Skocz do zawartości
poca

Counter Strike: Source - Rozgrywki Purepc

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwnie sie czuje piszac w takim poteznym topiku :) bo ledwo co zaczalem pogrywac w CSS. Chcialbym prosic kogos o kontakt na PM, kto moglby mi pomoc skonfigurowac gre. NIe orientuje sie, czy trzeba jest tu duze pole do manewru, ale interesowalbym mnie konfig, ktory zmienilby mojego cssa w grywalna gre.

Sprzet w sigu, a na dx70 czy dx90 mam starszne spadki klatek. Przyciecia zlikwidowalem heapsize'em. Spadki FPS - to wina silnika? Jeszcze nigdy nie mialem grywalnych >60FPS gry gram na servie 10vs10 i widze caly moj team na respie, albo wbiegajacych kilku towarzyszy w biurze (kolo szyb) na office'u.

Tyle ode mnie, jesli znalazlby ktos chwile na rozmowe przez PMa, czy to GG to bardzo dobrze. Sa fora, sa obszerne topiki, jednak po prostu z czystego lenistwa licze ze ktos podesle mi konkretna odpowiedz. Nie mam juz sily kombinowac z driverami, ustawieniami w grze, paramentrami wymuszajacymi dx'y. Obecne sterowniki do radzia - najnowsze omegi.

PS. Zagralbym tez jakiegos mixa/spara czy jak to nazywacie. Chcialbym zobaczyc cos wiecej niz tylko FFA na ktorym kazdy wymysla swoje zasady co mozna a co nie mozna robic na servie, co jest lamerstwem a co nie. Wtedy latwiej mi bedzie sie zdecydowac czy ten CSS jest czegos wart :).

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO troche slaby proc wiec spadki fps to normalna kolej rzeczy , no chyba ze ma mialbys w nicku "1777" to wtedy nawet w 1600x1200 mozesz grac... ( :lol: )

Na office laguje nawet moj sprzet wiec imo spokojnie graj w dx9.0 , mozesz jedynie obnizyc troche detale i zejsc w dol z rozdzielczoscia jesli bardzo Ci te spadki przeszkadzaja .

Ja na bardzo podobnym sprzecie (tyle , ze barton @ 2.4GHz ) gralem chyba no medium/low bez AA i Anizo w 1024x768 i dalo sie grac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to juz mam jasnosc miej wiecej. 7900gt? Dobra w takim razie ta gra mi chodzi zajebiscie. Szkoda, szkoda ... troche sie zmienilo od czasu kiedy na gf5200 potrafilem grac na pozyczonym koncie w dx70 - max grywalnie!

No ale to juz za waski w uszach jestem zeby naskakiwac na Valve. Dzieki Heat.

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolega grywał kiedyś w cs:sa na sprzęcie takim jak ty tylko z różnicą że on miał pentiumka 2.6 na northwoodzie, mu nic zabardzo nie cieło. Spadki fps na offisie to chyba niestety ma każdy....

Co do rozdziałki, to zaczełem ostatnio grać na 800x600 i jest full pr0 ;] ;], zdecydowanie łatwiej się celuje. Dodam że zszedłem z 1152x864. gra nie wtedy aż tak brzydko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm 800x600 to z daleka trzeba dopatrywac sie czy to głowa czy ręka ;). Nie nie 1280 x 1024 afx16 , aax2 i można grać.

Acha spytam tylko jak na office moze cos lagowac?? Przecież tam ponizej 100 fps nie spada . Nawet sprawdziłem extended który o dziwo ma jeszcze wiecej fps bo nie ma śniegu :P.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe rzucam caly czas a chłopaki maja wówczas lagi a ja nie :P. No oki 54 fps :D. Niestety tez tak kiedys mialem na bartłomieju 2500 @ 3200. Jedyne co mnie czasem dobija to np to że przez lunete z avp jak sie patrzy to fps spada o 40% , wyłącze lunetke i jest git . Przeciez bez lunety wiecej jest obrazu do generowania niz z luneta.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi tak sie wydawało, że im wyższa rozdzielczość tym lepiej, ale mówie wam warto spróbować.

Zreszt o pr0 grają nawet na 640x480 ;], tego jeszcze nie testowałem;].

@alcen: oj nie wiem czy da się wyłączyć tą fizyke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie mam problem. gralem sobie wczoraj na mapie twillight czy jakos tak i zobaczylem cos dziwnego, pierwszy raz widzialem normalne cienie. czyli takie ktore sie rozciagaja w zaleznosci od odleglosci od zrodla swiatla. mowie sobie @#*&^ co jest grane przeciez nigdy w csie nie mialem takich cieni, zmieniam cienie na low i tylko zwykle plamy pod postaciami, zmieniam spowrotem na high i znow te ekstra cienie. Zajebista sprawa bo mozna duzo wcesniej zobaczyc cien kogos kto zaraz ma wyskoczyc zza rogu. gralem z botami. dzisiaj wlaczam ta sama mape i kupa. cienie mam takiej jak kiedys, nadal ustawione na high ale juz nie dzialaja na nie zrodla swiatla, taki tylko wzorek pod postaciami. sterow nie zmienialem, detali grafiki nie zmienialem, co moze byc grane?? dodam ze wczoraj nic nie pilem i bylem w pelni swiadomy tego co widzialem na monitorze. moze mi ktos to wytlumaczyc i moze pomoc? ja chce spowrotem te dynamiczne cienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!!!

mam takie jedno skromne pytanko do starych wyjadaczy CS:S'a

jakie wedlug was sa najlepsze stery pod gf 6600??

potrzebowalbym kilka serii do przetestowania dla mojego kolesia ktoremu mam zamiar sprzedac mojego Gf6600!!!

aha.czy to prawda ze CS chodzi lepiej na Radkach?

i czy bedzie duza roznica wydajnosci miedzy x550 a gf6600?

z gory dziekowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakas ciekawa lista serwerow ZAGRANICZNYCH? Takich naprawde dobrych.

Wczoraj pogralem z narcyzem na polskim szicie i chyba obaj mamy dosyc. On dostal tylko 2 kicki na 2 roznych serwach , a ja bana za "obraze adminow" gdy stwierdzilem ze dalej dzieci są u steru, a potem kicka za to ze sprzedalem heada adminowi z mojej druzyny^^ Plomkal sie do narcyza to poczul co to moc friendlyfajer ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy najnowszych grafach różnica jest minimalna ;)

Sam robiłem testy z Pioorkiem . Mój x800 gto vs 7600gs. All details max aax4 afx16 w 1280x1024 . Wyniki 102 fps w stress test na gto i 76 fps na gf 7600gs . Wiec różnica dosc spora. Mit obalony :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam robiłem testy z Pioorkiem . Mój x800 gto vs 7600gs. All details max aax4 afx16 w 1280x1024 . Wyniki 102 fps w stress test na gto i 76 fps na gf 7600gs . Wiec różnica dosc spora. Mit obalony :P.

Łał, przy AAx4 i AFx16 porownujesz szyne 128bit i 256bit.Faaaaajnie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakas ciekawa lista serwerow ZAGRANICZNYCH? Takich naprawde dobrych.

Wczoraj pogralem z narcyzem na polskim szicie i chyba obaj mamy dosyc. On dostal tylko 2 kicki na 2 roznych serwach , a ja bana za "obraze adminow" gdy stwierdzilem ze dalej dzieci są u steru, a potem kicka za to ze sprzedalem heada adminowi z mojej druzyny^^ Plomkal sie do narcyza to poczul co to moc friendlyfajer ^^

Błąd. Też dostałem bana. Na drugim serwerze tylko kicki, ponieważ admin nie był w stanie nawiązać ze mną dyskusji i jedyne czego się chwytał to kick, albo zablokowanie mi możliwośći pisania. Jak tu się nie dziwić, że stwierdzenie "dzieci neostrady" cieszy się taką populrnością :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby te 76 fps mialem ale podczas samej gry nie moge powiedziec ze bylo plynnie, z polowa tego co najwyzej :lol:.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łał, przy AAx4 i AFx16 porownujesz szyne 128bit i 256bit.Faaaaajnie :lol:

Słuchaj porównuję kartę która żekomo miażdży gto wiec nie loluj mi tu ;). Koles sie pytał czy lepiej ati do csa wiec odpowiedz jest jasna. Ide na Straszne loty cos pozabijac :). Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj porównuję kartę która żekomo miażdży gto wiec nie loluj mi tu ;). Koles sie pytał czy lepiej ati do csa wiec odpowiedz jest jasna. Ide na Straszne loty cos pozabijac :).

No jak żekomo lepsza to nie mam pytan. 9800pro z aa i af na full tez bedzie szybsza od 66gt sprzętowcu :lol:

W tą płynnośc na office też nie wierze, ale juz nie bede dobijał leżącego.

Jak tu się nie dziwić, że stwierdzenie "dzieci neostrady" cieszy się taką populrnością

Amen:> Konto mozna spylic za 40ziko, wiesz ile to jest browarów?;]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz powiedziec ktore to takie madre dzieciaki? Qoneek? Komisariat?

Qłinek i gry.icp.pl ^^

Ale oczywiscie musialem dzis pograc w csa mimo wku&*%^ po wczoraj. Uzaleznienie...

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tu się pytał o fajne zagraniczne serwerki :] To jest baaaardzo fajny serwerek :) DUST2 Only [; Do tego są na nim HLstatsy, quake soundsy i inne bajery (np po walnięciu heda przeciwnik się hmm rozwala na części [; )

IP: 83.133.81.183:27315

Stronka: ClicK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi