Bestia Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Wiem ze przez kranówke osadza sie kamien. Moje pytanie brzmi: Czy jest jakis preparat ktory mozna dolac do kranowy zeby nie osadzal sie kamien. Wazne to dla mnie jest poniewaz posiadam duzy zbiornik i wydatki na wode destylowana sa duze i nieoplacalne. Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Przegotuj wode troche pomaga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwin Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Bardzo malo pomaga. Woda destylowana w POCHu (Polskie Odczynniki Chemiczne) kosztuje okolo 2zl/5l... A wiec cena za duza to to nie jest;]... Zreszta... Zestaw do destylacji - ~200zl... Wiem, bo sam sobie kupuje (ale do czego to juz mniejsza o to ;]). Pozdro Pingwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 ja kupilem w chapionie 5l za chyba 4zl wiec nie jest taka droga a krenówy tak latwo nie oczyscisz bo preparat spowoduje wytracenie sie osadu ale nie calego a jony i tak pozostano wiec nie warto pozatym wrazie czego cena kompa vs woda w razie jakiegos wycieku jak dla mnie nie warto na tym oszczedzac no chyba ze zbiornik masz 20-30 lja kupilem w chapionie 5l za chyba 4zl wiec nie jest taka droga a krenówy tak latwo nie oczyscisz bo preparat spowoduje wytracenie sie osadu ale nie calego a jony i tak pozostano wiec nie warto pozatym wrazie czego cena kompa vs woda w razie jakiegos wycieku jak dla mnie nie warto na tym oszczedzac no chyba ze zbiornik masz 20-30 l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Więcej zapłacisz za preparat, niż za demineralizowaną wode. Woda jest na każdej stacji benzynowej i litr kosztuje około 1zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Więcej zapłacisz za preparat, niż za demineralizowaną wode. Woda jest na każdej stacji benzynowej i litr kosztuje około 1zł. Nawet znalazlem jakas badziewiasta (w hipermarkecie) za 3,24PLN za 5 litrow :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...