m&ms Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 winfast jest w 90 paru % modowalny ale jak sam zauwazyles troche tanio chcia za niego w tym sklepie lepiej zadzwonic i sie dowiedziec dokladnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71192215 ( to juz chyba lepiej... ) Czy lepiej dalej zbierać na 6800 ??? ( mam 450zł ) to 256mb... najlepiej spytaj sie o rewizje czy jest nizsza od A4 Edytowane 20 Listopada 2005 przez Overclocked Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 http://www.balta.pl/opis.php3?ID=16300 I jak dowiedział się ktoś o tą karte? Z opisu wynika że jest 128-bit, nawet zdjęcie pudełka na aukcji też ma naklejkę 128bit 128MB. a cena 259.00 zł z VAT to promocja! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) zbieraj dalej na 6800 :wink: co do BALTY To z tego co sie dowiedzialem w opisie jest BLAD I karta jest wersja TDH Edytowane 20 Listopada 2005 przez Strongmen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Strongmen skad takie informacje? Ja chyba i tak zamówie a pozniej nawyżej oddam i niech oni sie martwia :D UPDATE: Zamówiłem tą karte: http://www.balta.pl/opis.php3?ID=16300 Ponieważ dzwoniłem tam Oddział Wejherowo Salon firmowy Wejherowo Centrum Handlowe "Kaszuby" ul. I-szej Brygady Pancernej Wojska Polskiego 28 tel. (058) 672 1000 I dowiedziałem się że jednak oferta jest prawdziwa. Więc nie wiem czemu Strongmen twierdzi inaczej! ProLine Cena 399,00 zł e-mo.pl 409,57 zł WGK 407.00 PLN sklep.mpm Cena 439,- zł Balta 260 zł ;)) Edytowane 20 Listopada 2005 przez Q Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Hmm... Dziwne :) Na allegro tez było ostatnio kilka aukcji gdize sprzedawali modowalne 6200 ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73300493 - poszły jak świeże bułeczki, taki mail dostałem od sprzedającej : " Na 128bit daję gwarancję, a co do modowalności na 6600 to daję 50% " ) Q napisz jak przyjdzie Ci ta karta, bo ja tam mailowałem, dzwoniłem i nikt mi nie odpowiedział czy oferta jest prawdziwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ważka Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Witam, Posiadam karte Palit GeForce 6200 256MB DDR2. Mam problem z podkreceniem rdzenia CPU. Pamiec karty graficznej podkrecam bez problemu z 500 Mhz na 750 Mhz, natomiast przy jakiejkolwiek probie zmiany rdzenia karty CPU z 350 Mhz na inna - na mniejsza wartosc lub na wieksza nawet chocby o 1 Mhz (w riva tunerze albo w zaawansowanych wlasciwosciach karty) wiesza mi sie komputer(myszka staje w miejscu i nic nie da sie zrobic). Sadze, ze jest to jakies zabezpieczenie przed podkrecaniem procesora CPU karty graficznej. Nie wiedzie gdzie moznaby to odblokowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 widziałem pierwsze odpalenie 3dmarka i bylo 8,6tys przy ok560/770Mhz Gratuluje Pierwsze z brzegu jakie miałem na hdd :-P 76.50 chyba :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 cos mi sie nie chce wierzyc zeby pelen 6200 winfasta stal za 260 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 już niedługo sie przekonamy ;] ja zamówiłem na pci-e, a Q na agp :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Witam. Wreszcie zakupiłem chłodzenie PENTAGRAM FREEZONE XC-80 AlCu za 64zł do mojej karty graficznej z podpisu ;>. Zakładałem je, przy pomocy drugiej osoby, jakies 5 min, więc nie jest to takie straszne. Rdzeń przesmarowałem Arctic Ceramique, a radiatorki na pamięci (niestety kwadratowe na prostokątnych pamięciach :/) przykleiłem narazie na tej taśmie termo-przewodzącej jaka była na nich. Podkręciłem rdzeń na maxa w Rivie Tuner, czyli niestety :/ 525MHz (kończy się suwak), a pamięci na równe 700MHz (350MHz). I niestety przy takim taktowaniu pamięci gry się po jakimś czasie zawieszają. Nie wydaje mi się żeby to była wina ich przegrzania, bo jak ich dotykam to są letnie a nie gorące :/. Dobrze gry działają przy pamięciach ustawionych na 680MHz. Temperatura rdzenia w WinXP to jakieś 44*C a w czasie grania zaobserwowałem, za pomocą monitoringu Rivy, max 56*C. I mam pytania: -co zrobić żeby pamięci poszły wyżej bez zawieszek w grach, czy to już czas na smarowanie ołówkiem? -co zrobić zeby rdzeń poszedł jeszcze wyżej, czy wystarczy wyedytowań BIOSa NiBiTor-em? -czy można zmienić tak BIOS, żeby w trybie 2d były niskie ustawienia rdzenia i pamięci, a w trybie 3d możliwie jak najwyższe, bo Riva jedynie mi zmiania w trybach samo taktowanie rdzenia rdzenia, pamieci są ciagle na wysokich MHz? PS. Na ustawieniach pamięci na 700MHz 3d Mark-i nie mają żadnego problemu z zawieszaniem się. Jak narazie w 3d Mark 03 6900pkt (jeszczed na 500/700, a potoki oczywiście się odblokowały - już dawno :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 To slabiutko Ci sie to kreci. Ja mam stabilna karte nawet gdy pod 80`C osiaga rdzen. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) No ja narazie rdzenia nie mogę wyżej podkręcić, bo się kończy mi suwak w Riva Tuner na 525MHz, a na peweno karta będzie stabilna na jeszcze wyższym taktowaniu, bo tak jak pisałem to pamięci zawieszają gry (sprawdziłem). Zapomniałem dodać, że wiatrak się kręci na najniższych obrotach (5V). W tej chwili działa bez problemu na 525/680. Edytowane 21 Listopada 2005 przez RoyalC333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Odpisali mi z balty :) Twierdzą ze sprzęt zgodny z opisem i w razie czego go wymienią :P Ryzyk fizyk, tez zamawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 STOP! Nie kupować tego 6200 z balty! :D Oto dlaczego(czytac od konca): "Opis faktycznie był błędny, dziękuję za zwrócenie uwagi. Pozdrawiam Konrad xxx > Ok, to ja sobie zamówie ten sprzęt, ale jesli to nie będize karta z opisu > ( juz 2 razy tak ze sklepu internetowego zamowilem0 to odsylam na Wasz > koszt i mi ją wymieniacie tak ? Jesli tak to wlasnie wypelniam zamowienie > pozdrawiam >> Witam, >> >> Informacja ta znajduje się w opisie tego urządzenia. Opis oparty jest na >> informacjach od producenta sprzętu. >> >> Pozdrawiam >> >> Konrad xxx >> > Witam serdecznie! >> > Po pierwsze brakuje na Waszej stronei czegoś w stylu "informacja >> > dodatkowa >> > o sprzęcie". Wysyłam mail do odpowiedniej osoby a ona mi odpisuje >> > udzielająć dodatkowych informacji o sprzęcie. >> > Moje pytanie jest takie: >> > Czy karta A6200 ( http://www.balta.pl/opis.php3?ID=16300 ) to model 128 >> > bitowy ? Większość sprzedawców pisze ze to 128bit, a nawet tego nei >> > sprawdzają, więc chciałbym się upewnić... Mam nadzieje że napisałęm pod >> > dobry adres i potraktujecie poważnie moje pytanie :)" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) nightstalker ten tam pisałem i dostałem odpowiedź: Cytat: Witam, Zgodnie z opisem tak. Pozdrawiam Konrad L. P.H.U. Balta tel.: +48 58 3426442 fax: +48 58 3426513 e-mail: konradl@balta.pl www.balta.pl ----- Original Message ----- From: Q To: sprzedaz@balta.pl Sent: Sunday, November 20, 2005 8:51 AM http://www.balta.pl/opis.php3?ID=16300 wielkość pamięci: 128 MB typ zastosowanej pamięci: DDR (128bit) Czy tak karta jest napewno z pamieciami na szynie 128bit? UPDATE: ť Opis: P/N: A6200-TD128 to jest cytat z opisu sprzętu. Otóż model A6200-TD128 jest zawsze 128-bitowy. Edytowane 21 Listopada 2005 przez Q Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 No zlookaj historie mojej korespondencji z panem od balty :) W pierwszym mailu tez napsiale ze wszystko jest ok, ale pozniej chyba sprawdzil i poprawil błąd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Zamówienie anulowane :? A miało być tak pięknie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Zamówienie anulowane :? A miało być tak pięknie :Dhehe.. ja tez wyslalem do Balty pare wiadomosci, ale caly czas uparcie twierdza, ze to 128bit :P coz, z racji, ze nie maja aktualnie na stanie kazalem im sprowadzic 2 sztuki :P nawet bede mogl sobie wybrac rev. hehe pewnie tez skonczy sie anulowaniem zamowienia ale nie szkodzi sprobowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartnik Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 a najsmieszniejsze jest to ze panstwo z balty wiedza ze jest blad w opisie i nic z tym nie robia. pewnie licza ze jeszcze ktos sie nabierze. theboo a ty anulowales zamowienie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Riva Tuner na 525MHz, poproboj w Power Stripie :) pozatym ile masz wolciszy na rdzeniu i na pamieciach ? moze pamieci i sa letnie ale maja za malo volta zeby sie wyciagnac :> walnij im troche wiecej i zmien timingi kilkanascie postow przedtem byly najlepsze timingi dla hynixow i jak zrobic pencil moda dla pamieci i poproboj z rdzeniem pewnie do 600 dojdziesz z takim chlodzeniem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) Wyedytowałem ponownie ten BIOS od rusków (Sparkle 6600 ULTRA):) i teraz mogę już porządnie krecić: rdzeń na 750, a pamięci na 1050 MHz :). Na 680MHz (na 700MHz też) pamięci są lekkio ciepłe, ale zawiecha przy 700MHz (też lekkko ciepłe) :(, a jak dam na rdzeń 550 MHz to w 3D Marku 03 po chwili obraz zaczyna migać i zmieniać kolor na różowy :/. Też przypuszczam, że za małe napięcia, ale nie wiem jak je zmienić, czyżby w Nibitor-ze? (nie wiem gdzie, jak i na ile) Timingi jakie dałem: Timing0: 04080E0C Timing1: 05030405 Timing2: 00220404 Edytowane 21 Listopada 2005 przez RoyalC333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 a najsmieszniejsze jest to ze panstwo z balty wiedza ze jest blad w opisie i nic z tym nie robia. pewnie licza ze jeszcze ktos sie nabierze. theboo a ty anulowales zamowienie ? ja nic nie mam zamiaru anulować ;] lubią robić z ludzi debili to zobaczymy jak na tym wyjdą ;) tylko niepotrzebnie szum robicie wokół tego ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 ja nic nie mam zamiaru anulować ;] lubią robić z ludzi debili to zobaczymy jak na tym wyjdą ;) tylko niepotrzebnie szum robicie wokół tego ;phehe dokladnie, zreszta pisalem chyba z 5 razy czy to na 100% ten model, na 100% 128bit i za kazdym razem ten sam Pan odpowiadal twardo: tak :) poprosilem w takim razie o sprowadzenie najlepiej kilku sztuk, tak zebym w razie czego mogl sobie wybrac rev. :) za 2-3 dni powinienem miec tego GF, jesli nadal ten Pan bedzie taki stanowczy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 PISALEM "WYRAZNIE" ze jest blad w opisie - to sie nie sluchacie a potem PSIOCZYCIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 PISALEM "WYRAZNIE" ze jest blad w opisie - to sie nie sluchacie a potem PSIOCZYCIEskoro jest blad to niech go poprawia... zreszta, nic nie szkodzi zamowic - nic nie ryzykuje bo jesli zamawialem dokladnie taki model to taki chce otrzymac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 PISALEM "WYRAZNIE" ze jest blad w opisie - to sie nie sluchacie a potem PSIOCZYCIEMoże i jest ale kilka razy dzwoniłem do rożnych oddziałow tej firmy, pisalem e-maile i wszyscy mu mówią że jest 128-bit tylko jeden się zająknoł że nie jest i powiedziałe że jest 64-bit i że kasuje moje zamówienie ale ani nie skasował zamówienia ani nie miał racji bo model A6200-TD128 jest zawsze 128 bit a na stronie oferty nadal widnieje ten własnie opis! Tak wiecej nic nie zmienili ani nie poprawili. A ja nadal czekam na karte :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 No to my czekamy razem z Tobą w nadzieji że zaczeli sprzedawać modowalne6200 po cenie 64bitowego badziewia :D Niestety z reguły nadzieja matką głupich... A może będzie wyjątek od tej raguły ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 ja proponuje po prostu zakończyć zbędne dyskusje, jak dojdą karty to sie zobaczy jak będzie :P będą dobre - zapewne kupi więcej osób, jak nie - wtedy oddajemy (w ciągu 10 dni zwrot bez żadnych konsekwencji ze zwrotem wszystkich pieniędzy) lub walczymy o swoje racje ]:-> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 theboo, mam pytanie... Widze ze w opisie masz taką karte: "MSI Medion Radeon 9800PRO" Czy to jest MSI na PCB mediona czy na odwrót ? Juz różne wersje słyszałem i teraz nie wiem kto robi co dla kogo jesli chodzi o MSI i Medion :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...