Skocz do zawartości
Włodi

Geforce 6200

Rekomendowane odpowiedzi

MSI 6200 AGP

Hynix 4 ns  (chyba  :lol: ) Ciekawe jak sie kreci  :)

1240992[/snapback]

Czy ja mam zwidy czy na tej karcie brakuje dwóch stabilizatorów napięcia ?

pewnie obniży to potencjał OC

a tak wogóle to pamiątki wyglądają na 5ns

tu inne zdjęcie - co prawda za duże i PCI-ex dlatego link

http://www.msicomputer.cz/image/MSINX6200TD128E.jpg

Edytowane przez wojwar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bark tego kondensatora moze byc spodowany tym ze karta ma 128ddr i nei potzrbne jest to a do wersji 256ddr moze tam byc. a co do przykładu z gecube r9550extreme to to są 9600xt, które nie przeszły fazy testowej takie odrzutki, tak miało byc na poczatku ale jak zobaczyli ze ludzie na to ida to normalnie zaczeli je robic, zobaczcie przeciez mało r9550ct idze powyzej 500dla gou a 9600xt musi tyle isc. wg mnie te 6200 z ddr 3 to odpadki ale jak beda za niska cena powiedzmy nizsza niz 6600gt i na pozimie lub nizsza od 6600 to bedzie warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Jeśli nie uda się załatwić tego zestawu to będę zmszony zrobić testy na AMD 64, co się mi bardzo niepodoba, z powodu częstego braku procka w grach (w sensie chwilowego spadku, który jest gorszy niż na P4....

Sorry za OT ale Ty tez to zauwazyles :rolleyes: Bo w sumie tylko DJ o tym pisal i oczywiscie zostal uznany za goscia gloszacego herezje pod adresem A64 :mur: Ale jak widac cos w tym jest :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam karty od MSI. Mam FX 5200 i memki 3,6ns SAMSUNG i kręcą sie fatalnie tylko 567.

Focus coś tych gier zdecydowanie za dużo. Ja bym takie przetestował:

Doom3

HL2

Far Cry 1.3

Need For Speed U2

Richard Burns Rally

Splinter Cell Pandora Tomorrow

Toca Race Driver 2

KKRieger

Medal of Honor Pacific Assult

Xpand Rally

Mniej więcej takie gry. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sparkle GF 6200 256 MB 128 Bit DDR TV AGP  540 zł - MNIAM! Dzisiaj spytam potencjalnego klienta na moją grafę i... być może być może :D :D

1241191[/snapback]

:huh: a wiesz jakie to sa pamieci, czy na pewno Hynix 4, 3.6 ns ?? chyba lepiej brac 128 mb, takie jest moje zdanie :)

A co do kart MSI to sa drogie i zanim u nas sie pojawia na rynku Sparkle zdobedzie juz spora przewage, po warunkiem ze nie bedzie padal bo to naprawde bardzo dobry produkt :) Moze Leadtek wypusci cos ciekawszego od MSI. Zobaczymy :)

ediee bo wyscigowki to fajna rzecz. Koniecznie Richard i NSU:U2 :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do gierek. Jeśli zobaczę, że któraś ma nie przyjemnie dużo FPS to z niej zrezygnuję.

Co do zestawu testowego. Plan jest taki:

Asus P5P800

1 GB RAM

P4 pracujące w okolicach 3,7 do 4 GHz

Jeśli nie uda się załatwić tego zestawu to będę zmszony zrobić testy na AMD 64, co się mi bardzo niepodoba, z powodu częstego braku procka w grach (w sensie chwilowego spadku, który jest gorszy niż na P4, zaś ma ono znacznie większe znaczenie w gestii kart graficznych)

Dzisiaj się okaże co z tego będzie.

Aha GF 6200 AGP oczywiście pierwszy leci na testy, bo jego muszę najwcześniej oddać

Pozdrawiam

1240953[/snapback]

co ty opowiadasz- nie ma prawa tak być... ale sprawdziłeś to ?? A64 zawsze byl lepszy doo giercowania..

Były R9550 na pamięciach 4ns, GeCube wpadł na pomysł, że będzie sprzedawał z 2,8ns. Dlaczego inaczej miałoby być z 6200/6600?

http://www.msi.com.tw/program/products/vga...ail.php?UID=637

jeszcze brakuje konektora SLI a pozatym to spox (podchodzi już pod GT)

Albatron też wydał taką hybrydę z tego co dobrze pamiettam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze zbudowany ten albatron, nwei bedzie trzeba wentyla na gpu zmieniac, zeby radiatorki na pamieci załoyc, to jest plus ale wszystkie te 6200/6600 agp nie podobaja mi sie wyglądaja jak z kosmosu :-P

ten sparkel ma pam 4ns, ale to sa prawdopodonie 3.6ns no podchodzi pod 670mhz co ejst super wyikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do Albatrona to gorąco polecam tego producenta. Mają profesjonalne podejście. Mam gf4ti Albatrona, chłodzenie standardowe piekne :] nigdy nic złego się nie dzieje ;] obraz ostry jak żyleta :] ponad 10tys marków w 2001 bez kręcenia, ogólnie super. Niestety już zamówiłem Sparkle ;p ale nie zastanawiajcie się tylko bierzcie Albatrona ;]

P.S. co do pamięci w Sparkle 6200/6600 to sprawa rozwiązana sa hynixy 3.6.

Edytowane przez kalabanga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ze stanów, kolega który sklep prowadzi. Gwarancja jest z Polski , czekaj znajdę gdzieś kwitek to napiszę dokładnie kiedy kupowałem i jaka cena...

P.S. No to zaczęło się szukanie faktury :] wywracam do góry nogamia wszystkie półki :]]]]]]]]]]] n/c ;p OK mam ;] listopad 2003 Albatron TiT 4280 TV/DVI BOX 445 zł :] brutto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty opowiadasz- nie ma prawa tak być... ale sprawdziłeś to ?? A64 zawsze byl lepszy doo giercowania..

1241347[/snapback]

kupa

jak sie robi duży kocioł to a64 bardziej muli niz p4

jest jakas szansa zeby wcisnąc do tego porównania 4ti? :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do gierek. Jeśli zobaczę, że któraś ma nie przyjemnie dużo FPS to z niej zrezygnuję.

Co do zestawu testowego. Plan jest taki:

Asus P5P800

1 GB RAM

P4 pracujące w okolicach 3,7 do 4 GHz

Jeśli nie uda się załatwić tego zestawu to będę zmszony zrobić testy na AMD 64, co się mi bardzo niepodoba, z powodu częstego braku procka w grach (w sensie chwilowego spadku, który jest gorszy niż na P4, zaś ma ono znacznie większe znaczenie w gestii kart graficznych)

Dzisiaj się okaże co z tego będzie.

Aha GF 6200 AGP oczywiście pierwszy leci na testy, bo jego muszę najwcześniej oddać

Pozdrawiam

1240953[/snapback]

Nie wiem czemu do karty low-end jaka niewatpliwie jest 6200 taki topowy zestaw???

Wydaja mi sie, ze ludzi ktorych stac na topwy procek, plyta i 1GB pamieci nie beda zainteresowni 6200.

Chetnie zobaczylbym testy z celeronem i duronem (sempronem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kalabanga:

a jaki masz procesor? najlepiej jakbyś porównał na AMD 2000-2200Mhz i przy ustawieniach GF 4Ti na 300/600

1241494[/snapback]

2400+ XP, więc luz ;]

P.S. no proszę info że albatrony się modują :] pięknie :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...