Skocz do zawartości
Włodi

Geforce 6200

Rekomendowane odpowiedzi

No to ja juz teraz nic nie łapie :D Chce zmienic karte bo mam FX 5200 Ultimate ale to troche juz kiepskie jest... na jakas fajna nie droga karte...I czytam o tym 6200 i sam juz niewiem czy to warto kupic czy nie.Winfast za 410zl - fajnie ale czy da sie go podkrecic bez zadnych problemow? Bo widze ze niektorzy maja jakies problemiki... a ja sie zbytnio na tym nieznam wiec niechcial bym kupic karty i pozniej ja wyzucic do smietnika ;) w Ekspercie pisze o podkreceniu 6200 AGP ale , no wlasnie ALE nie podali jaka karte podkrecali...Poradzcie cos ludzie bo ja juz z tego wszystkiego jestem zielony :P Hehe... Pozdrawiam...Hey... A tak w ogóle to moze z tego mojego 5200 tez by sie dalo cos wykrzesac?:P;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w Ekspercie napisali, ze odblokowali dodatkowe 4 potoki na 6200 Agp? Stary masz wersje Ultimate - nazwa mowi sama za siebie, kilk mhz powinien pojsc na rdzeniu i memkach :D Po to to jest - lepsza wersja = lepsze ramki, np lepszy czas dostepu, powinien byc tez lepszy GPU - wyselekcjonowany, no chyba ze Ultimate znaczy ze wszystko co sie dalo juz z karty wykrzesali.... nie znam sie na fx5200 ale mysle ze zawsze z tej wersji kilka mhz sie da wycisnac...

Edytowane przez Lucas86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak... jest opisane po kolei jak podkrecic 6200 PCI-E oraz AGP...i pisze ze odblokowywuja dodatkowe 4 potkoki i wsumie jest ich 8x...A co do tego Ultimate... to chetnie bym sie tym pobawil... ale niewiem jak ... moze ktos wie jak wycisnac cos niecos z 5200 Ultimate ?? ;) Pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dawno nie udzielałem się na forum ale...

Dołączam do tematu bi zakupiłem dzisiaj w Prolinie GF6200 na AGP za 425 zł

Potoki odblokowane bez problemu przy ustawieniach 399/670 w 3DMarku03 wynik 6100 takze całkiem spoko :)

Mam pytanie jak zwiakszyc zegar w PoweStripie powyzej 399Mhz dla rdzenia.

Dodam jeszcze ze razem z karta kupielm pamiec 2x512MB KINGMAXA na kosciach Hynixa d43 jakby kogos interesowało sa w arescie za 198zł sztuka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Potoki odblokowane bez problemu przy ustawieniach 399/670 w 3DMarku03 wynik 6100 takze całkiem spoko :)

Dodam jeszcze ze razem z karta kupielm pamiec 2x512MB KINGMAXA na kosciach Hynixa d43 jakby kogos interesowało sa w arescie za 198zł sztuka.

1357834[/snapback]

gdzie kupiles ta karte?? jakis sklep internetowy czy cus ?;) jak mozesz to podaj linka... aha... i z jakiej firmy masz tego GF ??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie kupiles ta karte??

zakupiłem dzisiaj w Proline

masz problem z czytaniem ze zrozumieniem? ;)

http://proline.pl/shop.php?prodid=57494e46...0305f3132385f41

btw. Jaspin przeplaciles 15 zl bo na PcProject sa po 410 ;)

http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...d_produktu=1501

Edytowane przez Raul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogole.. (tylko sie nie smiac bo sie nieznam ;) ) do kart na PCI-E trzeba miec odpowiednia plytke?? Czy te karty sie do slotow PCI wklada??;) Mam Gigabyte GA-K8NS i aktualnie FX 5200 Ultimate... jak by co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktyczne w PcProjekcie sa po 410 ale ja jestem z Wrocławia wiec Prolina mam na miejscu

Nie wiem czy sie grzeje mocno...(moze ma jakis czujnik temeratury ponoc te Winfasty 6600 maja ale czy 6200? nie wiem moze ktos wie)

Na razie jest rdzen na 450 i pamieci na 700 Hynixa 3,6

powyzej 450 pojawiaja sie arty albo restart kompa to przez zbyt nikie napiecie albo za słabe chłodzenie...hmm nie wiem. Jak dla mnie wynik na pierwysz dzien jest ok. Karta przez Rivatuner wykrywa jako 6600 po zmianie recznej sterownika karty po odblokowaniu potoków.

Jesli chodzi o to chłodzenie standardowe to troche swiszczy ten wiatraczek (wczesniej na GeCube 9550 byla cisza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogole.. (tylko sie nie smiac bo sie nieznam ;) ) do kart na PCI-E trzeba miec odpowiednia plytke?? Czy te karty sie do slotow PCI wklada??;) Mam Gigabyte GA-K8NS i aktualnie FX 5200 Ultimate... jak by co ;)

1358006[/snapback]

nie bedziemy sie smiac z tego ze nie wiesz tylko z tego ze sobie nie poszukales sam inf. na ten temat i poinformowales nas bezwstydnie o swojej niewiedzy ;P PCI-E to nastepca AGP 8x, PCI-E moze pracowac w trybie 16x i SLI (2 karty na raz, cos jak dawniej VooDoo). Musisz qpic nowe mobo jesli chcesz kozystac z dobroci PCI-E a warto, bo karty sa wydajniejsze i tansze od tych na AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe :) ehhh ta moja niewiedza ;) No to chyba kupie ta karte... a jak cos bedzie nie tak...to wine zwalne na Ciebie :P Hiehiehie ... Dobra...Dzieki wielkie za zmniejszenie mojej niewiedzy ;)

Pozdrawiam... Nareczqa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj troche posiedziałem w nocy nad tym Winfastem 6200. Przez chwile myslałem ze spryćkałem karte na dobre...wgrałem bios od sparkla 6600 i karta zaczeła sie wieszac pod windowsem. Moze ktos probował podobnej modyfikacji?? Wiem ze Winfast 6600 bez problemu akceptuje zmodyfikowany bios od Sparkla i mozna wtedy wykrecic na rdzeniu powyze 500MHz. Zmniejszyłem zegary jak na razie do 400/670 bo przywiekszym taktowaniu dla rdzenia "gubi klatki" to zbyt małe napiecie czy chłodzenie a moze cos innego.??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

1357834[/snapback]

Podasz linka do tych Pamieci?? z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz linka do stronki z pamieciami http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=3&grupa=226

ale to nieweile Ci powie bo dostali serie KINGMAXÓW na Hynix d43 a te na zdjeciu to przykładowa kostka wiec trzeba dzwonic albo osobiscie sie wybrac.

Co do temperatury zmodowanego Winfasta 6200@6600 400/670 to rdzen w 3DMarku03 przy GT1-GT4 dochodzi do 110 stopni takze sporo. Widac ze chlodzenie tego układu powinno byc lepsze...(temperatura w obudownie 30 stopni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezdziwiłbym się, jakby mostek był pod tym radiatorem

Zauważ, że wszystkie ścieżki ze złącza AGP idą dokładnie pod radiator.

Poza tym model 6200 AGP bez mostka Nvidia dopiero niedawno przedstawiła (bodajże na Cebicie), więc wątpliwe, żeby już do naszego zacofanego kraju dotarły egzemlarze produkcyjne :-))

Jeszcze jedno: gdyby ten model był bez mostka, to raczej nikt by się tu nie chwalił, że zmodował go na 6600 :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co czytajac topic o bolacych oczach na Gf serii 6xxx doszedlem do wniosku, ze chyba zrezygnuje z tego zakupu.... nie bede poswiecal zdrowia i nerwow kosztem kilku fps w grach.... a co prawda to prawda nowych technologii ta karta i tak nie uciagnie, chyba poszukam cos z uzywanych radeonkow 9800se@pro - cena podobna... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj troche posiedziałem w nocy nad tym Winfastem 6200. Przez chwile myslałem ze spryćkałem karte na dobre...wgrałem bios od sparkla 6600 i karta zaczeła sie wieszac pod windowsem. Moze ktos probował podobnej modyfikacji?? Wiem ze Winfast 6600 bez problemu akceptuje zmodyfikowany bios od Sparkla i mozna wtedy wykrecic na rdzeniu powyze 500MHz. Zmniejszyłem zegary jak na razie do 400/670 bo przywiekszym taktowaniu dla rdzenia "gubi klatki" to zbyt małe napiecie czy chłodzenie a moze cos innego.??

1358736[/snapback]

niepotrzebnie można już wgrać bios od win fasta z podniesionym napięciem jest na forum o 6600 a wtedy będzie można dalej kożystać z winfoxa i tak wgrywać biosy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...