Pawelek69 Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Do moderatora: Proszę nie usuwać tego posta bo dotyczy on 16-bitowego podsystemu windows nie wywołanego wurusem i plikiem autoexec.nt!!! (podobnie kiedyś było z svchostem w windows 2000. Nie musi być to wirus tylko dziura!) Wyskakuje mi takie cholerstwo: 16-bitowy podsystem windows NTVDM CPU napotkało niedozwoloną instrukcję. CS:*df................... Wybież przycisk "Zamnknij" aby zakończyć działanie aplikacji. Na wstępie zaznaczę że nie jest to 16-bitowy popdsystem windows wywołany przez wirusa ani robaka. Nie dotyczy pliku autoexec.nt! Odnosi się do NTVDM CPU. Sprawdzałem komputer Avastem, Kasperskim i AdWarem. Błąd występuje świeżo po formatowaniu dysku, kiedy chcę np. zainstalować skaner Artiscan 9600Pro albo inne troszkę starsze programiki np. APGuitartuner. Jeszcze wczoraj wszystko działało. Dopiero dzisiaj zaczęło to się pojawiać po sformatowaniu dyku. Formatowałem chybaq ze 3 razy. Mam od miesiąca Service pack 2 i ten problem pojawił się po sformatowaniu dysku. Autoexec.nt jest ten sam w system32 co w repair. To chyba nie jest wirus. Co z tym fantem zrobić? zainstalowaniu Win XP [/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Właśnie znalazłem rozwiązanie!!! Problem tkwi w antiwisrusie AVAST 4.1 Home Edition!!! Podczas instalacji dodaje on do pliku Config.nt linię device=C:PROGRA~1ALWILS~1Avast4aswmonds.sys Żeby naprawić problem trzeba rylko edytować Config.nt i dopisać REM. Mój Config.nt wygląda teraz tak: dos=high, umb device=%SystemRoot%system32himem.sys files=40 REM device=C:PROGRA~1ALWILS~1Avast4aswmonds.sys I wszytko działa!!! Pomogła pomoc na stronce Microsoftu (tam isze żeby w Config.nt zostawić bez REM tylko wiersze: dos=high, umb device=%SystemRoot%system32himem.sys files=40 a do reszty podopisywać rem. Teraz sam sobie odpowiadam na forum, ale może komuś się przyda ten post :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman4PL Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 nie usuwaj tego bo ja mam win Xp sp1 i mam en problem i nie wim czemu kude denerwuje mnie to powiedzcie mi co jest nie tak z tym plikiem proszę piszcie nawet na gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Jak mają pisać na gg, skoro nie dałes im numeru, a w podpisie też nie masz.... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Jak mają pisać na gg, skoro nie dałes im numeru, a w podpisie też nie masz.... ?A profil widziałeś? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Nie, tam nie spojrzałem... ale teraz Ty sgj powiedz, komu bedzie się chciało szukać w profilu numeru gg, zeby pomóc? Szansa jest prawie zerowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...