MarcinFC Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Witam ostatnio moj wentylator w zasilaczu ma problemy z wystartowaniem przy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niu komputera i chciałbym go wymienic dlatego mam takie pytanie. Ten wentylatro to Ruilian Science RDM 8025S DC-12V 0.11A i na jaki ewntualnie mogłbym wymienić (tego juz nigdzie nie mogę dostać). Czy zwykły taki za 15 zł (np. ten http://sklep.age.pl/opis.php?m_kod=OBZA_WENT80X80) był by dobry. Albo polećcie mi jakiś dobry ale niedrogi bo ja zupełnie sie na tym nie znam a nie chciałbym coś spalić. Podaje parametry tego wentylatora znalezione na jednej ze stron: Napięcie: 12V Łożysko: ślizgowe Prędkość: 2500 [obr/min] Głośność: 25.97 [dBA] Przepływ powietrza: 30.5 [CFM] Połączenie: 2 przewody acha a zasilacz jaki mam toRubikon 300W model. 250X Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Proponowałbym ci zmianę tego Codeshita na coś normalnego zanim się sfajczy i pociagnie za sobą resztę kompa. 8) Jak chcesz to mogę ci opchnąć Rubikona 300X z wymienionym wentylem na cichszy. Będzie kosztowac tylko ciutke drożej od samego wentyla. Leży u mnie na szfie już pół roku. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinFC Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 no chodzi mi o sam wentylator. Zasilacz mam już od 3 lat i działa bez problemowo. No z wyjątkiem tego wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 naogol takie wiatraki w sklepach noname totalny to sa straszne suszary a po obnizeniu napiecia jest efekt taki jakby wyjac kebelek zasilajacy. cisza i zero ruchu:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 skorzystaj z oferty Gregg'a zanim się rozmyśli ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinFC Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 No to dzięki za pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajaf Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Dopisze sie do tego tematu poniewaz mam podobny problem. Jaki wybrac w miare tani wentylator do ostrego OC celka d 2,4 GHz z BOXowym wentylem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Zapomnijci o OC na takim szmelcu (codeshicie) Zjara się przy pierwszej okazji.!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Włóż taki za 15 zeta i styka.Dobry wentylator będze droższy od twojej zasiłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Najprostszy rozwiązaniem będzie chyba kupno CoolerMastera za 22 zł. Oczywiście bierz łożyskowanego a nie na ślizgu. Różnica w cenie minimalna a w żywotnosci wentyla kolosalna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 No roznica kolosalna, ale i tak na slizgu te kilka lat pochodzi, a na kulce bedzie "ter ter ter ter ter" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...