Gość ediee Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 jakich kostek? chyba nie pamieci? widziałes jak wyglada sparkle 64bit? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 jakich kostek? chyba nie pamieci? widziałes jak wyglada sparkle 64bit? 1303537[/snapback] W rękach nie miałem ale wnioskujac z tego zdjęcia: http://www.sparkle.com.tw/image/product/nv..._PX4XDH_64b.jpg twierdzę, że brakuje mu czterech kostek - bo reszta tkarty wygląda jak moj 128 bitowy 6200 Sparkla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 kurde nie umie wejsc na ta strona jakich kostek tam brakuje>? pamieci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 kurde nie umie wejsc na ta strona jakich kostek tam brakuje>? pamieci? 1303563[/snapback] Jak klikasz to się nie otwiera ? :D wejdź na strone sparkle.com.tw i tam GF 6 series i od razu p prawej będziesz miał 64 bitowego 6200 Brakuje 4 ksotek pamięci w lini poziomej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 nie chce mi wejsc na to ale juz wiem, ty masz 8banków po 16mb i na drugiej stronie pcb miejsce na kolejne tyle?!?!?! ja na drugiejs stronie pcb nie ma zadnych miejsc na pamieci i ma 4x32mb i wolne na jeszcze jedno 4x32. wiec jednak pcb jest inne i [gluteus maximus] zimna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 nie chce mi wejsc na to ale juz wiem, ty masz 8banków po 16mb i na drugiej stronie pcb miejsce na kolejne tyle?!?!?! ja na drugiejs stronie pcb nie ma zadnych miejsc na pamieci i ma 4x32mb i wolne na jeszcze jedno 4x32. wiec jednak pcb jest inne i [gluteus maximus] zimna 1303603[/snapback] Poczekaj - ustalmy jedno - ty masz PCI-E czy AGP. Bo 6200 PCI-E mają pamięci po jednej stonrie, zaś AGP po dwóch stronach Aha jak ci sie nie otwiera strona to włącz proxy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_freddie_ Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 a co powiecie o tym info: "NV44a- natywne AGP w GF 6200! Tego się nie spodziewał chyba nikt - GF6200, układ o wysokim współczynniku cena/wydajność, doczekał się swojej wersji AGP, ale natywnej! Nie będzie już problemu z gorącymi mostkami, które mogą nieco pochłonąć wydajność chłodzenia." więcej: link1 link2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 a co powiecie o tym info: "NV44a- natywne AGP w GF 6200! Tego się nie spodziewał chyba nikt - GF6200, układ o wysokim współczynniku cena/wydajność, doczekał się swojej wersji AGP, ale natywnej! Nie będzie już problemu z gorącymi mostkami, które mogą nieco pochłonąć wydajność chłodzenia." więcej: 1304172[/snapback] Można chyba tylko tyle powiedzieć, że GF 6200 jakim będzie ta karta będzie miała znacznie gorszy współczynnik wydajność / cena niż większość innych kart AGP, gdyż po prostu się nie zmoduje. Poatrz sobie jaka różnca dzieli GF 6200 od 6600, podczas gdy różnica ceny nie jest wcale duża - http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=135 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Poczekaj - ustalmy jedno - ty masz PCI-E czy AGP. Bo 6200 PCI-E mają pamięci po jednej stonrie, zaś AGP po dwóch stronach Aha jak ci sie nie otwiera strona to włącz proxy mam pciexpress ty w pciexpress masz 8kostek o jednej stronie, a na drugiej wolne miejsce na jeszcze 8kostek. ja ma tylko 4 kostki po jednej stroniei wolne jeszcze 4 miejsca obok w pionie. czyli [gluteus maximus] a co do nv44 to sie troszke mylicie. zobaczcie ile kosztuje 6800pciexpress a zwykle i do tego jest 256ddr. nv44 bedzie tanszy w produkcji i róznica cen zamiast 50zł moze wyniesc 100 a nawet 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 mam pciexpress ty w pciexpress masz 8kostek o jednej stronie, a na drugiej wolne miejsce na jeszcze 8kostek. ja ma tylko 4 kostki po jednej stroniei wolne jeszcze 4 miejsca obok w pionie. czyli [gluteus maximus] a co do nv44 to sie troszke mylicie. zobaczcie ile kosztuje 6800pciexpress a zwykle i do tego jest 256ddr. nv44 bedzie tanszy w produkcji i róznica cen zamiast 50zł moze wyniesc 100 a nawet 150 1304286[/snapback] Po drugiej stronie karta jest pusta, nawet nie ma pinów na kostki pamięci - o czy ty w ogole mówisz? Co do NV44 co się mylimy ? NV40 na jakim jest osadzony GF 6800 AGP posiada zablokowany jeden quad, zaś NV41 z natywnym PCI-E posiada 3 quady i ani trochu więcej, a to, że posiada 256 DDR to co z tego, skoro ma niższe taktowanie wracając do NV44 tak będzie tańsze, ja tego nie kwestionuje, jestem nawet tego pewien, ale to będzie karta 4x1 i nic więcej, będziesz sobie ją modował tak jak Radeona 9550 :lol: a jak pisałem 6200 nie ma specjalnego sensu jeśli się jej nie zmoduje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 focus postaram sie to wytłumaczyc, choc mysle, ze kazdy to zrozumiał wczesniej no ale nic. karta 6200 pciexpress 128bit ma miejsce na pamieci po obu stronach pcb, ale ma tylko kosci na jednej stronie 8kosci. ja mam 4kosci na jednej stonie i jeszcze na tej stronie wole miejsce na 4kosci. trudno to zrozumiec? co do nv44 jakies głupoty piszesz jest tansza bo ma mniej kładów i z jedenj taflo krzemowej mozna wyciac wiecej chipów. powiedz mi co do taktowan ma cena? :lol: przeciez jak i tu, tak i tu(6800agp i pc) sa 2.2ns, chyba nie chodzi ci o to, ze jesli producent ustawi pamieci na 350(700) to płaci za to wiecej niz ustawi 300(600) <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 focus postaram sie to wytłumaczyc, choc mysle, ze kazdy to zrozumiał wczesniej no ale nic. karta 6200 pciexpress 128bit ma miejsce na pamieci po obu stronach pcb, ale ma tylko kosci na jednej stronie 8kosci. ja mam 4kosci na jednej stonie i jeszcze na tej stronie wole miejsce na 4kosci. trudno to zrozumiec? co do nv44 jakies głupoty piszesz jest tansza bo ma mniej kładów i z jedenj taflo krzemowej mozna wyciac wiecej chipów. powiedz mi co do taktowan ma cena? :lol: przeciez jak i tu, tak i tu(6800agp i pc) sa 2.2ns, chyba nie chodzi ci o to, ze jesli producent ustawi pamieci na 350(700) to płaci za to wiecej niz ustawi 300(600) <_< 1305150[/snapback] Ediee - jak zawsze podchodzę do Ciebie z uśmiechem, tak tym razem nie dość, że mnie bezpodstawnie obraziłeś to jeszcze po prostu nie masz racji. Pokaż mi kartę GF 6200 PCI-E 128 MB 128 Bit która ma choćby miejsca na pamnięci po drugiej stronie karty ? - MOże taką znajdziesz ale z pewnością nie jest taką Sparkle - SAM TAKĄ KARTĘ MAM, ALE DO CIEBIE JAK WIDAC NIE DOCIERA TO I NIE MOZESZ ZROZUMIEĆ, ŻE JESTEM PEWIEN TEGO CO MÓWIĘ, GDYŻ WIEM CO WIDZĘ 30 CM NA PRAWO OD SIEBIE (nie mam obudowy) Przeciętny GF 6200 128 MB 128 bit PCI-E wygląda tak: http://www.newegg.com/app/Showimage.asp?style=album Tobie brakuje czterech kostek po stronie na któej jest rdzeń i sam nawet ci pokazywałem zdjęcia, na których to widać (a to, ze nie widziałeś to już inna sprawa) Jak widać na zdjęciach karta ma 8 kotek PO JEDNEJ STRONIE PCB, a nie jak ty kłamiesz i piszesz, że masz miejsca a pamięci po drugiej stronie Tak trudno jest to zrozumieć, a może tak trudno jest zaglądnac na drugą stronę karty i przestać pleść bzdury? Co do NV44 - widać jakim "specjalistą" jestes w temacie - tymbardziej, że sam sobie zaprzeczasz. Przeciez napsiałęm, wyraźnie, że NV44 nie będzie podany na modyfikację, a co za tym idzie jeśli cena znacząco nie spadnie nie będzie to ani trochu ciekawa propozycja - cena musiałaby być niewiele wyższa niż 300 złotych. A lolować to możesz conajwyżej się sam, gdyż jak widać nie dość że brakuje ci wiedzy to jeszcze kultury. Co do GF 6800 na PCI-E - gdzie widziaęłś Leadteka 6800 PCI-E z pamięciacmi 2,2 ns ? Pisałem recenzję tej karty i ona bynajmniej nie ma takich pamieci - http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=122 Ale ty pewnie nawet nie raczyłeś wpisać nawet w googlach jakie ona ma pamięci. Więc producent kupuje je po prostu taniej, ale oczywiście ty ........... a zresztą szkoda nerwów Aha jescze jedno - karta ta ma taktoną pamięc 300 MHz a nie jakieś kłąmliwe 600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolekx Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 (edytowane) Hmm przejrzalem ten test kart graficznych i powiem szczerze, ze sie rozczarowalem. Aktualnie mam w kompie R9500 (128mb, 256bit szyna, 4 potoki :/, stabilnie idzie na 400/600) i pomimo ze calego HL2 przeszedlem na niej i wydajnosc byla ok (1024x768 detale na max, aax2, filtrowanie trilinear, vsync off) to z czystej ciekawosci chcialem przeskoczyc na gf6600, bo wiadomo, nowy silnik, nowe bajery :) wyzsza wydajnosc. No wjec wlasnie przejrzalem ten test i widze ze 6600 slabo wypadl... a nowy silnik graficzny jakos nie zachwyca swoja wydajnoscia... Tak czy inaczej grafike chcialbym zmienic na wydajniejsza (wiadomo wygladzanie x4 i jakies lepsze filtrowanie :) ), a po tym co zobaczylem zaczalem sie wachac czy gf6600 czy r9800 pro, obie karty na allegro sa w podobnej cenie. Zastanawia mnie jeszcze kwestia OC, niby 6600 kreci sie lepiej od radka, ale czy uzyska w ostatecznosci lepsze zegary i wyzsza wydajnosc ? Edytowane 1 Marca 2005 przez aniolekx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 6600 nie ma sznas z radkiem 9800pro - glownie ze wzgledu na 128bit http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=135 poczytaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolekx Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 tak tak czytalem i wlasnie o tym artykule wspominam w mojej wypowiedzi wyzej, ale nie znajde w tym porownaniu konkretnej odpowiedzi czy po OC 6600 dorowna 9800pro, oczywiscie domyslam sie ze nie (no wlasnie szyna 256bit), ale moze jestem w bledzie, przydal by sie maly tescik tych 2 kart po jakis przyzwoitym OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 focus_ gdzie cie obraziłem? ja mam 4kostki i o to mi chodzi. a co do nv44 to ty jestes widac super specjalista i wogóle taki mądry jestes. Kto ci [ciach!]a pisze, ze nv44 sie zmoduje? mówie, ze bedzie tania i napewno znjadzie kupców. A naprawe to te swoje 300 to sobie mozesz wsadzic. dlaczego intel podaje szyne 800? jak jest 200? jest tak bo lepiej oddaje to wydajnosc pamieci. i to ty namieszałes z tym 300(jak jest 600) powinno sie podawac 300(600) a nie samo 300 albo 600. myslałem, ze masz troszke pojecia ale widac, ze twoja wiedza opiera sie na łozeniu karty do slotu i puszczenia marka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 tak tak czytalem i wlasnie o tym artykule wspominam w mojej wypowiedzi wyzej, ale nie znajde w tym porownaniu konkretnej odpowiedzi czy po OC 6600 dorowna 9800pro, oczywiscie domyslam sie ze nie (no wlasnie szyna 256bit), ale moze jestem w bledzie, przydal by sie maly tescik tych 2 kart po jakis przyzwoitym OC. 1306865[/snapback] Testy te postaram się na dniach przeprowadzić - kwestia tylko zdobycia płyty Asus P5P800, ale możesz też zorientować się "na oko" ;) jakiego kopa można się spodziewac jak podkręcisz GF 6600 na zegary 560 / 330 tutaj:http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=112 do ediee Widzisz - nie odpowiełeś na mój podstawowy zarzut - wymyślone przez ciebie miejsca na kostki pamięci po drugiej stronie karty - czyżby ich nie było :mellow: co do NV44 - nie mam siły do ciebie - powiem tylko tyle - FX;y też znalazły swoich nabywców, podobnie jak GF 6200 TC, ale opłacalność ich zakupu jest wysoce wątpliwa, podobnie będzie z NV44 Co do szyny Intela - tak się składa, że w przeciwieństwie do pamięci (na kartach graficznych, czy pamięci RAM) szyna P4 nie działa w DDR, tylko w QPB co jest zupełnie czymś innym niż DDR, jeśli nie wiesz to poczytaj na jakiej zasadzie to działa. I cały bajer w tym, że tam można zamiennie używac 800 i 200 MHz, w przeciwieństwie do pamięci, o czym DJ tłukł ci dość długo na nvision. Co do mojej wiedzy polegającej na włożeniu karty i odpaleniu smarka - tak oczywiście www.egielda.com.pl - testy robią krasnoludki za mnie :lol: albo lepiej - twoi wysłannicy. Pokaż choć jedno miejsce w którym masz racje - bo jak narazie wiercisz sie w bagnie, i widać ci ledwo uszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 I co ediee udalo ci sie wlozyc jakas dodatkowa pamiec do swojej karty? :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 6200 mam kupic czy 9800SE jak myslicie tylko niech to beda obiektywne odpowiedzi jakies wyniki jak mozecie:) Pozdrawiam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Jak modowalny 9800SE z gwara na to, to ja bym bral radka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 hahahahahahahahahhahahahaha focus i reszta w niego wiezadzych dąłes plame http://pclab.pl/art13696-3.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 6200 mam kupic czy 9800SE jak myslicie tylko niech to beda obiektywne odpowiedzi jakies wyniki jak mozecie:) Pozdrawiam:) 1307835[/snapback] zdecydowanie radosława 9800se z gwarą @pro ale tylko 256bit jak ci nie starczy to moze : medion 9800pro 500zł 9700pro 450zł IMHO 6200 wygra z tymi trzema kartami tylko w doomie 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 czy ktoś miał w rękach nowego eksperta? jest tam opis, w jaki sposób zmodować 6200 agp i pci-e. Proces ten przebiegł u nich bez problemu, po wgraniu biosu od 6600, odblokowaniu potokow w rivatuner i podkreceniu uzyskali na agp ok 7000 pkt w 3dmark03. :blink: pytam na forum eksperta jakiego producenta ta 6200 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 To brac 9800SE z dobrymi pamieciami:)Mozecie dac jakies testy,wyniki,porownania:) Pozdrawiam:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 czy ktoś miał w rękach nowego eksperta? jest tam opis, w jaki sposób zmodować 6200 agp i pci-e. Proces ten przebiegł u nich bez problemu, po wgraniu biosu od 6600, odblokowaniu potokow w rivatuner i podkreceniu uzyskali na agp ok 7000 pkt w 3dmark03. :blink: pytam na forum eksperta jakiego producenta ta 6200 :) 1308740[/snapback] 100 lat temu zrobiła to Elektro giełda :P http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=111 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 100 lat temu zrobiła to Elektro giełda :P 1308952[/snapback] to ja wiem, ale pierwszy raz przeczytalem o tak ladnie modowalnym egzemplarzu AGP. pci-e to wiadomo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Czy ktoś mógłby sie podzielic swoimi wynikami O/C na 6200?? Bardzo chciałby je porównac ze swoimi :) proponuje gg 3231563 i maila szuwar@bron.pl :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 po co na gg? lepiej niech wszyscy lookaja narazie bez probl;emu 460/610, pamieci juz wiecej nie daja rady ale rdzen wiecej nie probowalem, ale sproboje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Ile masz punktow w 3D Marku 2003 na swoim GeForce 6200?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 570/615 wiecej sterownik nie pozwala, a na 600 sie konczy skala dla gpu :D wiec mysle, ze dobrze sie kreci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...