grzesiu Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Gdzie mozna kupic tego Winfasta ktory sie moduje @ 8 potokow ? W morele juz nie ma. 1619634[/snapback] TU? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 ja moge sprzedac masz gwarancje na udany model :lol: 380zl i sprzedaje od reki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Padło pytanie o 3DMarki - bez tweakowania, artów, na ustawieniach do grania: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1124129 A vmody - jak lubisz kabelki a nie chcesz lutować, podobnoż numer z pistoletem klejowym działa - że przykładasz kabelek gdzie trza i kleisz. Później można zdrapać klej bez przeszkód. Sam tego jeszcze nie próbowałem, ale zamierzam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Padło pytanie o 3DMarki - bez tweakowania, artów, na ustawieniach do grania: 1620084[/snapback] Widzę ze odblokowanie potoków, daje około 1k w 3dmarku 05. Ja na moim MSI z taktowaniami 455/710 mam 2000. Dzis może wymienie w niej bios na taki z 1.4v i odblokowanym czujnikiem temperatury, to powalcze o więcej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Itachi, zglos sie na PW - wyslalem wiadomosc. I teraz moje niemal ostateczne pytania. Mam do dyspozycji 350-400pln. Do wyboru: - R9700Pro od Minta - 400pln + wysylka - R9800SE @ Pro Powercolor - standardowe taktowanie 380/680 (pamieci BGA 2,8ns) - modowalny na 99,9% bo wlasciciel dostrzegl sie delikatnych artow w D3 i CS 1.6 (prawie nie widocznych). Reszta gier smigaja bez nich - 400Pln z wysylka juz. - Winfast 6200 od Itachiego - za 380pln + wysylka - Winfast 6200 nowka za 410 + wysylka Prosze i pilna i szybka odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Itachi, zglos sie na PW - wyslalem wiadomosc. I teraz moje niemal ostateczne pytania. Mam do dyspozycji 350-400pln. Do wyboru: - R9700Pro od Minta - 400pln + wysylka - R9800SE @ Pro Powercolor - standardowe taktowanie 380/680 (pamieci BGA 2,8ns) - modowalny na 99,9% bo wlasciciel dostrzegl sie delikatnych artow w D3 i CS 1.6 (prawie nie widocznych). Reszta gier smigaja bez nich - 400Pln z wysylka juz. - Winfast 6200 od Itachiego - za 380pln + wysylka - Winfast 6200 nowka za 410 + wysylka Prosze i pilna i szybka odp. 1620108[/snapback] Ja bym się już nie pakował w r3xx, bo to nie ma sensu, ten chip ma juz prawie dwa lata... A co do Winfasta, to podobno kazdy się moduje, a czy brać nówkę to musisz sam się zastanowić, bo w przypadku karty od Itachiego, masz pewność ze się zmoduje, a w nowej masz od nowa gwarancje, i po prostu wiesz co masz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 A co za roznica jaki chipset ? Zasuwaja i to jest najwazniejsze :) Macie jakis test gdzie jest porownanie tego zmodowanego winfasta z radkami R300, R350, R360 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) Własnie próbowałem zgrać bios z mojej MSI. Wpisuję nvflash -b bios.rom stacja chwile móżdzy i wyskakuje coś takiego:: Load Error: no DPMI -get csdpmi*b.zip - wie ktos o soo chosii ?? :| EDIT: już sobie poradziłem, zgrałem bios z karty, i odblokowałem w nim czujnik temperatury, wgrałem no i działa :) Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez grzesiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Kaeres sprawdz PM ;) Grzesiu nie wszystkie winfasty sie moduja, sam znam pare osob co tak myslalo i teraz siedzi na 4x1 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Itachi, mozesz rowniez sprawdzac PM ? :) Jezeli sie odezwiesz to moze cos z tego bedzie. Najlepiej na GG bo bedziemy sie szukac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 i jak tam @atomu235 nagle ucichł oraz jego vmem :D chłopak chyba jeszcze szuka ołówków po monopolowych :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 bo nie da rady zrobić ołówkiem tego vmoda ołówek ma za duża rezystancje aby wpłynął na wartość tego rezystora który odpowiada za napiecie który wynosi tylko 90ohm a tak wogóle nie ma sensu robić vmoda bez załozonych radiatorów na pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 bo nie da rady zrobić ołówkiem tego vmoda ołówek ma za duża rezystancje aby wpłynął na wartość tego rezystora który odpowiada za napiecie który wynosi tylko 90ohm a tak wogóle nie ma sensu robić vmoda bez załozonych radiatorów na pamieci 1621323[/snapback] dokładnie, tym bardziej ze nie ma sposobu chłodzic pamieci od strony rdzenia- radiatory "nie wejda" a sam nawiew nic nie pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 da rade jeżeli zmieni sie chłodzenie na gpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 da rade jeżeli zmieni sie chłodzenie na gpu 1621353[/snapback] tylko znajdz odpowiednie, kupiłem Pentagrama i dalej to samo :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 tylko znajdz odpowiednie, kupiłem Pentagrama i dalej to samo :mur: 1621382[/snapback] Takie jak BOXowy cooler z LGA775 za 10zł + koszty przesyłki? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomu235 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) i jak tam @atomu235 nagle ucichł oraz jego vmem :D chłopak chyba jeszcze szuka ołówków po monopolowych :D 1621296[/snapback] nie szuka ołówków, tylko ma masę pracy i jak na razie potrzebuje kompa non-stop. da rade jeżeli zmieni sie chłodzenie na gpu 1621353[/snapback] i oczywiście, że można schłodzić :D mierzyłem temp. multimetrem i bez radiatorków po samym założeniu zalmana mam na memkach ~15stopni mniej, więc można bezproblemowo schłodzić :-P albo tak jak wspomniał venom - radiator z lga775 i zwykłe radiatorki na mofsety na pamięci. Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez atomu235 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cbaaz Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Witam Wiecie moze cos o tej karcie PCIex ASUS GF 6200 128 MB - EN6200GE/128M/A, czy da sie ja przerobic na 6600 ? Mam dylemat albo powyzszy asus za 339 zl albo galaxy 6600 375 zl. Mam ograniczone fundusze i liczy sie kazdy grosz :-D. Mozecie cos doradzic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomu235 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Właśnie skończyłem rysowanie :-) Niestety wyniki nie są zbyt obiecujące... 15min zabawy ołówkiem i opór ® spadł z ok R= 90Ohm do niecałych R= 86Ohm :angry: nie muszę, chyba mówić jak niewielki wzrost napięcia na memkach to dało :lol: Samo rysowanie jest dość problematyczne, gdyż rezystorek jest strasznie mały i ma lekko chropowatą powierzchnię, przez co nie można poprowadzić jednolitej ścieżki :mur: Tak więc - bez lutowania, klejenia udany Vmod się na 95% się nie uda. ps. nie zmienia to jednak faktu, że ołówkiem (tylko) można zwiększyć napięcie na pamięciach :-P tak, więc niedługo najpewniej udam się do kolegi elektronika i popytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 pisałem ze ołówkiem nic konkretnego nie da rady zrobic ale cóż "eksperci" wiedza lepiej :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomu235 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 A vmody - jak lubisz kabelki a nie chcesz lutować, podobnoż numer z pistoletem klejowym działa - że przykładasz kabelek gdzie trza i kleisz. Później można zdrapać klej bez przeszkód. Sam tego jeszcze nie próbowałem, ale zamierzam. 1620084[/snapback] jak będziesz robił numer z klejem to daj znać bo też się z chęcią skusze jak się uda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomu235 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 pisałem ze ołówkiem nic konkretnego nie da rady zrobic ale cóż "eksperci" wiedza lepiej :mur: 1623037[/snapback] a uważasz się za większego "eksperta" niż http://forums.vr-zone.com.sg/showthread.php?t=23332 ??? bo nadal pamiętam jakie głupoty potrafisz rzucać... :lol: :lol: :lol: Spróbować warto było, teraz przynajmniej wiadomo i nie trzeba polegać na twoim gdybaniu :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) a uważasz się za większego "eksperta" niż 1623042[/snapback]efekty tego vmodu ze strony vr-zone sa porażające na tyle ze nie warto dla 50mhz narażać karte co jak co ale te radiatory na pamieci to gosc "bardzo" duze załozył :lol: -zakrywaja 1/2 pamieci :lol: Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 o to chodzi że vmod na gpu można ołówkiem, jest lepszy efekt niz w przypadku vmoda na mem,bo opór rezystora to 600ohm r510 walnij go ołówkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomu235 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) efekty tego vmodu ze strony vr-zone sa porażające na tyle ze nie warto dla 50mhz narażać karte 1623061[/snapback] sęk w tym, że ja nie wiem z jakiego powodu mam na mem zamiast standardowego 2,6-2,65V TYLKO 2,55V. Tak więc myśle, że jak uda mi się vmod to zyskam więcej niż te 50Mhz... B) teraz max jakie mogę wycisnąć to tylko 650Mhz. a do chłodzenia już myślę, skąd tu skombinować niziutkie radiatorki pod zalmana... tak więc karta na pewno będzie miała cacy :lol2: o to chodzi że vmod na gpu można ołówkiem, jest lepszy efekt niz w przypadku vmoda na mem,bo opór rezystora to 600ohm r510 walnij go ołówkiem 1623062[/snapback] rdzeń mi się ładnie kręci :D tak więc akurat vgpu sobie odpuszczam. poza tym poczekam na nowy bioseditor i tam pewnie będzie znów można więcej manipulować napięciem. a co do vmem to nie sądze, aby bios miał coś do tego... choć np. abit9550guru :unsure: Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez atomu235 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 trudno wam przetłumaczyć ,biosem tylko 1.4v ustawisz nic więcej żaden nowy edytor nie pomoże , można regulować od 1.1 do 1.4v i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomu235 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) ale na 1,4V i tak mi się prawie do 600Mhz kręci więc nie widzę potrzeby więcej :-P a wiesz może czy vmem też można biosem ruszyć? Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez atomu235 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 nie da rady biosem , ale podstawa to radiatory na pamieciach , same radiatory dały jakies 10mhz + nawiew nastepne 35mhz temp zabija pamieci jak dałem wyższe napiecie nic nie dało to oprócz wiekszej temperatury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomu235 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 temp. w stresie na pamiątkach to u mnie 46stC. do ilu można bezpiecznie dojść? i jakie powinno być napięcie na memkach bo u mnie 2,55V. z lini 12V w zasiłce mam 11,6V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Kaeres sprawdz PM ;) Grzesiu nie wszystkie winfasty sie moduja, sam znam pare osob co tak myslalo i teraz siedzi na 4x1 :lol: 1620504[/snapback] "Parę osób"?! :blink: - nie spotkałem się jeszcze z ani jednym przypadkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...