Skocz do zawartości
Włodi

Geforce 6200

Rekomendowane odpowiedzi

Padło pytanie o 3DMarki - bez tweakowania, artów, na ustawieniach do grania:

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1124129

A vmody - jak lubisz kabelki a nie chcesz lutować, podobnoż numer z pistoletem klejowym działa - że przykładasz kabelek gdzie trza i kleisz. Później można zdrapać klej bez przeszkód. Sam tego jeszcze nie próbowałem, ale zamierzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padło pytanie o 3DMarki - bez tweakowania, artów, na ustawieniach do grania:

1620084[/snapback]

Widzę ze odblokowanie potoków, daje około 1k w 3dmarku 05. Ja na moim MSI z taktowaniami 455/710 mam 2000. Dzis może wymienie w niej bios na taki z 1.4v i odblokowanym czujnikiem temperatury, to powalcze o więcej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Itachi, zglos sie na PW - wyslalem wiadomosc.

I teraz moje niemal ostateczne pytania.

Mam do dyspozycji 350-400pln.

Do wyboru:

- R9700Pro od Minta - 400pln + wysylka

- R9800SE @ Pro Powercolor - standardowe taktowanie 380/680 (pamieci BGA 2,8ns) - modowalny na 99,9% bo wlasciciel dostrzegl sie delikatnych artow w D3 i CS 1.6 (prawie nie widocznych). Reszta gier smigaja bez nich - 400Pln z wysylka juz.

- Winfast 6200 od Itachiego - za 380pln + wysylka

- Winfast 6200 nowka za 410 + wysylka

Prosze i pilna i szybka odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Itachi, zglos sie na PW - wyslalem wiadomosc.

I teraz moje niemal ostateczne pytania.

Mam do dyspozycji 350-400pln.

Do wyboru:

- R9700Pro od Minta - 400pln + wysylka

- R9800SE @ Pro Powercolor - standardowe taktowanie 380/680 (pamieci BGA 2,8ns) - modowalny na 99,9% bo wlasciciel dostrzegl sie delikatnych artow w D3 i CS 1.6 (prawie nie widocznych). Reszta gier smigaja bez nich - 400Pln z wysylka juz.

- Winfast 6200 od Itachiego - za 380pln + wysylka

- Winfast 6200 nowka za 410 + wysylka

Prosze i pilna i szybka odp.

1620108[/snapback]

Ja bym się już nie pakował w r3xx, bo to nie ma sensu, ten chip ma juz prawie dwa lata... A co do Winfasta, to podobno kazdy się moduje, a czy brać nówkę to musisz sam się zastanowić, bo w przypadku karty od Itachiego, masz pewność ze się zmoduje, a w nowej masz od nowa gwarancje, i po prostu wiesz co masz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie próbowałem zgrać bios z mojej MSI. Wpisuję nvflash -b bios.rom stacja chwile móżdzy i wyskakuje coś takiego::

Load Error: no DPMI -get csdpmi*b.zip - wie ktos o soo chosii ?? :|

EDIT: już sobie poradziłem, zgrałem bios z karty, i odblokowałem w nim czujnik temperatury, wgrałem no i działa :)

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo nie da rady zrobić ołówkiem tego vmoda ołówek ma za duża rezystancje aby wpłynął na wartość tego rezystora który odpowiada za napiecie który wynosi tylko 90ohm a tak wogóle nie ma sensu robić vmoda bez załozonych radiatorów na pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo nie da rady zrobić ołówkiem tego vmoda ołówek ma za duża rezystancje aby wpłynął na wartość tego rezystora który odpowiada za napiecie który wynosi tylko 90ohm  a tak wogóle nie ma sensu robić vmoda bez załozonych radiatorów na pamieci

1621323[/snapback]

dokładnie, tym bardziej ze nie ma sposobu chłodzic pamieci od strony rdzenia- radiatory "nie wejda" a sam nawiew nic nie pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak tam @atomu235

nagle ucichł oraz jego vmem :D

chłopak chyba jeszcze szuka ołówków po monopolowych :D

1621296[/snapback]

nie szuka ołówków, tylko ma masę pracy i jak na razie potrzebuje kompa non-stop.

da rade jeżeli zmieni sie chłodzenie na gpu

1621353[/snapback]

i oczywiście, że można schłodzić :D mierzyłem temp. multimetrem i bez radiatorków po samym założeniu zalmana mam na memkach ~15stopni mniej, więc można bezproblemowo schłodzić :-P

albo tak jak wspomniał venom - radiator z lga775 i zwykłe radiatorki na mofsety na pamięci.

Edytowane przez atomu235

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wiecie moze cos o tej karcie PCIex ASUS GF 6200 128 MB - EN6200GE/128M/A, czy da sie ja przerobic na 6600 ?

Mam dylemat albo powyzszy asus za 339 zl albo galaxy 6600 375 zl.

Mam ograniczone fundusze i liczy sie kazdy grosz :-D.

Mozecie cos doradzic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem rysowanie :-)

Niestety wyniki nie są zbyt obiecujące... 15min zabawy ołówkiem i opór ® spadł z ok R= 90Ohm do niecałych R= 86Ohm :angry: nie muszę, chyba mówić jak niewielki wzrost napięcia na memkach to dało :lol:

Samo rysowanie jest dość problematyczne, gdyż rezystorek jest strasznie mały i ma lekko chropowatą powierzchnię, przez co nie można poprowadzić jednolitej ścieżki :mur:

Tak więc - bez lutowania, klejenia udany Vmod się na 95% się nie uda.

ps. nie zmienia to jednak faktu, że ołówkiem (tylko) można zwiększyć napięcie na pamięciach :-P

tak, więc niedługo najpewniej udam się do kolegi elektronika i popytam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A vmody - jak lubisz kabelki a nie chcesz lutować, podobnoż numer z pistoletem klejowym działa - że przykładasz kabelek gdzie trza i kleisz. Później można zdrapać klej bez przeszkód. Sam tego jeszcze nie próbowałem, ale zamierzam.

1620084[/snapback]

jak będziesz robił numer z klejem to daj znać bo też się z chęcią skusze jak się uda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisałem ze ołówkiem nic konkretnego nie da rady zrobic ale cóż "eksperci" wiedza lepiej  :mur:

1623037[/snapback]

a uważasz się za większego "eksperta" niż http://forums.vr-zone.com.sg/showthread.php?t=23332 ??? bo nadal pamiętam jakie głupoty potrafisz rzucać... :lol: :lol: :lol:

Spróbować warto było, teraz przynajmniej wiadomo i nie trzeba polegać na twoim gdybaniu :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a uważasz się za większego "eksperta" niż 1623042[/snapback]

efekty tego vmodu ze strony vr-zone sa porażające na tyle ze nie warto dla 50mhz narażać karte

co jak co ale te radiatory na pamieci to gosc "bardzo" duze załozył :lol: -zakrywaja 1/2 pamieci :lol:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

efekty tego vmodu ze strony vr-zone sa porażające na tyle ze nie warto dla 50mhz narażać karte

1623061[/snapback]

sęk w tym, że ja nie wiem z jakiego powodu mam na mem zamiast standardowego 2,6-2,65V TYLKO 2,55V. Tak więc myśle, że jak uda mi się vmod to zyskam więcej niż te 50Mhz... B) teraz max jakie mogę wycisnąć to tylko 650Mhz.

a do chłodzenia już myślę, skąd tu skombinować niziutkie radiatorki pod zalmana...

tak więc karta na pewno będzie miała cacy :lol2:

o to chodzi że vmod na gpu można ołówkiem, jest lepszy efekt niz w przypadku vmoda na mem,bo opór rezystora to 600ohm  r510 walnij go ołówkiem

1623062[/snapback]

rdzeń mi się ładnie kręci :D tak więc akurat vgpu sobie odpuszczam. poza tym poczekam na nowy bioseditor i tam pewnie będzie znów można więcej manipulować napięciem. a co do vmem to nie sądze, aby bios miał coś do tego... choć np. abit9550guru :unsure: Edytowane przez atomu235

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...