kermiter Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Siemanko jak wyzej mam sound storma do tego creativy t 5400 instaluje ladnie pieknie ac3 filter filmy ac3 odtwarza tylko ze glos zamiast tylko na centralny leciec to idzie na wszystkie 3 przednie...natomiast jak dvd ogladam to normalnie...o co chodzi z tym?i drugie pytanko jak zrobic zeby w winampie gralo 5.1 mam winamp ac3 filter ale jak wybiore 5.1 to dzialaja i tak tylko przednie dzieki wielkie z gory za pomoc pzdr Update poprawka wlasnie sprawdzilem w filmach (tych oprocz DVD) tylne nawet nie dzialaja czyli dzialaja tylko przednie....co zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 A jak ustawiłeś wyjście (Output Speakers) w AC3 Filter? Wybierz 3/2+SW 5.1 Channels i daj znać co z tego wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermiter Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Wiec jest dokladnie tak Output 3/2+SW 5.1 PCM 16 bit i w mixerze to samo output 3/2+SW 5.1 oraz PCM 16 bit.ale jak wlacze film z ac3 to sie naet nie poruszaja te potencjometry.w windowsie i nvmixerze mam ustawione 5.1.... aha i AC3 filter 1.01a wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 NIe wiem czemu, ale niektorzy maja dziwne problemy z ac3filter . Po pierwsze jezeli nie chodza ci potencjimetry to musisz miec wlaczone spdif ( bo tylko wtedy znikaja ) , wiec upewnij sie ze masz spdif disabled . Po drugie w ostatniej zakladce use direct sound as defoult audio renderer ( bo z tego co pamietam to ac3 po analogu na direct jedzie , a spdif na wave ) Po trzecie post byl nie w tym dziale . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermiter Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 tak zrobilem i nie smiga:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...