Moog Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Szukałem szukałem i nieznalazłem choć kiedyś czytałem tutaj o takim sposobie wyjmowania molexów iż tylko końcówkę długopisu się wkłada i pin wyskakuje . Pomóżcie mi znaleść proszę . Albo powiedzcie konkretnie jaki potrzeba bo próbowałem ze 20 i żaden nie pasi . ! A mam dość pierd .... męczenia się z igłą :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterpolo Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Igłą też sie da poprostu patrz w tą szparke od wewnątrz a nie od zewnątrz i powoli robota pójdzie a jak złapiesz smykałke to 5 min i molexy pościagane!!POZDRO:):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel86 Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 on sie pytal jak zrobic dlugopisem a nie igla bo igla to on umie. wpisz w szukaj molex i znajdziesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 nima :( help :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 topic byl autorstwa bruce'a, poszukaj sobie to znajdziesz pamietam ze chodizlo o "rurke" z dlugopisu zelowego tzw "gelpen" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 przejrzałem jego 3/4 tematów i nic :) ale skoro mówisz że taka pasuje to dziś sprwdzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterpolo Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 jezeli niechce ci sie igła to poszukaj jakiegos długopisa w którym na końcu jest metalowa okrągła końcówka.Najlepiej jeżeli ma ona kształt rurki a nie stożkowaty.Srednica najlepiej jak ma 3 mm(jeżeli niema to doszlifować) i 13 mm dł.Ja mam coś takiego ale nietety niemam jak wrzucic zdjecia na serwa:(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 to wrzuć mi na maila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 chodzilo wlasnie o taka rurke od "zelopisu" ktora miala taka srednice, ze ta metalowa koncowka od molexa wchodzila w srodek, a te "skrzydelka" sie chowaly i mozna bylo wyciagnac koncowke i tyle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 ale wy macie problemy... pin jest zbudowany mniej więcej tak: .......^....... .......l.l....... .......l.l....... ..../.l.l...... Na dole masz 2 haczyki, które trzymają go w obudowie, bierzesz mały śrubokręcik, wpychasz go tak, żeby przygiąć piny i po sprawie - powinien wyjść sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Igłą też sie da poprostu patrz w tą szparke od wewnątrz a nie od zewnątrz i powoli robota pójdzie a jak złapiesz smykałke to 5 min i molexy pościagane!!POZDRO:):):) szparke od wewnątrz? a jak tyś tam wlazł? :) :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 chodzilo wlasnie o taka rurke od "zelopisu" ktora miala taka srednice, ze ta metalowa koncowka od molexa wchodzila w srodek, a te "skrzydelka" sie chowaly i mozna bylo wyciagnac koncowke i tyle ;] qr ale jazda :P pani z sklepu mnie ochraniła że rozkręcam długopisy :lol: i nie znalazłem czy ma to jakąś fachową nazwę , firmę . Czy jest to po prostu żelowy długopis z metalową końcówką :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 A odczep ty sie od metalowych koncowek ;] Chodzi konkretnie o jakakolwiek rurke, ktora srednice wewnetrzna ma minimalnie wieksza niz srednica koncowki, a srednice zewnetrzna na tyle mala zeby weszla do molexa. I wsio ;] No i oczywiscie musi byc na tyle sztywna, zeby byla w stanie zgiac te "skrzydelka". @J-A-J-O - ja robilem doklanie w ten sposob ;] I nie narzekam. Molexa rozkladalem w ok 20sek. Problem sprawil tylke ten 12V, ale to juz inna bajka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterpolo Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 No właśnie Torwald ja rozebrałeś ta 12V ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 to teraz zaczynam poszukiwania rureczek :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 ja używam wąskie ostro zakończone ostrze scyzoryka i zdjęcie molexa trwa 20s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 ja używam wąskie ostro zakończone ostrze scyzoryka i zdjęcie molexa trwa 20snajwidoczniej nie mam takich zdolności manualnych :? a jeszcze jedno czy przy zmienianiu molexa mam zachowac tylko kolejność pinów czy tez stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 ja używam wąskie ostro zakończone ostrze scyzoryka i zdjęcie molexa trwa 20snajwidoczniej nie mam takich zdolności manualnych :? a jeszcze jedno czy przy zmienianiu molexa mam zachowac tylko kolejność pinów czy tez stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 narzędzie zbrodni :wink: i co ten scyzorek nie jest za szeroki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Z 12V mialem tyle roboty, ze szkoda gadac... Ale zdejmowalem malym srubokretem (plaskim) i troche na sile... Ale jak juz zdejmiecie te koncowki, to mozna je wyprostowac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 najwidoczniej nie mam takich zdolności manualnych :? a jeszcze jedno czy przy zmienianiu molexa mam zachowac tylko kolejność pinów czy tez stronę :lol: co to za pytanie... zawsze mozesz spróbowac podłączyc hdd zamiast 5V 12V i vice versa..... silniki krokowe przezyją. ale elektronika chyba niebardzo... PO KOLEI TAK JAK BYŁY...! :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 a jak je wlozyc z powrotem, zeby nie wyskakiwaly i nie chodzily tak luzno ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 a jak je wlozyc z powrotem, zeby nie wyskakiwaly i nie chodzily tak luzno ? :/"Wyciskasz" do zewnatrz wcisniete przy demontazu 'dziubki' i wkladasz w molexa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 ale wy macie problemy... pin jest zbudowany mniej więcej tak: .......^....... .......l.l....... .......l.l....... ..../.l.l...... Na dole masz 2 haczyki, które trzymają go w obudowie, bierzesz mały śrubokręcik, wpychasz go tak, żeby przygiąć piny i po sprawie - powinien wyjść sam. poco jakies scyzoryki, czy srubokrety ?:P Rozkrecilem pierwsyz dlugopis najzwyklejszy jaki mialem - nie zelpen, wziolem wklad, nalozylem go na pina w moleksie (leko cisno wchodzi), pociagnolem z drugiej strony i wyszedl kabelek. ROzebranie calego zabiera z 15 sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 a ja mam takie lamerskie pytanko : w molexie są 4 kabelki - czarwony - czarny - czarny - żółty i moje pytanko brzmi czy jesli zamienie miejscami te czarne kabelki to nic sie niestanie ?? tzn. 1czrny zamienie miejscem z 2czarnym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 nie .Nic się niestanie bo to masa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Ja niewiem ja nie mam problemu wszystkie molexy male czy duze zdejmuje albo igłą albo malym srubokretem ( probowka) i idzie bez problemu troche wprawy i trwa to sekundy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 mam pytanie czy wy te molexy rozbieracie kilka razy dziennie? :lol: byle jakim małym srubokrentem to można zrobić a tu specjalnie powstają wynalazki w celu "masowego rozbrajania molexów" :] moim zdaniem widły z igły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Może troszkę mało widac ale myślę, że będzie już wiadomo co trzeba zaginac żeby rozbierać molexa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba89 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 proponuje przykleic ten temat bo nie dosc ze pomocny to jeszcze bużliwy :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...