie że tesz nie wiele to da Co do grafy to sprawdzałem u siebie radka 9800 Pro była poprawa pewna i można bylo podnieść detali nawet jednak spadki były te same w tych samym miejscach wienc sam nie wiem Pozdrawiam :mur: Masz coś ewidentnie nie tak :) Kumel ma 1gb ramu, Radeona 9600pro, Bartona 2500XP+ i gra na standartowych detalach, czyli średnio i nie ma problemów :) Ja mam Semprona 2800@2400mhz, Radeona 9500pro i 1gb ramu i gram na DX9 wszystko na średnie i poniżej 40-50 mi nie spada... Więc musi być coś nie tak z Twoim konfigiem... Sprzęt masz wystarczający... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Ja probowalem wszystkiego :cfg na low fps komendy matpicmip dxlevel ... Fps wzrastaly mialem po 100-150 na mapie dust 2 ale co z tego ze jak strzelalem to spadaly do 15. Moim zdaniem nalpeiej jest grać na czystym konfigu bo te configi i tak nic niedają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Ja probowalem wszystkiego :cfg na low fps komendy matpicmip dxlevel ... Fps wzrastaly mialem po 100-150 na mapie dust 2 ale co z tego ze jak strzelalem to spadaly do 15. Moim zdaniem nalpeiej jest grać na czystym konfigu bo te configi i tak nic niedają A Ty znowu jakieś nowe torie? :P Neostrada już opadła to teraz że konfigi nie działają? :) Jakoś każdemu działają :) Więc IMO troszkę dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Wkurzasz mnie :D Pisze jak jest u mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Wkurzasz mnie :D Pisze jak jest u mnie :P OK ;) Peace 'n' love czy jakoś tak to szło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Pograłem z Chomikiem wczoraj, na pifpafie i dostał bana, nie wiadomo za co. Admin tłumaczył się, ze za dyskusje, ale był jakiś bardzo narwany więc wydaje mi się iż chciał pokazać całemu światu jaką ma władzę :mur: ksywkę miał "giegie". Nie martw się chomik, włączył się aztec i pokazałem kto rządzi :]] aż mnie wywalił do CT bo myślał że w CT sobie nie poradzę ;]. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Smyki, czy w jaki prosty sposob moge sciagnac te duze pliki Steama (*.gcf jesli dobrze pamietam) za pomoca http lub ftp? Mam tu bardzo szybkie lacze ale ograniczna uzytecznosc i przez steama nie chce zasysac :( I cos wiecie n.t. kablowki Aster jako dostawcy lacza do CSa? Slyszalem ze dosc niezle jest i pingi sa ok... Pozdrawiam, elh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Panowie luknijcie na mój config kurka a fpsy na domyśnych ustawieniach spadają mi nawet do 30 macie jakis pomysł jak je podniesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Na jakiej grasz rodziałce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) 10miechów przerwy i znowu do CS back :) Edytowane 2 Marca 2006 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Na jakiej grasz rodziałce? 1024x728 Edytowane 1 Marca 2006 przez Morbider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 To ustaw sobie na 800*600 ja przestawilem i musze powiedziec ze duzo lepiej sie gra :) Fps niby tesame ale juz tak nie spadaja drastycznie do 5fps ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 No ale daj spokój, 6800gt na 1024x768 powinien bez problemu pociągnąć.. System zasyfiony? Sterowniki najnowsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 stery 81.98 czyli najnowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 [ciaaaaach!]a ;] Kiedy poprawia liste favow? Bo od dluzszego czasu tluke .de, .fr, .uk serwery i gowniarstwo mnie banuje co chwila. :rolleyes: Uwielbiam wprowadzac ludzi w kompleksy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Przecież działają favy... Sie czyta sie ma http://forums.steampowered.com/forums/show...threadid=396283 Edytowane 1 Marca 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 No ale czlowieku ci pisze ze to nie od karty graficznej ;] Masz slabego proca do tej gry! No chyba ze masz ciagle 20-30 fps wtedy to od karty graficznej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 @poca Sie szuka & czyta jak jest czas na szukanie ;] Thx. update An update to Counter-Strike: Source has been released. The update will be applied automatically when your Steam client is restarted. The specific changes include: Counter-Strike: Source Added Leet and SAS player models Fixed players being able to run up very steep slopes for short distances Fixed low-violence models not animating properly Improved player ragdolls Hmm.... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Kocham Valve za ich updejty do css :lol2: Patrze na serwery a tam pusto, mówię o co chodzi pewnie kolejny zonk od Valve. Wchodze na pierwszy lepszy i o to moim oczom ukazuje się... :mur: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...