termit_tm Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 nie właśnie że w grach to tak źle nie jest najgorzej w 3Dmarku czyli musze mu ją oddać myśle że dam rade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Ano najwidoczniej nie udalo sie ;/ Teraz ja sie Pochwale :D Dzis wkoncu po dlugich bojach Przyszedl do mnie Winfast 6200 wynik w 2003 na zasyfionym systemie 4x1 = 3978 po odblokowaniu 8x1 = 5078 :-) Pozniej nadeszla pora na o/c - i tak bez zmiany biosu na standardowym chlodzeniu GPU = 490-495 mhz MEM = 758 o_O Kolejna rzecza jaka zrobilem byla wymiana Biosu po zabiegach GPU 585 mhz - Standardowe chlodzenie (male arty) temp 90 stopni o_O mem je pozostawilem (ale podejrzewam ze jak dam lepsze timingi zawedruja jeszcze lepioej ) boje sie wiecej podkrecac bo narazie nie ma na nich zadnego chlodzenia a w trakcie pracy robia sie naprawde gorace ;/ tak wiec trafil mi sie calkiem niezly model - hehe Po zmianie Chlodzenia ... Napewno te wartosci pojda w gore :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 może jakieś wyniczki po o/c? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Wyniki Beda w przyszlym tyg - jak zamontuje Nowe chlodzenie na rdzeniu i mem Wtedy dociagne jeszcze troche MHZ i zobaczymy ile wycisnie sie max Najbardziej zaskoczyly mnie Pamieci - Kreca sie REWELACYJNIE jak na TSOPY cos niesamowitego ! Jednak w trakcie pracy Robia sie naprawde b.gorace ;/ po przylozeniu palca na chwile mozna sie uparzyc :blink: na szybkiego przy rdzenu 580 pamieci 760 w 2003 = 7820 punktow mam screena ;-) Edytowane 17 Września 2005 przez Strongmen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Wow, ale model Ci sie trafil. Ja wlasnie dostalem zastepczy dysior i instaluje wsio. Najpierw musze wszystko pobrac z neta bo jestem goly i wesoly. Sprawozdanie + wyniki ok. 12:00 (mam nadzieje). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Witaj Ano jest dobrze ! dzis rano - sciagnelem chlodzenie z mostka HIS Jest tam Straszny GLUT ;/ jak z plasteliny Radiatorek z mostka Wyszflifowalem 500 / 1000/2500/ papierem pozniej zrobilem Polerke Pasta Polerska 3x - wiec zrobilo sie LUSTERECZKO ;-) (dodatkowo zalozylem mu metalowe ciasniejsze zapinki montujace - zeby lepiej dociskalo rdzen do radiatorka) procesor HIS wyczyscilem dokladnie spirytusem tak ze swiecil sie jak psu jaja ;-) pozniej nalozylem Paste Arctica i zamontowalem Kolejna przerobka to wyczyscilem spirytusem pamieci i zalozylem radiatory (niestety narazie tylko na te z tylu karty) w Poniedzialek powinienem miec elementy montazowe wiec Zobaczycie co zamontuje na GPU ;-) Pozdrawiam WF 6200 RULEZ ! Edit: Operacja sie powiodla Teraz przy dotyku radiatorka na mostku HIS - jest naprawde goracy ! przedtem byl jedynie letni - wiec jeszcze raz sie potwierdzilo ze Glut nie najlepiej przewodzi Cieplo - zalecam wymiane syfa !! Edytowane 18 Września 2005 przez Strongmen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Podaj mi link do biosu na jakim jedziesz. A najlepiej to odezwij sie na GG Edytowane 18 Września 2005 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Podaj mi link do biosu na jakim jedziesz. A najlepiej to odezwij sie na GG 1655027[/snapback] podaj tu, wszyscy skorzystamy Edytowane 18 Września 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) no właśnie, ja też już prosiłem :P mi bardzo kiepsko póki co idą pamiątki, teraz trzeba coś się nimi pobawić, a na gpu 615 jak narazie wystarcza.. ;) Edytowane 18 Września 2005 przez aRczii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Pierwsze testy poszly Bez biosa narazie. nonOC - procek 2200Mhz (FSB 176Mhz) - 4573 pkt w 3dmark 2003 OC 443/718Mhz i 8x1 procek ten sam - 6738 Ta karta jet niemozliwa ! Przeciez jak ustawie zaraz biosa i zapodam 550+ to oszaleje jak zobacze wynik. Stay tunned... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 hm.. chce wgrać nowy bios ale pojawia się problem: brak fdd :D wziąłem więc pliki ze startowej wraz z bioem, wypaliłem na cd i nie idzie, co mam więc zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Musisz miec na cd: 1. nazwabiosa.rom 2. NVflash 3. CWSDMPI 4. dla sw. spokoju zgrany default bios Po zbiosowaniu: 8x1, OC 575/715Mhz - 7470 w 03 :D HL2 w max detalach AAx4 AFx8 zapi***** po 40-50 fps ! Pozniej doom3 ale pewnie jeszcze wiecej :) Genialne karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 @aRczii czemu w każdym twoim ORB'ie brak podanego taktowania ? N/A N/A itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Na deserek 3dm05 1529 to bez OC i 4x1 Kto zdolny (lub ma kalkulator) niech sobie obliczy. Przyrost po OC 575/715 i 8x1 - 125% !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) @aRczii czemu w każdym twoim ORB'ie brak podanego taktowania ? N/A N/A itd... 1655802[/snapback] nie mam pojęcia, może to przez aktualny bios? używam tego co Itachi. @Kaeres - skąd mogę pobrać to CWSDMPI? ;) Edytowane 18 Września 2005 przez aRczii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 @Kaeres - skąd mogę pobrać to CWSDMPI? ;) 1656013[/snapback] moze ode mnie ? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 No dobra.. miałem ten plik w obrazie z dyskietki startowej.. zgrałem ładnie wszystko na cd, i nic.. płyta nie boot'uje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Damn :D Jak Ci ta plyka moz zbootowac. Dawaj jakiegos zbootowanego win98 i heja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Damn :D Jak Ci ta plyka moz zbootowac. Dawaj jakiegos zbootowanego win98 i heja. 1656103[/snapback] mhm.. gdybym miał :P czyli narazie kupa z biosu ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) albo kup FDD :P mark 2005 przy 580/760 2,3 ghz 3639 przy 590/760 2,6 ghz 3820 4000 tys bedzie bardzo ciezko przebic ;/ mysle ze uda sie to dopiero z rdzeniem ponad troche ponad 600 mhz i pamieci w okolicach 800 mhz ... btw jednak procek mimo wszystko daje troche mhz myslke ze ok 20-30 za kazde 100 mhz wicej kolejna sprawa to dziwna rzecz ze w 2003 przy 590 na rdzeniu juz arty sie pojawialy a w 2005 nie zauwazylem ich o_O Edytowane 18 Września 2005 przez Strongmen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 U mnie nie potrafilem ustawic proca na 05 tak jak na 03. Znacznie bardziej go obciaza i borok nie wyrabia. Najbardziej szokuja mnie Twoje pamieci. Z 3.6ns wycisnac tyle ile nie potrafi wiele 2,8ns na radkach. W teorii dalbym reke uciac, ze nie pojda nawet na 700Mhz ("i wiesz co, bym teraz k***** nie mial reki") :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 albo kup FDD :P mark 2005 przy 580/760 2,3 ghz 3639 przy 590/760 2,6 ghz 3820 4000 tys bedzie bardzo ciezko przebic ;/ mysle ze uda sie to dopiero z rdzeniem ponad troche ponad 600 mhz i pamieci w okolicach 800 mhz ... btw jednak procek mimo wszystko daje troche mhz myslke ze ok 20-30 za kazde 100 mhz wicej kolejna sprawa to dziwna rzecz ze w 2003 przy 590 na rdzeniu juz arty sie pojawialy a w 2005 nie zauwazylem ich o_O 1656198[/snapback] bez vmoda zapomnij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 bez vmoda zapomnij 1656377[/snapback] no tak, ty juz sie popisales wiedzą.... po zmianie timingow na jakies lzejsze calkiem mozliwe ze doczołga sie do ~800mhz.... skoro ja na 4ns robilem 750....[; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 a po zmianie chłodzenia napewno wyciągnie sporo ponad 600 na gpu.. ja na std. miałem 560 max.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 o jakim biosie mowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 witajcie Zaraz o 8 polece do metalowego po sruby i podkladki to byc moze uda mi sie dzis zamontowac juz cale chlodzenie. Wgram timingi z ruskiej strony (ponoc ich wgranie dawalo srednio ludzia 30-40 mhz wiecej na pamieciach - sa to ponoc timingi od jakiegos 6600 ultra o_O na tsopach z pamieciami 3.0 ns ) Wracajac do tematu pamieci - to rzeczywiscie ida naprawde ladnie 760 mhz - i szczerze powiedziawszy wiecej chocbym chcial to dac nie moge ;/ bo RT mi wywala ze cos nie jest zgodne itd i sywakiem dalej testu nie zatwierdze (moze ktos wie o co kaman?) Leborg Pisal ze jego pamieci 4NS chodzily na !!! 750 MHz !!! to tylko 10 mhz mniej nizeli moje - wiec moze to zalezy od konkretnego modelu i jego dovoltowania ? U mnie jedynym minusem jest to ze po oc 760mhz - pamieci nabieraja temp rzedu blisko 70 stopni i sa naprawde gorace ;/ Kolejna sprawa to moze byc Blad w Oznaczeniu tak jak to mialo miejsce w ATI 9550 gdzie wiele producentow pisalo 5 ns - a w rzeczywistosci pamieci byly 4ns moze i tu na naszych WInfastach pisze 3,6 a w rzeczywistosci jest 3.0 :rolleyes: tak czy inaczej zdam relacje jak juz zamontuje cale chlodzenie i na maxa podkrece Zycze wszystkim Jak najwiekszych O/C ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 @Strongmen - odpal RT, wejdź w zakładkę Power user, odnajdź RivaTuner 2.0 RC xx.x \ Overclocking \ Globali i ustaw "DisableClockTest" na 1, będzie można więcej niż 760 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Dzieki Stary ;-) btw - zszedlem cala wies i nigdzie nie moge dostac srubek 3mm grubosci i 3,5 -4 cm wysokich normalnie porazka ;/ poki nie bede mial tych srub nie zamontuje chlodzenia ;-/ ten winfast ma bardzo wąskie dziurki montazowe praktycznie sruba 3mm to maxymalny rozmiar jaki przejdzie przez te otwory NIc ide do pracy - w drodze skocze jeszcze do 2 sklepow moze tam kupie Edytowane 19 Września 2005 przez Strongmen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 No prosze, nie znalem tego motywu w RT ze zwiekszeniem zakresu podkrecalnosci. Rowniez ustawialem wiecej niz 715 na pamieciach i mi zakladki NV wyswietlaly napis, ze za wysoko i teraz obniza do ostatnio zapamietanych. Co prawda zapewnia to zero artow ale moze jakis potencjal w pameiciach/rdzeniu jeszcze drzemie i nie mozna sie przekonac. Jezeli faktycznie to zadziala to zamierzam sie jeszcze pobawic w wyniki ale nie za wiele. Gry dostaly kopa po R9500Pro, ze prawie kompa nie poznaje i oto mi chodzilo , a nie mialem zamiaru inwstowac w kompa wielkich sum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aL1En Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Strongmen, mógłbyś co nieco więcej powiedzieć o tych timingach ? podać stronke gdzie podawają jakieś, jak je wgrać w tym nibitorze, na co uważać i inne wskazówki :o dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...