Skocz do zawartości
PITer

Epox 8K3A+ i DDR OCZ PC3000 - Pomocy!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem kilka dni temu pamieci OCZ DDR PC3000, po odpaleniu płyty z nowymi pamieciami wydajnosc spadła w stosunku do starch. Na DDR 333 Nanya w sandrze FSB166 mialem 2520/2350 a teraz mam max 2380/2170 co moze być powodem tak słabych wyników?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze masz jakis stary i przeterminowany model :wink:

Moze te pamieci ze wytzymuja te 183MHz to maja cosik zmienione i nie sa tak wydajne ale to troche dziwne. Moze inne ustawienia masz niz na DDR300.

P.S. Jak cie ten 250W zasilacz wytrzymuje takie obciazenie takim sprzetem????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem kilka dni temu pamieci OCZ DDR PC3000, po odpaleniu płyty z nowymi pamieciami wydajnosc spadła w stosunku do starch. Na DDR 333 Nanya w sandrze FSB166 mialem 2520/2350 a teraz mam max 2380/2170 co moze być powodem tak słabych wyników?

Hehehe, tez to miałem... i prawdę mówiąc nie wiem co się stało, ale ale samo się naprawiło :)))) Zapodaj sobie ostatni bios 8k3a2415.bin.

http://www.ocmodshop.com/files/8k3a2415.bin

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej mi chodzi o to zebym sobie wala na tej mobo wykrecil!!!. Sprzedalbym ja jakiemus frajerowi i kupil nastepna Epox 8kha+! :) to sie nazywa walek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi sie rozwiazać problem z wydajnoscią :) na mnoznikach powyzej x10 działa dobrze a jak dam nizszy niz 10 to wydajnosc spada o jakies 150-200MB w Sandrze 2k2 moze ktos wie dlaczego? Musze sprawdzic to na innej sztuce 8K3A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi sie rozwiazać problem z wydajnoscią :) na mnoznikach powyzej x10 działa dobrze a jak dam nizszy niz 10 to wydajnosc spada o jakies 150-200MB w Sandrze 2k2 moze ktos wie dlaczego? Musze sprawdzic to na innej sztuce 8K3A

Zaraz ktos napisze, ze sisoft sux :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTFL ^ 2

Te 8K3A są geniealne <^_^> (^_^) [^_^]

Już mnie wkur..ia duet VIA + AMD... Czas powiedzieć Bye, Bye...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za te koreańskie uśmieszki -_- ... Powoli staję się w ich języku "Gosu" ~_~ Sorki once more jak ich nie trawicie ;o

Chryste, to to są uśmieszki? Jak sie na to patrzy żeby coś zobaczyć? :) hehe. Może to w jakimś językó elfów, cycuś? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...