rzymo Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Skoro tak to czemu sam masz 439/417 ?? :P Pozatym 1100 to troche duzo... nie wiem czy tyle da rade wykrecicBo na tyle pozwala karta :) O rdzeń chodziło mi oczywiście o te 600, a nie nasze ~450MHz :) Jak będę miał trochę czasu to pobawię się w moda pamięci i zobaczę do ilu dojadę.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Chocbyscie sie posikali to do 128bit brakuje sporo ! Pamieci kazdemu 128 bit smigaja na 600-650 minimum Kreccie swoje na 1300Mhz to pogadamy :) Do tego rdzen marnie podkrecony i wydajnosc tego to straszna porazka w porownaniu do porzadnej wersji 128 bit 6200 ktora moze chodzic ladnie na 550/700 (juz nie mowie o modowalnych na 8 potokow). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Chocbyscie sie posikali to do 128bit brakuje sporo ! Pamieci kazdemu 128 bit smigaja na 600-650 minimum Kreccie swoje na 1300Mhz to pogadamy :) Do tego rdzen marnie podkrecony i wydajnosc tego to straszna porazka w porownaniu do porzadnej wersji 128 bit 6200 ktora moze chodzic ladnie na 550/700 (juz nie mowie o modowalnych na 8 potokow). Wiem, że brakuje sporo :) Pamięci nawet na 500 (1.0ddr) raczej na pewno nie uda się wykręcić żadnym sposobem. Natomiast myślę, że rdzeniem dojechać do tych 550 nie byłoby kłopotem, ale to z kolei nie ma sensu, bo i tak memorki będą ograniczać wydajność. Tylko z drugiej strony czego chcieć od karty za ~200zł. (6200 128bit to koszt ~350, więc 75% droższa, a wydajność nawet nie o połowę większa :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Pamieci kazdemu 128 bit smigaja na 600-650 minimum no to ja jestem wyjatkiem :cry: ... moje zasmierdziane pamiatki z timingami od kart 2,5 ns przy 600mhz sypia mega artami a no i jaka jest max temp. pracy rdzenia na gd 6200 ??... dodam ze u mnie jest masakra ... (75*c po 2 testach smarka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 ja pier.. ale masakra po flashu myszka nie dziala :chair: jakies pomysly ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ja pier.. ale masakra po flashu myszka nie dziala :chair: jakies pomysly ?Nie działa mycha czy zwis kompa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xpander Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Tylko z drugiej strony czego chcieć od karty za ~200zł. (6200 128bit to koszt ~350, więc 75% droższa, a wydajność nawet nie o połowę większa :) ) A więc ceny spadły 6200 128 bit to koszt 230zł :) W związku z tym mam takie pytanie-jak to jest z tym odblokowywaniem potoków, to prawda że najnowsze 6200 sie nie odblokowuja? czy dotyczy to może tylko tych 6200 LE ale one maja chyba z kolei 64 bity? Oto link do tej karty LEADTEK WinFast GF6200 AGPx8 128MB 128BIT HDTV DVI http://www.komsad.pl/sklep,740,19099698,15...n,209157,0.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 A więc ceny spadły 6200 128 bit to koszt 230zł :) W związku z tym mam takie pytanie-jak to jest z tym odblokowywaniem potoków, to prawda że najnowsze 6200 sie nie odblokowuja? czy dotyczy to może tylko tych 6200 LE ale one maja chyba z kolei 64 bity? Oto link do tej karty LEADTEK WinFast GF6200 AGPx8 128MB 128BIT HDTV DVI http://www.komsad.pl/sklep,740,19099698,15...n,209157,0.html Rozmawialem z kobieta z tego sklepu. Twierdzi, ze to byly wlasnie te Winfasty modowalne 128bit ale sie sprzedaly - juz sa niedostepne. Nie wiem czy wie o czym mowi czy faktycznie tak bylo. Tak czy siak, nie kupisz w tej cenie u nich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 myszka nie dziala z kompem wszystko wporzo.. 6 minut meczenia zeby do tego dzialu przejsc T_T zeby nie bylo nie jest to wina myszki bo sprawdzalem 2 inne T_T zeby nie bylo 2 juz mam starego biosa i dalej nie dziala ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lfanek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Ej a probowal ktos pdlaczyc telewizor z kompem przez S- Video na 6200a ??? Ja wczoraj podlaczylem, mam kabel 7m, ale nie wiem dlaczego obraz skacze, moze mi ktos pomoc ???????????? Obraz skacze i pojawiaja sie jakies dziwne paski. Ale wczoraj nawet film obejrzalem i bylo dobrze. Dzisiaj wlaczam kompa i jest kicha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 myszka nie dziala z kompem wszystko wporzo.. 6 minut meczenia zeby do tego dzialu przejsc T_T zeby nie bylo nie jest to wina myszki bo sprawdzalem 2 inne T_T zeby nie bylo 2 juz mam starego biosa i dalej nie dziala ... Sprawdzałeś i na PS/2, i na USB ? Black-war co do temperatury to u mnie max te 41-42 stopnie (wentylek 70mm @ 5v). Ifanek - u mnie wszystko ok, obojętnie czy do telewizora podłączam się chinchami czy przez Euro. Na wszelki wypadek sprawdź kodowanie i może inny kabel... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xpander Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Hmm A ten cały Komsad to jakis uczciwy sklep czy firma krzak? Ktoś tam coś zamawiał? te 6200 są podobno wciąż dostępne-tak wynika z rozmowy na gadu gadu. :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyto45 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 dzwonilem do tego sklepu jakos w srode powiedzieli ze kart chwilowo nie ma ale maja jeszcze byc wiec zamowilem, mam czekac niby kolo tygodnia. a komsad to duzy sklep z warszawy wiec nie ma sie czego bac. jak cos bierzcie za pobraniem nic nie ryzykujecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 dobra dalby ktos biosa do sparkle 6200 ale z 256mb ? assasin przedtem dawal ale juz go nie ma T_T na dotychczasowym biosie karta niezle sie kreci ale wcina mi 128mb pamieci :( i jakby ktos mial to jakies schemaciki do pencil moda dla sparkle 256 ? myslicie ze ten od leadteka bedzie dzialal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 modowal ktos bios na 6200 na pcie ? jakim program to robiliscie ja uzywam nvbiosmodifer i nibtora 2.6 ale nie zmienia mi ustawien timingow pamieci i zapisuje je z timingset 0 a nie 1 jak powinno byc dla mojej karty ps mam 6600 sparkle na pci-e ale czytalem ze ten problem odnosi sie wszystkich kart na pci-e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Spotkał się już ktoś może z opisem v-moda pamięci dla 6200a (konkretnie Palit), czy mam być prekursorem ? :) Edytowane 5 Lutego 2006 przez rzymo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lfanek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Daj jakis link. Nic o tym nie slyszalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Daj jakis link. Nic o tym nie slyszalem.To ja się pytam czy ktoś zna linka :) Dużo łatwiej zmodować mając jakiś opis, niż samemu szukać po całej karcie :) (do moda dopiero się przymierzam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lfanek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No to sie przymierzaj, jak cos ci sie uda to daj znac. Zrob to jak najszybciej :P, ale tak zebys karty nie zwalil. Pozdro !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Na def gpu robi max 567-570mhz wypowiedz sprzed kilku miesiecy.. tak sobie przegladam temat i doszedlem do wniosku ze mam lepsze cudenko od masella :P moja na def potrafi 600mhz wyciagnac :o normalnie sie zszkowowalem sparkle szit 256mb coprawda na dworze bylo -15*c komp na balkonie temp w stresie 46*c (tak na def :P ) chociaz nie zabardzo do bylo grywalne ale komu to przeszkadza :D ? (pamieci sa tragiczne jedyne 740mhz przy poluzowanych timingach ^^ bez nich 570mhz (pro LOL)) mysli sobie black_war krecic dalej karte :D ? chetnie dorwalbym inne chlodznie i dal karcie papu w postaci pencil moda (nie jestem raczej z tych lutujachych) ma ktos jakies schematy i takie inne duperele jak zwiekszyc Vgpu Vmem dla sparkle 6200 256mb ? chetnie bym ja podwolcil :P nie pytajcie sie o 3dmarki bo karte mi dlawi procek :D (duron 1300 mega lol) dodam ze przy tym procu i zamknietej budzie takty zaledwie 550 703 6159 (03 oczywiscie.. :P ) jesli wam sie chce moge wystawic znowu komputerka na balkon i wam pokazac co potrafi ta karta przy duronie ;P (loL) edit tylko dajcie te nieszczesne schematy edit 2 jest jakis szaleniec ktory kupuje 6200@6600 do durona 1300,256mb no name ramu,gigabyte jakis na via600 :D ? a i jeszcze wszystko ciagnie tracer 400w (hahaahaha juz slysze smiech na widowni :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lfanek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 rzymo@ i co tam z tym vmodem ??? Minęło 4 dni, znalazłeś czas. Podziel sie przezyciami :P !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 rzymo@ i co tam z tym vmodem ??? Minęło 4 dni, znalazłeś czas. Podziel sie przezyciami :P !!!Na razie nic :( niestety sesja trwa i ciężko znaleźć kawałek wolnego czasu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdf11111 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 http://www.komsad.pl/sklep,740,19099698,15...n,209157,0.html to kupowac ta karte da sie ja przerobic na 6600? jak nie to gdzie kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 mozesz kupowac :) troche tanio... powinno sie zmodowac bo to leadtek ale odrazu jak dostaniesz sprawdz czy sie moduje :) w sumie bedzie to troche trwalo ale wkoncu trafisz na modowalny model (masz 10(?) dni na odeslanie sprzetu po kupieniu bez podania przyczyny ^^) a pozatym ta cena.. jak 64bitowek upewnij sie ze to 128bit na pamieciach !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lfanek Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Lepiej zadzwon i sie pierw zapytaj, bo kase w wysylke wsadzisz. Pozdro !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 http://www.komsad.pl/sklep,740,19099698,15...n,209157,0.html to kupowac ta karte da sie ja przerobic na 6600? jak nie to gdzie kupic? Dzwonilem tam i pomimo iz przez GG zapewniaja, ze karta jest to o ile poprosisz telefonicznie o wysylke to grzeczna pani oznajmia, ze tej karty juz nie ma. Lepiej zadzwon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac_olek Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Dzwonilem tam i pomimo iz przez GG zapewniaja, ze karta jest to o ile poprosisz telefonicznie o wysylke to grzeczna pani oznajmia, ze tej karty juz nie ma. Lepiej zadzwon. Witam Potrzebuje pomocy w temacie podkręcenia GF 6200. Jestem nowym forumowiczem i nie moge sobie tutaj poradzić. Mam konkretnie : PALIT GEFORCE 6200 V+ 256MB DDR2 2.8 NS Producent: PALIT Producent chipsetu: NVIDIA Model chipsetu: NV44 6200 Pamięci: 256 MB 64 bit DDR2 Taktowanie rdzenia: 350 Mhz Taktowanie pamięci: 500 Mhz RAMDAC: 400 MHz (podwójny) Typ złącza: AGPx8, AGPx4 Wyjscia/wyjścia: TV out, DVI, CRT Obsługiwane standardy: DirectX 9.0c OpenGL 2.0 Prosze o jaką instrukcje, albo o link do postu. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xpander Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Zamowilem w Komsadzie i wlasnie dzisiaj kurier przyniosl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lfanek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Przyniosl i co ??? 64bit czy 128 ??? Pochwal sie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdf11111 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 i co moduje sie? ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...