Skocz do zawartości
WoofeR

Przeglądarka internetowa FireFox - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie wiem czy w dobrym dziale to napisałem ale jeśli nie to proszę o przeniesienie.

Mianowicie mam taki problem z tą przeglądarką, że nie otwiera mi linków wysłanych do mnie przez komunikator Tlen i GG. Gdy klikam na link nic sie nie dzieje. Dodam że IE odinstalowałem i FireFox jest domyślną przeglądarką.

Troche męczące jest kopiowanie linków do URL w przegląadarce.

Dzięki za wszlkie rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat powinien być w oprogramowaniu sieciowym.

To co napisał Paulo powinno pomóc. Jeśli nie to zawsze możesz zamienić Tlen i GG na Mirande IM, która obsługuje zarówno GG, Tlen, ICQ, jabber i inne. Trzeba tylko zainstalować dodatkowe pluginy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety to nic nie dało, Ściągnałem nawet plugin do Tlena który podobno miał otwierać linki w tlenie domyslna przeglądarką a nie IE ale też nic z tego.

A powiedzcie mi tylko jak niby w koncie administratora zmienić FireFoxa w domyslnej przegladarce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie mi tylko jak niby w koncie administratora zmienić  FireFoxa w domyslnej przegladarce?

Najprościej RMB na ikonie --> uruchom jako --> wybierz konto administratora. Po uruchomieniu --> Tools --> Options --> General --> Default Browser --> Check now.

U mnie na Mirandzie działa normalnie - Firefox otwiera linki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki problem:

przezucilem sie z firefoxa 0.8 na 1.0pr pl no i chcialbym miec profil w katalogu z firefoxem a nie tak gdzie standardowo sie robi defaltowy profil czyli w Documents and Settings. przekopiowanie starego profilu nic niedalo a odpalenie nowego firefoxa z parametrem -profilemenager nic niedaje, wogole sie niepojawia menarzer tylko przechodzi do katalogu z firefoxem 0.8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W profilu przechowywane są wszystkie ustawienia, zainstalowane rozszerzenia, skórki, bookmarks itd.

Standardowo profil tworzony jest w C:Documents and SettingsUSERDane aplikacjiMozilla. Do tworzenia profilu w innej lokalizacji służy profilemanager.

Plik user.js tworzysz w C:Documents and SettingsUSERDane aplikacjiMozilla, następnie tworzysz skrót do firefox.exe We właściwościach skrótu, przy elemencie docelowym, do ścieżki dostępu do firefox.exe dodajesz paramert -profilemanager.

Np. :

"E:Program FilesMozilla Fierfoxfirefox.exe" -profilemanager

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam taki problem ze po zainstalowaniu FireFox1.0 nie uruchamia sie wogole. Mam win XP SP2 moze to jego wina ?w procesach p[o uruchomieniu pojaia sie na moment proces firefox.exe ale za chwilke sam znika a przegladarka wogole sie nie uruchamia. Od czego to moze byc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny problem. :?

Jeżeli miałeś wcześniej zainstalowaną inną wersję Firefox'a, to usuń profil (C:Documents and SettingsNazwaUżytkownikaDane aplikacjiMozilla).

Jeżeli używasz Firefox'a w wersji z instalatorem, to spróbuj ściągnąć wersję zip.

UPDATE: Jeżeli używasz ZoneAlarm to zmień firewalla, a Firefox zacznie działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi