Skocz do zawartości
Włodi

Geforce 6200

Rekomendowane odpowiedzi

mam już tego asusa 6200 odblokowałem to potoki czy co to tam jest i dużo mi nie przybyło miałem 3500 punktów a teraz 4500 punktów jeszcze nic nie kręciłem tylko odblokowałem czy to jest normalny przyrost wydajności ??? czy mały ??? ???

aha i czy mogę wgrać do niej BIOS od 6600 i bez żadnego ryci by wszystko działało ??? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam już tego asusa 6200 odblokowałem to potoki czy co to tam jest i dużo mi nie przybyło miałem 3500 punktów a teraz 4500 punktów jeszcze nic nie kręciłem tylko odblokowałem czy to jest normalny przyrost wydajności ??? czy mały ???  ???

aha i czy mogę wgrać do niej BIOS od 6600 i bez żadnego ryci by wszystko działało ??? pozdrawiam

1641781[/snapback]

3500-4500 pkt ?? mark03 ?? to chyba jednak kupiłes jakiegos innego asusa i bez mozliwosci odblokowania potoków

no chyba ze to co widnieje w twojej sygnaturze to tylko twe marzenia a tak naprawde jakis celeron siedzi w płycie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam przyrost jak najbardziej OK, ale wynik mógłby być trochę wyższy. Ja bym się spodziewał tak 5000 z hakiem.

1642320[/snapback]

tym bardziej ze podobno gosc posiada Athlon64 3000+ :wink: (sygnatura)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to przez stary system już troche przymula moja sygnatura to prawda !!!! nie mam zwyczaju kłamać a szczególnie w takich rzeczach bo po co !!!

jutro będę kombinował z wgraniem biosu od 6600 ale za bardzo nie wiem gdzie go szukać :/ pomoże ktoś ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to przez stary system już troche przymula moja sygnatura to prawda !!!! nie mam zwyczaju kłamać a szczególnie w takich rzeczach bo po co !!!

jutro będę kombinował z wgraniem biosu od 6600 ale za bardzo nie wiem gdzie go szukać :/ pomoże ktoś ???

1642490[/snapback]

http://www.mvktech.net/index.php?option=co...&filecatid=1031

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ..mam pare słów na temat chłodzenia:

od początku nie podobały mi sie temp . na mojej karcie ( w spoczynku 50 st. w winfox-ie i 60 w riva tuner i odpowiednio o 10 st. więcej w stesie...swoją drogą ciekawe skąd takie różnice w pomiarach ?)

więc postanowiłem zająć się chłodzeniem : przekleiłem zabezpieczenie rdzenia w postaci tej kwadratowej ramki z gąbki (czy co to tam jest) na podstawke gpu i wstawiłem płytke Cu o grubości 2 mm i wymiarach 50/50 przeszlifowaną papierem ściernym 1000 pomiędzy oryginalne chłodzenie i rdzeń wszystko posmarowałem arctic ceramique i temperaturki spadły o 10 st. polecam więc ten sposób wszystkim ceniącym zawartość swojej kieszeni , szybki , tani i wydajny .

to na tyle :)

Edit :

widze że już wcześniej stosowano podobne modyfikacje chłodzenia więc szacuneczek i pozdrawiam

Edytowane przez Ro8aG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna modyfikacja - tania, prosta i działa. Że też sam nie pomyślałem o przeklejeniu tej ramki na GPU :D

1644565[/snapback]

przeklejeniu ?? sorry ale nie kapuje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema! Sorr że się wcinam ale... Jestem nowy :) Mam zamiar kupic w najbliższym czasie kartę 6200 i trochę się z nią pobawić... Narazie udało mi się dowiedzieć że leadtek winfast i riva tuner to podstawa żeby kręcić ten sprzęt... Druga sprawa to pewnie chłodzenie... Za chwile postaram się przebić przez 51 stron tego tematu, ale wczesniej mam prośbę :D Może ktoś wypisze mi numery stron z ważniejszymi postami ??? Pewnie nie... ale zapytać chyba można :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam przyrost jak najbardziej OK, ale wynik mógłby być trochę wyższy. Ja bym się spodziewał tak 5000 z hakiem.

1642320[/snapback]

a więc powtórzyłem test i tym razem wyniczek lepszy wcześniej zapomniałem zmienić nazwę na 6600 przez co nie odblokowałem czegoś tam ( zapomniałem nazwy a teraz wynik raczej normalny

jutro będę walczył z OC bo narazie standardowe ustawienia 300/500

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeklejeniu ?? sorry ale nie kapuje  :lol:

1644849[/snapback]

No że odklejasz ramkę z radiatora i przyklejsasz do GPU. Ja teraz jadę bez zabezpieczeń :P

Pojutrze pokombinuję z kartą trochę, może da radę >8k uzyskać w 03. Widzę, że ludzie uzyskują podobne wyniki do moich mając sporo niższe taktowanie, więc pewnie trzeba coś potłikować. Po unlocku profesjonalnych możliwości, karta pięknie działa w programach designerskich :D

Edytowane przez Ven0m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No że odklejasz ramkę z radiatora i przyklejsasz do GPU. Ja teraz jadę bez zabezpieczeń :P

Pojutrze pokombinuję z kartą trochę, może da radę >8k uzyskać w 03. Widzę, że ludzie uzyskują podobne wyniki do moich mając sporo niższe taktowanie, więc pewnie trzeba coś potłikować. Po unlocku profesjonalnych możliwości, karta pięknie działa w programach designerskich :D

1646155[/snapback]

a o co chodzi z tym UNLOCKIEM profesjonalnych mozliwosci ?> :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widze ta karta niesamowicie przyspiesza po tych OC zabiegach.

Jednak jak widze to chwalicie sie tylko 3dm.

Powiedzcie cos o komforcie grania.

Czy jest naprawde az tak zauwazalny ?

Powiedzmy Riddick, Far Cry.

Czy z srednio 30 fps robi sie nagle 50 fps ? (proporcjonalnie do przyrostu pkt w 3dm).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra sie bardzo dobrze plynie w duzych detalach

jak ktos ma Winfasta 6200 to moge mu podesłac

zmodyfikowany przezemnie bios:

ustawiony 400/600 i gpu 1,4V

z jakiej jest karty zachowam dla siebie :D , ale dodam ze z tych

przezemnie testowanych wypada najlepiej

ja mam hynixy 3,6ns

mysle ze na amd64 przy duzej szynie fsb z 8000pkt mozna pocisnac :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mialem jakis czas temu problem z wynikiem mojej karty w 3dmarku. odinstalowalem sterowniki zainstalowalem standardowe z plyty i nadpisalem je jeszcze nowymi 77.77. oczywiscie karte win caly czas widzial jako 6600. i wreszcie sie udalo :) z wyniku 3500 dobilem na 6911 w 3dmark03 na sprzecie gigabyte geforce6200@6600 300@451 500@655 zmieniane oc w riva tuner ze standardowym chlodzeniem. daze do takich pytan. nie ma do niej u producenta nowego biosu, czy moge jakis inny biosik np. z asusa itp. po prostu jakis nowiutki bo ten jest z 19.11.2004 - NX62128D F1. Jak wykrecacie ponad 450 w riva tunerze, bo ja mam juz tam full. do 600 na cpu moge we wlasciwosciach karty dokrecic, ale podobno najlepiej jest w riva. do ilu moge bezpiecznie podkrecac bez dodatkowego chlodzenia? jedni mowia tak, inni jeszcze ... i juz nie wiem gdzie prawda jest (pewnie posrodku), jeszcze inni pisali, ze nie trzeba standartowego chlodzenia zmieniac jak sie ma "firmowa" karte. to jak mam gigabyte to jak najbardziej w takim razie firmowka. dodam tylko iz w obudowie mam 5 wiatrakow wiec wentylacja jest tez jak najbardziej. mazy mi sie grubo ponad 7000, wiec prosze o pomoc ludzi dobrej woli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mialem jakis czas temu problem z wynikiem mojej karty w 3dmarku. odinstalowalem sterowniki zainstalowalem standardowe z plyty i nadpisalem je jeszcze nowymi 77.77. oczywiscie karte win caly czas widzial jako 6600. i wreszcie sie udalo :) z wyniku 3500 dobilem na 6911 w 3dmark03 na sprzecie gigabyte geforce6200@6600 300@451 500@655 zmieniane oc w riva tuner ze standardowym chlodzeniem. daze do  takich pytan. nie ma do niej u producenta nowego biosu, czy moge jakis inny biosik np. z asusa itp. po prostu jakis nowiutki bo ten jest z 19.11.2004 - NX62128D F1. Jak wykrecacie ponad 450 w riva tunerze, bo ja mam juz tam full. do 600 na cpu moge we wlasciwosciach karty dokrecic, ale podobno najlepiej jest w riva. do ilu moge bezpiecznie podkrecac bez dodatkowego chlodzenia? jedni mowia tak, inni jeszcze ... i juz nie wiem gdzie prawda jest (pewnie posrodku), jeszcze inni pisali, ze nie trzeba standartowego chlodzenia zmieniac jak sie ma "firmowa" karte. to jak mam gigabyte to jak najbardziej w takim razie firmowka. dodam tylko iz w obudowie mam 5 wiatrakow wiec wentylacja jest tez jak najbardziej. mazy mi sie grubo ponad 7000, wiec prosze o pomoc ludzi dobrej woli :)

1646951[/snapback]

wyzej niz 450 jest ciezko bez podniesienia napiecia na GPU

PowerStripem mozna bez ograniczenia zmieniac ustawienia

ja wycisnelem to na standardowym coolerze i bez radiatorow na pamieciach

mozesz wgrac inny ale musisz zobaczyc jakie pamieci maja czasu dostepu

bo raczej ciezko bedzie uruchomic jak masz pamieci 5ns i wgrasz 3,6ns

lepiej mniej w zanadzu karte PCI na wszelki wypadek.

jak masz hynixy 3,6 moge podrzucic ci na maila niezly bios,

bynajmniej w moim wypadku.

ale z tego co widze to gigabyte PCI-E wiec nieda rady mam AGP B)

Moj nowy rekord B) B) B)

Dołączona grafika

Edytowane przez GenetiX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Przepraszam z góry bo pewnie głupie pytanie, ale szukam już prawie godzinę i nie mogę znaleźć.

Potrzebuję zmienić chłodznie na mojej grafie Leadtek 6200 na AGP. Chciałem założyć silencera nv 6 rev2 ale nie wiem czy będzie pasowac bo w specyfikacji jest tylko wersja karty na pci-e. Jeżlei sięnie da to napiszcie proszę co warto założyć w dobrej cenie.

Dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a o co chodzi z tym UNLOCKIEM profesjonalnych mozliwosci ?>  :?

1646367[/snapback]

W grach spada framerate, ale w profesjonalnych programach typu 3dsMAX, SolidWorks itp dostajesz wspomaganie rysownaia linii i niezły wzrost wydajności. (do odblokowania w RivaTunerze)

Niedługo postaram się skołować i podpiąć okularki do mojego 6200, może być wesoło :D

A co do chłodzenia - no jest problem z Arcticami że nie pasują :/ Pentagramy inne niż Cu nie są jakieś genialne ale nadal lepsze niż ten złom, co montują standardowo. Może by przypasował Aerocool, ale nie dam głowy za to - czasem można je dorwać w dobrych cenach a to ciekawe chłodzenie.

Jeśli kogoś nie stać na drogi radiator, lub tak jak ja uważa, że to głupio jest płacić za radiator dużo w stosunku do ceny karty, można pokombinować z radiatorami na procesory. Ja zapłaciłem około 10zł za nowy radiator + koszty wysyłki + wieczór spędzony na modyfikacji.

Edytowane przez Ven0m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo postaram się skołować i podpiąć okularki do mojego 6200, może być wesoło :D

1649764[/snapback]

własnie tez niedawno sie zainteresowałem ich kupnem, tylko podobno nie wygląda to tak różowo w praktyce jak sie moze wydawać - tak słyszałem i czytałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam problem

mam ASUSA 6200 PCI-e i po zmodowaniu na 6600 co prawda mam 2000 punktów więcej ale są przekłamania tak samo w grach :/ na razie bez OC czyli standard 300/500 czy to oznacza że moja karta ma uszkodzone potoki ??? (jak zmienię na standard 4 to jest dobrze bez tych przekłamań aha i dodam że nie są to artefakty tylko takie czarne duże wielokąty ukazujące się na ułamek sekundy czy wgranie biosu od 6600 coś tu pomoże ??? bo jeśli nie to nie chce ryzykować ( taka operacja to zawsze małe ryzyko że coś nie wypali) a może mam zmienić coś w biosie ??? jak możecie to napiszcie co o tym sądzicie ?? aha i ten od kogo kupiłem zapewniał że działa bez problemu na 8 potokach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...