culmen Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 A ja zadam pytanie jak noob ;P Jak wyciagnac BIOS z gainwarda?? Uzywalem nvflash`a i standardowych komend i za kazdym razem plik wynikowy ma 0kb :/ Sprawdzalem roznymi komendami wykrywa eproma oraz karte ale #$$^% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Już powinien działać :). Zrobiłem też test na 2533 MHz DDR333 - wynik 7400, czyli rzeczywiście trochę mniej. Celek na takich ustawieniach jest jednak bardzo przeciętny, chyba słabszy od kręconego AXP. Z kolei na 3.8GHz i z ustawieniami 550/680 na grafice mam ponad 7700. No, ale wyższy wynik od spodziewanego to chyba nie problem. Gorzej byłoby odwrotnie :D. Mimo wszystko trochę to dziwne. 1637601[/snapback] Podkrecasz proca z 2533 na 3800 i tylko 300pkt wiecej ? MIZERIA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Podkrecasz proca z 2533 na 3800 i tylko 300pkt wiecej ? MIZERIA. 1638184[/snapback] Czytaj ze zrozumieniem. W tym drugim teście obniżyłem częstotliwość pamięci. Samo podkręcenie proca dało przyrost ok. 700 pkt. Jak na 3DM03 norma. Zresztą ja też się pomyliłem. Kiedy HiS mówił, że wynik 7500 jest niemożliwy, myślałem, że chodzi o test aRczii'ego z 600 MHz na GPU. Teraz jak patrzę, to rzeczywiście wszystkie wyniki są raczej OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) 8571 pkt 3Dmark03 WinFast 6200@6600 vmod |GPU|MEM 580 | 820 http://www.benchmark.co.yu/forum/attachmen...tachmentid=7895 XLS http://www.benchmark.co.yu/forum/attachmen...tachmentid=7896 http://www.benchmark.co.yu/forum/showthrea...1&page=11&pp=25 VGPU http://www.benchmark.co.yu/forum/attachmen...tachmentid=7791 VMEM http://www.benchmark.co.yu/forum/attachmen...tachmentid=7792 ten rusek niezle kombinuje :D ps ciekawe jak tam @atomu235 i jego "vmody"... :lol: Edytowane 8 Września 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Czytaj ze zrozumieniem. W tym drugim teście obniżyłem częstotliwość pamięci. Samo podkręcenie proca dało przyrost ok. 700 pkt. Jak na 3DM03 norma. Zresztą ja też się pomyliłem. Kiedy HiS mówił, że wynik 7500 jest niemożliwy, myślałem, że chodzi o test aRczii'ego z 600 MHz na GPU. Teraz jak patrzę, to rzeczywiście wszystkie wyniki są raczej OK. 1638329[/snapback] Jakby nie było, ten Cielak mimo wysokiego taktowania, moze dorównuje antkowi 2400mhz. Wystarczy looknąć na ORB. Ale i tak wynik ładny i godny pogratulowania ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Mam wreszcie swoja sztuke - Leadtek WinFast A6200TD :twisted: Siedze w pracy ale jak przyjade do domku to montuje i dam znac jak poszlo. Pewnie zasiedze sie do poznej nocy wiec relacji spodziewajcie sie najwczesniej jutro/pojutrze. Docelowo oczywiscie @ 8x1, bios 1.4/1.5V 540-550Mhz core i 680-700Mhz mem, instalaka jako 6600 w winXP (HDR) i to mnie ucieszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 od kogo / gdzie i za ile kupiles ? ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Juz nie trzeba. Znalazlem odpowiedz na zachodnim forum http://www.mvktech.net/ nvflash -4 -5 -6 -b 6200.rom i po bolu moze i mi cos jeszcze z GPU uda sie wycisnac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 od kogo / gdzie i za ile kupiles ? ;-) 1638726[/snapback] Z forumowiczami nie da sie dogadac. Kupilem ja w sklepie nowke i zaplacilem 14pln niz chcieli za uzywke 6 miesieczna. Bol w tym, ze padl mi HDD praktycznie przed zamontowaniem tej karty i nic o niej nie wiem poza tym, ze ladnie wyglada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friti Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 witam mam pytanie posiadam MSI GF NX 6200 AX i na orginalnych sterach bardzo slabo chodzi, natomiast na 77.xx juz jest o wiele lepiej mam pytanie jakie sterowniki zainstalowac zeby bylo najlepiej lub czy nadaja sie do tego sterowniki OMEGA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 witam mam pytanie posiadam MSI GF NX 6200 AX i na orginalnych sterach bardzo slabo chodzi, natomiast na 77.xx juz jest o wiele lepiej mam pytanie jakie sterowniki zainstalowac zeby bylo najlepiej lub czy nadaja sie do tego sterowniki OMEGA 1640233[/snapback] O wiele lepiej?? tzn w jakim sensie? gry płynniej chodzą? czy co? Zresztą to jest 64bit'owa wersja, wiec za duzo od niej oczekiwac nie mozesz. A sterowniki też za duzo dać Ci nie mogą, lepiej spróbuj ją kręcić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Narazie nie odkrywalem bo nie to mi bylo w glowie ale co kryje ten srebrny radiator pod chlodzeniem rdzenia na WinFascie ? Czyzby jakis mostek ? Jezeli tak to dlaczego musi byc chlodzony ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Narazie nie odkrywalem bo nie to mi bylo w glowie ale co kryje ten srebrny radiator pod chlodzeniem rdzenia na WinFascie ? Czyzby jakis mostek ? Jezeli tak to dlaczego musi byc chlodzony ? 1640430[/snapback] raczej sprawa logiczna musi być chłodzony bo się grzeje :D nie wiem o którym mostku mówisz tym przy samym AGP??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Sa dwa radiatory na tej karcie. Jeden na rdzeniu wraz z wiatrakiem, wiec nie trudno dostrzec drugi i domyslec sie o czym mowie. Jezeli tak sie grzeje to czemu tak jest tylko w produkcie WinFasta ? Edytowane 9 Września 2005 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 nie znam sie na budowie tej karty ale tak szczelam winfast to porządna firma i jedyna uznała ze trzeba to chłodzić lub po prostu inni producenci zrobili to mądrzej z innych elementów i się nie grzeje aha a do tego to co to jest to jest to "coś" odpowiedzialne za to że karty są na AGP przynajmniej tak gdzieś czytałem bo że pierwotnie były to karty tylko na PCI-e a dzięki temu zrobili je na AGP tak gdzieś czytałem jeśli się mylę to poprawcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) To jest mostek HSI, który jest w kartach pierwotnie stworzonych na PCI-E, a potem przez ten mostek na AGP. Nie tylko w kartach Winfasta jest chłodzenie tego mostka, w , Sparkle , Galaxy , Asus , MSI ogólnie kazdy GF6600 na AGP ma ten mostek HSI. Edytowane 9 Września 2005 przez grzesiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 :D czyli zgadza sie z tym co pisałem tylko że nie wiedziałem że wszystkie to chłodzą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Na gaiwardzie jest 1 wiekszy radiator zakrywajacy oba rdzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Ja mam LeadTek Winfast 6200 128/128 zrobiłem moda 6600 i w 3D03 mam 6500pkt a w 3D05 2700pkt karta niezła w swojej cenie no i można odblokowac czujnik temp. test zrobiłem na sempronie 9*233=2100Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 a jak sie czujnik odblokowuje ??? bo nie chce mi sie czytać 50 stron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 a jak sie czujnik odblokowuje ??? bo nie chce mi sie czytać 50 stron 1640890[/snapback] eh...Zgrywasz bios z karty, otwierasz w NV bios Modifier, zaznaczasz aby czujnik był aktywny, wgrywasz bios spowrotem, i jest...a jak to dokładnie zrobić? przeczytaj z 5stron w tył, to sie dowiesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 ok poszukam a czy w ASUSIE też pujdzie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Powinien, w moim MSI 6200 jest. W Asusie chyba takze, bo ktoś chyba kiedys wspominał na forum, możliwe ze kazdy chip NV43 ma ten czujnik ale nie zawsze odblokowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 możesz podać gdzie jest ten post bo szukałem w okolicy 45 strony i nie mogę zaleś jak ty o tym czytałeś to na pewno łatwiej to znajdziesz a ja musze wszystko po kolei czytać więc plis podaj link do strony i który post Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) możesz podać gdzie jest ten post bo szukałem w okolicy 45 strony i nie mogę zaleś jak ty o tym czytałeś to na pewno łatwiej to znajdziesz a ja musze wszystko po kolei czytać więc plis podaj link do strony i który post 1641073[/snapback] Nie chcę mi sie szukać ;p Ale jak chcesz kupować 6600 to lepiej chyba jednak Winfasta, bo sprawdzone karty, i wyciągają duze o/c( w sumie to kazda karta 6600 z hynixami 3.6ns powinna latać tyle co winfast, teoretycznie, a nie zawsze tak jest) najwięcej liczą sie pamięci, jakie bedzie o/c bo jak rdzen bedzie sie słabo kręcił zawsze mozna dac wiekszy vcore poprzez bios, aha co do czujnika, to raczej w kazdej da sie odblokowac więc sam sie przekonasz jak kupisz...(możliwe ze asus ma odblokowany seryjnie, np. galaxy tak ma.) Edytowane 9 Września 2005 przez grzesiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 ni wykrywa karte jako NV44 hmm dziwne i 4*1 a mam 8 potoków odblokowanych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 To jest mostek HSI, który jest w kartach pierwotnie stworzonych na PCI-E, a potem przez ten mostek na AGP. Nie tylko w kartach Winfasta jest chłodzenie tego mostka, w , 1640549[/snapback] Dzieki za wytlumaczenie. Pozniej widzialem inne karty z tym radiatorem ale juz nie chcialo mi sie edytowac posta. Hmm, to niezle ta "przejsciowka" musi pracowac, ze trzeba ja chlodzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friti Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 O wiele lepiej?? tzn w jakim sensie? gry płynniej chodzą? czy co? Zresztą to jest 64bit'owa wersja, wiec za duzo od niej oczekiwac nie mozesz. A sterowniki też za duzo dać Ci nie mogą, lepiej spróbuj ją kręcić. 1640245[/snapback] no wlasnie gry chodza plynniej a co do podkrecania to nie dla mnie :/ szczeze to nie wiem o co w tym chodzi ale jak mozesz mi cos pomuc to zagadaj na gg z wieczora jak mozesz :D nr to 3768342 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 ni wykrywa karte jako NV44 hmm dziwne i 4*1 a mam 8 potoków odblokowanych 1641235[/snapback] juz było o tym pisane ! everest nie wykryje poprawnie tej karty, wystarczy popatrzeć na właściwości magistrali pamieci - 32bit ?? :lol: :mur: ważne ze RivaTuner wykrywa poprawnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Tylko RivatTuner. Teraz jest wersja 15.7 i ma usprawnioną obsługę NV43. Mam pytanie co do modyfikacji BIOSu - chodzi mi o różne napięcia zależnie od trybu pracy - 2D / low power 3D / 3D - działa to, czy jednak cały czas będzie max napięcie? Chodzi mi o to że jestem maniakiem ciszy - karta chodzi mi pasywnie jak nie wykręcam jej do granic możliwości i chciałbym żeby tak zostało nawet po vmodzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...