Jedrek71 Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Trochę przespałes sprawę,ale to nic.Ja bym zrobił tak-Poszedł bym do sklepu i powiedział że przez 2 i pół miesiąca byłem np.za granicą i płyta leżała sobie i czekała aż wrócę.Wracam chcę powołać do życia mój wypieszczony komp,a tu taka lipa.Płyta jest poprostu dla dzieci i wcale ci niepasuje do reszty.Dlatego grzecznie przyniosłem ją zpowrotem,tylko niewiem dlaczego ja mi pan polecił skoro jest taka -no jaka jest.Dopiero potem jak gosć bedzie robił trudnosci powiedz ze ewentualnie interesuje cie płyta x lub y i możesz ją wziąsć u niego,i naprzykład weźmiesz jakis cooler[jesli ci jest naprawde potrzebny]albo cos innego.Jak niebędzie miał na stanie to możesz poczekać np dzień lub trzy.Jesli ci odmówi to bądź zniesmaczony i powiedz że przez niego ci się np. proc ukruszył przy demontażu zestawu.Jesli to nic nieda to wtedy desperacja powiedz ze do pih to zgłosisz i wogle jest be.Jak to nic nieda to wtedy możesz sie poczuc włascicielem abita nf7-s2.No chyba ze masz jakies inne pomysły jak to można inaczej tzn zawsze możesz ją sprzedać np na allegro.Ale ja najpierw bym goscia pomęczył,co ci szkodzi.A do pih-u możesz np faxem wysłać swój probłem,oni ci nie pomogą,ale sprzedawcy nielubią pihu bo nigdy niewiadomo co taka kontrola wymysli.Oni zanim przyjdą to do pana zadzwonią,i tu jest twoja szansa.Po tygodniu,czasami nawet wczesniej,idź do sklepu jeszcze raz,może sprzedawca wymieni ci towar albo odda pieniądze a ty wycofasz sprawe i swiat bedzie piekny i dalej kolorowy,sam sprawdzałem. P.S.-a domek w plecaczku kupisz innym razem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcdariusz Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 ano youseek nie dał sie sprowokować :wink: , a co do rady męczenia gościa to karte kupiłem w proline i tam taki numer nie przejdzie :cry: Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy_kt Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Witam. Kupilem tą płytę Gł. bo nie było akurat NF7-s a ta S2 miała być taka sama tylko raid miala mieć dodatkowo.Tera pisze i płacze bo nie rozpoznaje procka ,startuje z mnożnikiem x6 i mam kopa z prockiem taktowanym na 800 mghz na starcie.delikatnie go podniosłem na 1200 mghz. ale moja kochana płyta gł.nie ma w biosie funkci zmiany mnożnika . Czy zmiana mnożnika to sprawa tylko biosu ? czy też konstrukcji płyty? CZy jest jakiś sposób wyciągniecia chociasz 1800 mghz? Wiem wiem najlepiej zmienić płyte , ale jest jakiś inny sposób by ten procek chodził normalnie? podzielcie sie swoja mądrością ,czekam niecierpliwie na rady. Pozdro. Gościu, czemu panikujesz? Świeża płytka, to czego się spodziewałeś, 22 biosów jak nf7-s ma? Ja ją mam i nienarzekam, jest gites majonez. Co wy w tych mobilach widzicie panowie? bez obrazy, pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Co widzimy w mobilach ?? -> odblokowany mnożnik i (prawdopodobnie) większe możliwości oc :evil: No ta S2 to taki majonez (chyba z dodatkiem spermy konia), że nawet ustawiania mnożnika nie ma i procentowe ustawianie vcore :evil: mniam mniam majonezik :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 mobile są super ja mam od miodka btw pozdr. Chodzi jak w podpisie na 2,5 ghz musze jeszcze nad nim popracować, ale chłodzenie mam troche cienkie, paste dałem arctic silver 5, 2,4 ghz stabilnie prime95 i 3dmark2001, teraz tylko wymiana grafy mnie czeka, chyba jakiś gf6800 co prawda bedzie to offtopic ale może coś polecicie. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy_kt Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 mobile są super ja mam od miodka btw pozdr. Chodzi jak w podpisie na 2,5 ghz musze jeszcze nad nim popracować, ale chłodzenie mam troche cienkie, paste dałem arctic silver 5, 2,4 ghz stabilnie prime95 i 3dmark2001, teraz tylko wymiana grafy mnie czeka, chyba jakiś gf6800 co prawda bedzie to offtopic ale może coś polecicie. pozdr Jak chcesz wiedzieć, to nie tylko od chłodzenia proca wszystko zależy, ja miałem wcześniej radka 9700 to komp nawet niemyślał wstawać jako 200x11 1.85V na płycie Abit AN7 z pozostałymi komponentami. :roll: Po zmianie grafi i płyty idzie jak w podpisie, zero zwiech, może pójdzie jeszcze więcej ale to już będzie żyłowanie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Ja muszę się przyznac że się dałem wrobic w jakis pewnie egzemplaz selekcjonowany negatywnie.Do tego jego możliwosci spadają z kazdym niesiącem,niewiem co otym sądzić.Jest to mój pierwszy sestaw dobrany po kontem oc,więc orłem w tym temacie nie jestem,ale czytac umiem i jak wejsć do netu tez. Szymanek=>A ati9800@pro nie wystarczy.Do tego za 600zł=>http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=633651 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...