Krzysztof87 Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 witam, Mam dysk samsung SV4002H i nastepujący problem. Znikają mi dane z partycji systemowej. Myślałem że to może jakiś wirus i zabrałem się za formatowanie dysku. Instalator Win XP pro widzi dysk jako 38GB a ma poj 40GB no i tu najgorsze przy próbie formatowania wyskakuje komunikat "system nie mógł sformatować dysku dysk prawdopodobnie jest uszkodzony" Po zrestartowaniu sprzętu wchodzę do instalatora i wyświetla się ze partycja jest sformatowana i normalnie windows się instaluje, ale po pewnym czasie zaczynają ginąć dane. Podejrzewałem płytę główną ale ona jest ok ma najnowszy bios. Napięcia też ok Co robić? proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 witam, Mam dysk samsung SV4002H i nastepujący problem. Znikają mi dane z partycji systemowej. Myślałem że to może jakiś wirus i zabrałem się za formatowanie dysku. Instalator Win XP pro widzi dysk jako 38GB a ma poj 40GB no i tu najgorsze przy próbie formatowania wyskakuje komunikat "system nie mógł sformatować dysku dysk prawdopodobnie jest uszkodzony" Po zrestartowaniu sprzętu wchodzę do instalatora i wyświetla się ze partycja jest sformatowana i normalnie windows się instaluje, ale po pewnym czasie zaczynają ginąć dane. Podejrzewałem płytę główną ale ona jest ok ma najnowszy bios. Napięcia też ok Co robić? proszę o pomoc serwisuj dysk jest uskodzony najprawdopodobniej glowica zassaj ze strony samsunga diagnostyczny soft wydrukuj wyniki i idź na serwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof87 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Mogłbys mi podac linka do tego programu bo jakos go nie moge znaleść :( Na stronie sa same instrukcje... Z góry dziekuje Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 http://www.samsung.com/Products/HardDiskDr...ities/hutil.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof87 Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Zrobiłem test i wykazało że dysk jest OK. Czy przyczyna może leżeć w braku jednej zworki konfiguracyjnej? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...