WoofeR Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Witam, Nie wiem czy w dobrym dziale to napisałem ale jeśli nie to proszę o przeniesienie. Mianowicie mam taki problem z tą przeglądarką, że nie otwiera mi linków wysłanych do mnie przez komunikator Tlen i GG. Gdy klikam na link nic sie nie dzieje. Dodam że IE odinstalowałem i FireFox jest domyślną przeglądarką. Troche męczące jest kopiowanie linków do URL w przegląadarce. Dzięki za wszlkie rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Uruchom Firefoxa jako Administrator i jeszcze raz ustaw jako domyślna przeglądarkę. Jeżeli te komunikatory pozwalają na otwieranie linków w domyślnej przeglądarce (a nie w IE), to musi działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Temat powinien być w oprogramowaniu sieciowym. To co napisał Paulo powinno pomóc. Jeśli nie to zawsze możesz zamienić Tlen i GG na Mirande IM, która obsługuje zarówno GG, Tlen, ICQ, jabber i inne. Trzeba tylko zainstalować dodatkowe pluginy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Niestety to nic nie dało, Ściągnałem nawet plugin do Tlena który podobno miał otwierać linki w tlenie domyslna przeglądarką a nie IE ale też nic z tego. A powiedzcie mi tylko jak niby w koncie administratora zmienić FireFoxa w domyslnej przegladarce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 A powiedzcie mi tylko jak niby w koncie administratora zmienić FireFoxa w domyslnej przegladarce?Najprościej RMB na ikonie --> uruchom jako --> wybierz konto administratora. Po uruchomieniu --> Tools --> Options --> General --> Default Browser --> Check now. U mnie na Mirandzie działa normalnie - Firefox otwiera linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Po uruchoniemiu jako - i wybraniu administratora pokazuje się błąd: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Hasło musisz przecież podać. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Sęk w tym że nie zakładałem żadnego hasła :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Nie musi byc to konto Administrator, ważne żeby konto to miało uprawnienia administratora. BTW Administrator bez hasła i stałe łącze to naprawdę "świetne" połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Aha, To jeśli o to chodzi to: I nadal nic ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 to nie pomaga bo mam podobny problem ale to na 90% wina gadu-gadu... :( edit: nie/na :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Używam Tlena - a gg jest w tlenie więc .... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 W gadu-gadu w wersji 6.0 build 153 : * dodano otwieranie linków w domyślnych przeglądarkach internetowych Polecam Mirandę, u mnie wszystko działa OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 W wpkontakt linki bez problemu otwierają się w Mozilli ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 W gadu-gadu w wersji 6.0 build 153 : * dodano otwieranie linków w domyślnych przeglądarkach internetowych Pomoglo :P Firefox RuLeZ :) ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 U mnie też pomogło - a pomogło przeinstalowanie tlena i FireFoxa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 mam taki problem: przezucilem sie z firefoxa 0.8 na 1.0pr pl no i chcialbym miec profil w katalogu z firefoxem a nie tak gdzie standardowo sie robi defaltowy profil czyli w Documents and Settings. przekopiowanie starego profilu nic niedalo a odpalenie nowego firefoxa z parametrem -profilemenager nic niedaje, wogole sie niepojawia menarzer tylko przechodzi do katalogu z firefoxem 0.8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 W profilu (tym w Documents & Settings) utwórz plik user.js . Parametr -profilemanager będzie już działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A co daje ten profil? Zapisuje tam ustawienia czy jak? plik user.js trzeba utworzyć gdzie dokładnie? Tutaj: C:Documents and SettingsUSERDane aplikacjiMozillaFirefoxProfiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 W profilu przechowywane są wszystkie ustawienia, zainstalowane rozszerzenia, skórki, bookmarks itd. Standardowo profil tworzony jest w C:Documents and SettingsUSERDane aplikacjiMozilla. Do tworzenia profilu w innej lokalizacji służy profilemanager. Plik user.js tworzysz w C:Documents and SettingsUSERDane aplikacjiMozilla, następnie tworzysz skrót do firefox.exe We właściwościach skrótu, przy elemencie docelowym, do ścieżki dostępu do firefox.exe dodajesz paramert -profilemanager. Np. : "E:Program FilesMozilla Fierfoxfirefox.exe" -profilemanager Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 niestety po stwozeniu pustego pliku user.js profil menager nadal niedziala cos ta wersja 1.0 pl jest skopana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Działa, coś źle robisz. Jeżeli robisz to na starym profilu z 0.8, to spróbuj zrobić na nowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__SZOPEN_ Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 A ja mam taki problem ze po zainstalowaniu FireFox1.0 nie uruchamia sie wogole. Mam win XP SP2 moze to jego wina ?w procesach p[o uruchomieniu pojaia sie na moment proces firefox.exe ale za chwilke sam znika a przegladarka wogole sie nie uruchamia. Od czego to moze byc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Dziwny problem. :? Jeżeli miałeś wcześniej zainstalowaną inną wersję Firefox'a, to usuń profil (C:Documents and SettingsNazwaUżytkownikaDane aplikacjiMozilla). Jeżeli używasz Firefox'a w wersji z instalatorem, to spróbuj ściągnąć wersję zip. UPDATE: Jeżeli używasz ZoneAlarm to zmień firewalla, a Firefox zacznie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...