Kaeres Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Ktora z informacji o temperaturze jest prawdziwa ? Ta w zakladce NV jest o 10`C wyzsza od tej w winfoxie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 ja miąłem problem ale z asusem i to na PCI-e ;) więc to inna sprawa ale się już go pozbyłem i teraz mam 6600 silver za tą samą kasę i mam mały problem zainstalowałem sterki 81.33 i nigdzie nie mogę znaleźć rubryki do podkręcania ani do pokazywania temp. czy to trzeba gdzieś włączyć ????? a może te sterki tego nie mają ??? jakoś inne razy było wszystko oki a tu niema !! więc proszę o pomoc :cry: :cry: Edit: zakłądke od zmiany taktowan już uruchomiłem ale tej od temp. nadal niema :( prosze o pomoc bo naprawde niewiem jak to włonczyc :mur: :mur: :mur: :sad: :sad: 1682642[/snapback] może w BIOSie masz wyłączony czujnik temperatury? :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 może w BIOSie masz wyłączony czujnik temperatury? :mellow: 1684186[/snapback] a w 6600 niebyły one włączony oryginalnie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Jak juz pisalem jakis czas temu, zastanawialem sie nad karta leadtek 6200 @ 6600. Arczii napisal, ze u Jego kumpla karta sie zmodowala, ale sa ostre arty (miala byc niby 100% modowalnosc), wiec jest prawdopodobienstwo trafienia na taki egz. Teraz poszukalem na necie i leadteka 6600 mozna wyrwac w Apollo za 430zl. http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=14989 WIdze, ze masz tez lepsze chlodzenie od wersji 6200 no i 100% sprawne potoki. Wiec chyba oplada sie doplacic te 30zl za 'swiety spokoj'. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 a w 6600 niebyły one włączony oryginalnie ?? 1684238[/snapback] Nie, ogólnie Chip czujke ma, ale zależnie od producenta jest ona włączana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) Jak juz pisalem jakis czas temu, zastanawialem sie nad karta leadtek 6200 @ 6600. Arczii napisal, ze u Jego kumpla karta sie zmodowala, ale sa ostre arty (miala byc niby 100% modowalnosc), wiec jest prawdopodobienstwo trafienia na taki egz. Teraz poszukalem na necie i leadteka 6600 mozna wyrwac w Apollo za 430zl. 1684802[/snapback]430 za ta karte ? Oszalales ? Wieksze jest prawdopodobienstwo, ze w chwili czytania tego postu trafi Cie piorun niz to ze trafisz niemodowalnego winfasta 6200TD. Pewnie kolega arcziego jeszcze cos tam namotal. Te karty np. w sklep.morele.net sa ponizej 400pln, a czasami schodza ponizej 390pln. Edytowane 5 Października 2005 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Panowie mam pewien problem. Mam windowsa 2000 prof Sciągnąłem najnowsze stery Nvidi I próbuje kręcić Pallit 6200 64 bit ddr2. Wszystko jest dobrze dopuki niedam aby zastosował zmian przy podkręceniu rdzenia. komputer zalicza zwieche i ani ruszy. Pamięci kręcą sie całkiem ładnie bo do 800 mhz rdzeń w testach powinien spokojnie pojść do 450 mhz ale jak tylko przestawie suwak i zapisze zmiany to mam zwieche. Nieważne jakim programem kręce zawsze to samo. Próbowałem zmieniać stery ... nic niedaje. Jeśli ktoś z was spotkał sie z takim problemem to prosze o porade bo niemam pojęćia. Raczej odpada żeby ta karta miała zablokowane kręcenie w biosie bo inni normalnie ją taktują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 430 za ta karte ? Oszalales ? Wieksze jest prawdopodobienstwo, ze w chwili czytania tego postu trafi Cie piorun niz to ze trafisz niemodowalnego winfasta 6200TD. Pewnie kolega arcziego jeszcze cos tam namotal. Te karty np. w sklep.morele.net sa ponizej 400pln, a czasami schodza ponizej 390pln. 1684945[/snapback] Nie kolega, tylko Arczii chyba sam mu to instalowal... stwierdzil, ze sa arty czyli sie zle zmodowalo. Co do cen w sklepie, ktory podales, sa takie same jak w innych 6200 kosztuje 394zl a 6600 435zl. Wiec wydaje mi sie, ze ~30zl ze 100% pewnosc + lepsze chlodzenie nie jest duzym wydatkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Czy ja wiem. Dla mnie te 430pln bylo nie do przyjecia. Tansze sa karty GF6600 wiec bezsensu tak żerować na ludziach. A jakie on ma chlodzenie lepsze, ile na nim wyciaga ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Czy ja wiem. Dla mnie te 430pln bylo nie do przyjecia. Tansze sa karty GF6600 wiec bezsensu tak żerować na ludziach. A jakie on ma chlodzenie lepsze, ile na nim wyciaga ? 1685618[/snapback] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 A czy z niemodowalnymi 6200 jest mozliwosc zaiana napiecia w biosie i czy da podobne rezulatay ?? Mam sobie zamiar kupic http://allegro.pl/show_item.php?item=65694101 i sie zastanawiem czy by sie dało. Druga sprawa - odblokowywanie hdr'a na tej karcie jest mozliwe ? Sory jak juz ktos pytal, ale tu dyskusja sie toczy glownie w okolo zmodowanych kart i czezko cos innego znaleść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) A czy z niemodowalnymi 6200 jest mozliwosc zaiana napiecia w biosie i czy da podobne rezulatay ?? Mam sobie zamiar kupic 1687208[/snapback] Mam tą karte, tyle że kupowałem z Komputronika a nie z allegro. Jak jest ze zmianą napięcia to nie wiem do końca, bo gdy zmodyfikowałem orginalny bios w NV bios modifier na to żeby było 1.4v to wgrał się, ale nic to nie dało, natomiast czujnik seryjnie zablokowany, ale bez problemu sie odblokował i temperatura w stressie na taktowaniu rdzenia ~450MHz - 70C. Odblokowanie HDRa jest możliwe chyba przez wgranie biosu od jakiejs 6600. Edytowane 7 Października 2005 przez grzesiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 A czy z niemodowalnymi 6200 jest mozliwosc zaiana napiecia w biosie i czy da podobne rezulatay ?? Mam sobie zamiar kupic 1687208[/snapback] a gdzie pisze że karta sie niemoduje ??? przecież to jest 128 bit jedynie cena niska ;) tylko masz mały problem bo gosciu już niema ich wystawionych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 1686583[/snapback]To jest chlodzonko z 6600 chyba ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 a gdzie pisze że karta sie niemoduje ??? przecież to jest 128 bit jedynie cena niska ;) tylko masz mały problem bo gosciu już niema ich wystawionych 1687577[/snapback] Ten koleś nigdzie nie napisał ze jest niemodowalna, ale KARTA JEST NIEMODOWALNA ponieważ wszystkie(bynajmniej te co były do teraz w sprzedaży) są na GPU REV A4 co uniemożliwia mod, bo potoki są zablokowane na stałe. Tylko GPU REV A2 pozwala zmodować karte na 6600, zresztą jak za 280zł to i tak nie ma co do wybrzydzania, karta sie dobrze kręci, i w przedziale cenowym wymiata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Ten koleś nigdzie nie napisał ze jest niemodowalna, ale KARTA JEST NIEMODOWALNA ponieważ wszystkie(bynajmniej te co były do teraz w sprzedaży) są na GPU REV A4 co uniemożliwia mod, bo potoki są zablokowane na stałe. Tylko GPU REV A2 pozwala zmodować karte na 6600, zresztą jak za 280zł to i tak nie ma co do wybrzydzania, karta sie dobrze kręci, i w przedziale cenowym wymiata. 1687760[/snapback] a to niewiedziałem ja sobie kupiłem ASUSA 6600 silver za 290 zł na PCI-e i już sie niemartwie co sie moduje co nie ;) :razz: :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 a to niewiedziałem ja sobie kupiłem ASUSA 6600 silver za 290 zł na PCI-e i już sie niemartwie co sie moduje co nie ;) :razz: :razz: 1687889[/snapback] Tak tyle ze PCI-E to PCI-E a na AGP karty masz z 20% droższe :P a żeby kupić karte na pcie trzeba wymienic cpu/mobo/i czasem pamięć :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Witam. Potrzebuję wymienić wiatrak na moim 6200 (taki jak w podpisie), bo już zaczyna mi drażnić uszy, ale nie mogę nic znaleźć do tego modelu. Czy już ktoś wymianiał, może coś polecić? Tak za około 50 zł. AHA, moja karta wygląda tak: http://www.sparkle.com.tw/product_pic1.asp?sub_id=27 Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Za 50 zł idealny będzie aluminiowy Pentagram XC-80. Wystarczająco wydajny i bardzo cichy, nawet na najwyższych obrotach. Jedyna wada - raczej nie zainstalujesz z przodu radiatorów na pamięci. http://www.pentagram.pl/produkty_new/szcze...a&id_produktu=3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) AHA ok. Zastanowię sie jeszcze bo może poprostu wymienie kartę na coś nowszego...:) A czy coś takiego by się nadawało, bo widzę, że odrazu ten wentyl chłodzi pamięci: http://proline.pl/shop.php?prodid=434d5f56...34f4f4c56495641 Edytowane 9 Października 2005 przez RoyalC333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 O ile masz wersję na AGP, to nawet tego nie założysz - GPU i otwory są obrócone o 45*. Poza tym to chłodzenie jest sporo słabsze od Freezone'a. Odnośnie wymiany karty... może po prostu bardziej podkręcić tę co masz?:) Nie chce mi się wierzyć, że nie pójdzie na 500/700 po zmianie biosu. Link do recki Pentagrama na podobnej karcie Link do najlepszego biosu dla Sparkle'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Pokręcił bym ją wyżej, ale nie ma ona czujnika temp. i boję się, że przesadzę. :( I tak... mam na AGP. Poczytam o tym biosie... AHA, dodam jeszcze, bo tego nie widać na zdjęciach jakie podałem, że pamięci mam po obu stronach karty. Przeczytałem ten test wentyli i troche się martwię tym trudnym zakładanie Pentagrama :( no i brakiem radiatorków na pamięci. Edytowane 9 Października 2005 przez RoyalC333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Pokręcił bym ją wyżej, ale nie ma ona czujnika temp. i boję się, że przesadzę. :( I tak... mam na AGP. Poczytam o tym biosie... AHA, dodam jeszcze, bo tego nie widać na zdjęciach jakie podałem, że pamięci mam po obu stronach karty. Przeczytałem ten test wentyli i troche się martwię tym trudnym zakładanie Pentagrama :( no i brakiem radiatorków na pamięci. 1690973[/snapback] Ma czujnik temperatury, tyle że nie odblokowany. Wystarczy wyedytować BIOS(jak? dowiesz sie tego kilka stron wcześniej) i odblokować czujnik, wtedy bedzie pokazywana temp gpu w sterownikach. Zresztą teraz też kręć, GPU sie nie moze spalić bo przy za wysokiej temperaturze karta obniża taktowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 OK. Zabieram się do czytania, bo już dawno nie przeglądałem tego forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Pokręcił bym ją wyżej, ale nie ma ona czujnika temp. i boję się, że przesadzę. :( I tak... mam na AGP. Poczytam o tym biosie... AHA, dodam jeszcze, bo tego nie widać na zdjęciach jakie podałem, że pamięci mam po obu stronach karty. Przeczytałem ten test wentyli i troche się martwię tym trudnym zakładanie Pentagrama :( no i brakiem radiatorków na pamięci. 1690973[/snapback] Skoro rozważałeś zakup droższego Coolermastera, to chyba masz możliwość dopłacić do Pentagrama w wersji AlCu? Ma ona w zestawie radiatory BGA, idealnie nadające się do schłodzenia pamięci z tyłu (po 2 na kość). Z przodu trzeba się zdać na całkiem wydajny wentylator. Wydajnościowo wersja aluminiowa styka, ale różnica w cenie jest niewielka i chyba warto dopłacić. Instalacją Pentagrama się nie przejmuj, autor artykułu przesadza. Jeśli nawet masz 2 lewe ręce, to po prostu poprosisz kogoś do pomocy - w 2 osoby to nie może się nie udać ;). Acha, ściągnij program Nibitor. Będziesz mógł nim odblokować czujnik i np. obniżyć defaultowe zegary w biosie z linka - tak na wszelki wypadek, zawsze potem można podkręcić spod Windowsa :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Przeczytałem kilkanaście stron i nic konkretnego nie znalazłem, a ten program (Nibitor) strasznie skomplikowany:(. Nie ma jakiejś instrukcji co po kolei zrobić żeby odblokować ten czujnik temp. w moim aktualnym biosie i w tym z tej ruskiej strony (rom500)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Hej luudzie pomozcie z problemem, ktory opisalem juz w innym miejscu forum. Karta GF6200 @mod6600. Sterowniki 78.01 Kabel sprawny bo z radkiem dzialal. Obraz na monitorze jest ok ale na TV jest jakby w 256 kolorach (taki stary tryb z VGA jeszcze). Prosze o jakies pomysly aby ten paskudny obraz stal sie normalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Przeczytałem kilkanaście stron i nic konkretnego nie znalazłem, a ten program (Nibitor) strasznie skomplikowany:(. Nie ma jakiejś instrukcji co po kolei zrobić żeby odblokować ten czujnik temp. w moim aktualnym biosie i w tym z tej ruskiej strony (rom500)? 1691278[/snapback] Ehhh, trochę więcej samodzielności <_< A do zgrywania i wgrywania biosu polecam program NVFlash 5.13 (+oczywiście dyskietkę startową). Edytowane 9 Października 2005 przez Assassin_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 OK. Tak zrobiłem już wcześniej, ale w sterownikach nie pokazała mi się temperatura, więc rozumeim, że teraz za pomocą tego programu NVFlash 5.13 muszę wgrać ten zmodyfikowany bios 6600 (włączyłem temp. i zmieniłem taktowania na 350/600 - na wszelki wypadek :) ). Czy gdyby coś nie zadziałało można wrócić do starego biosu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reghis Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 O ile masz druga karte graficzna na pci i stary bios to tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...