fenriz Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 No wiec chciałem sie zapytać czy ktoś nie mógłby polecić jakiegoś dobrego bluesa gitarowego. -Steve Ray Vaughan -Gary Moore -B.B King -Dżem -ZZ Top -Jaco Pastorius no cuś w tym stylu :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 blues brothers 8) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Poszukaj sobie na emule, jest duzo fajnych bluesowych podkladow :P Proponuje nauczyc sie pare schematow bluesowych a pozniej cos imrowizowac do tego :D Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Oł je ;] Nie sądziłem, że ktoś tu bluesa słucha (aż się podnieciłem ;PPP). Z dobrego brzmienia: - Gov't Mule - The Allman Brother Band - Luther Allison - Johny Winter - Albert Collins - Lynyrd Skynyrd (choć to raczej podpada pod southern rock, ale bardzo bardzo warto posłuchać) Jeśli chodzi ci o bardziej klasycznego to na przykład Sonny Terry & Brownie McGhee - Klasyka nad klasykami... Albo Muddy Waters :] Dużo jest tego :> Z polskiego brzmienia, bardziej bluesrockowego i nie zepsutego to polecam szczególnie JJ Band i Seven B - chłopaki wręcz niesamowicie wymiatają - nie mówiąc już o koncertach :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 dzieki wszystkim :gitara2: i wrzucajcie dalej jak cos przypomnicie :wink: :wink: ParanoiK ten JJBand to faktycznie zamiata 8) :D :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Seven B jeszcze bardziej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 mania mnie ogarneła normalnie kurna maniek :wink: :wink: Muddy Waters - mniam :D :D :D (mam na razie the best of 1947 -56) ParanoiK - slyszałeś Sleepy John Estes'a :?: :?: fajny koleś :D :D polecam jeszcze Tadzia Nalepę :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damqq Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Eric Clapton, Robben Ford, Jimmi Page, z polskich Leszek Cichoński :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
me.wa Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 O, jak sie sciągnie to sobie posłucham, dzieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Ja od siebie polecam : ALLMAN BROTHERS BAND Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Baaa... Allmani są genialni - choć wolę Gov't Mule'a :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...