Skocz do zawartości
MarcinFC

Jaki wentylator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

ostatnio moj wentylator w zasilaczu ma problemy z wystartowaniem przy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niu komputera i chciałbym go wymienic dlatego mam takie pytanie.

Ten wentylatro to Ruilian Science RDM 8025S DC-12V 0.11A i na jaki ewntualnie mogłbym wymienić (tego juz nigdzie nie mogę dostać). Czy zwykły taki za 15 zł (np. ten http://sklep.age.pl/opis.php?m_kod=OBZA_WENT80X80) był by dobry. Albo polećcie mi jakiś dobry ale niedrogi bo ja zupełnie sie na tym nie znam a nie chciałbym coś spalić.

Podaje parametry tego wentylatora znalezione na jednej ze stron:

Napięcie: 12V

Łożysko: ślizgowe

Prędkość: 2500 [obr/min]

Głośność: 25.97 [dBA]

Przepływ powietrza: 30.5 [CFM]

Połączenie: 2 przewody

acha a zasilacz jaki mam toRubikon 300W model. 250X

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałbym ci zmianę tego Codeshita na coś normalnego zanim się sfajczy i pociagnie za sobą resztę kompa. 8)

Jak chcesz to mogę ci opchnąć Rubikona 300X z wymienionym wentylem na cichszy. Będzie kosztowac tylko ciutke drożej od samego wentyla. Leży u mnie na szfie już pół roku. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi