Hawk Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Wlasnie czytalem linka,ktorego podal Duncan i dzielnik 1/5 wlacza sie po przekroczeniu magistrali 166,troszke lipa. A co po przekroczeniu 200? Heh.. Hawk dowiedz sie o to od Chaintech'a. Pozdrawiam Właśnie czekam na odp., musze troche ich popędzić. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 A jak sie wogole sprawuje plytka Hawk? Bardzo mnie ona interesuje,wiec chcialbym wiedziec jak najwiecej.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 czy komus udalo sie stabilnie osiagnac wartosc fsb 166 na tej plycie??? zastanawiam sie nad jej zakupem ale warunkiem jest wlasnie stabilne 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Jak narazie udało mi się dojść do FSB 162, dalej się nie bawiłem bo boje się o dyski, jeżeli dzielnik się nie zmieni to będzie ponad 40MHz 8) . W sumie będe musiał teraz spróbować, dostałem odp. z chaintecha: Witam! Podkrecajac FSB dla procesora automatycznie jest dopasowywana predkosc dla magistral PCI i AGP, jedynym rozwiazaniem jest przelaczenie FSB na zworce na 166 i procesor na rdzeniu BARTON. Czy bedzie nowa wersja bios'u to ja niewiem. Ciekawe czy się sprawdzi :P :P 8) Co do stabilności to jest super, poprostu skała. Na FSB162 komp chodził stabilnie, jakby latał na nominalnych ustawieniach. :P W sumie teraz to FSB 166 pewnie pójdzie (zmieniłem pamięć z Elixira na Kingstona :P ), pożyjemy zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 > hawk a co tu bac sie o dyski. odlaczasz tasmy od plyty i spokojnie mozesz ocenic czy procesor z plyta sie podniasa i czy bedzie to zylo. obawa jest o grafikie - jej nijak nie da sie wyjac z ukladu. z drugiej strony mozna by pc-ta uruchomic z plyty CD - pamietam ze kiedys mozna bylo dostac linux'a ze graficznym GUI i to wszystko bootowalo sie cdeka. a potem mozna sprawdzic jak to z tym fsb i dzielnikami tam jest. a na sam koniec mozna spowrotem podpiac dyski. zastanawiam sie powaznie nad zakupem tej plyty. jestem bliski jej zakupu ale jakos jest we mnie taka pewna doza niesmialosci http://www.mhzpower.de/testberichte/chaint...pogee_page7.htm pod tym linkiem niemcy pokazali co udalo im sie wycisnac z tej plyty (chyba - bo moja znajomosc niemieckiego jest zadna) z tego co widac to ustawienie max jest 164. czyzby wiecej nie dawalo sie puscic???? zalezy mi by odpalic mojego XP1600+ AGOIA na 166 a moze i wiecej z dzielnikami tak jak "bozia" przykazala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Dzisiaj przysiąde i FSB 166 będzie moje :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :P 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Dzisiaj przysiąde i FSB 166 będzie moje :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :P 8)czekam wiec niecierpliwie na kolejnego posta :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 No ja tez czekam krec ile sie da.. Ja tez jestem nia zainteresowany,ale jakos sie troszke boje gdyz nie sprawdzona jeszcze za bardzo jest. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 hallo hawk>>>> no jak tam???? czyzby plyta padla - i nic sie juz nie podnioslo??? DIP???? disconnected in peace :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 Sorki chłopaki, ale troche mnie zmogło :oops: (grypka, czy coś w tym stylu), ale obiecuje że w poniedziałek już cosik będzie :twisted: :twisted: , Cały czas korci mnie te 166 i wyżej, tak więc nie mam zamiaru odpóścić :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 28 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2002 A bo zapomniałem, wie ktoś jak spr dzielnik PCI bez ładowania system(odłączone dyski), ktoś kiedyś wspominał o dystrubucji [brzydkie określenie na linuksa]a ładowanej z płyty cz FDD która to robiła :?: :?::?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 jam to nie chwalac sie wcale wspomnial o linux'ie bootowanym z plyty cd. jednak nie jestem do konca pewien czy jest tam jakies narzedzie do sprawdzenia czestotliwosci - tylko przypuszczam ze powinno byc, a nawet przeciez mozna cos takiego znalezc w osobnym pakiecie i odpalic z dyskietki (tu tez zastrzege sie ze chyba mozna). sam kiedys bylem posiadaczem takiej plyty - bylo to spory kawalek czasu temu - plyta dolaczona do jakiegos numeru Linux+. jednak w przyplywie glupoty - takze dawno temu - wyrzucilem ta plyte :evil: chyba poprostu bede musial poszukac w sieci gdzies jakiegos obrazu iso z taka dystrybucja. pozdrawiam i czekam na wyniki podkrecania Apogee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Wczoraj zasiadłem do mojego kompa i to są wyniki majej "ciężkiej" pracy :P : 8) Zacząłem od FSB 160- stabilny :twisted: Później przyszedł czas na FSB 162 - stabilny :twisted: FSB 165 (vcore 1,775)- stabilny :twisted: FSB 167 (vcore 1,80) - stabilny :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Dalej nie szedłem bo mi się proc zaczął pocić 8O :cry: :P . Chyba czas na WC :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 He Nice , niezla plytka musze sam ja gdzies dorwac :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Coz powiem jedno,plytka dla mnie wymiata. Juz zbieram kase i trzeba bedzie zamowic.. Hawk,a jak dzielnik po przekroczeniu 166? Mam nadzieje,ze 1/5. Pozdrawiam i czekam na dalsze wyniki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 posiadam tego chaintecha od samego pojawienia sie u nas w dystrybucji (strasznie ciezko go znalesc w hurcie) fsb 166 ... z problemami dyskow... nie moglem sobie dac rady ale przyszla na pomoc kieszen usb na 5.25 166 osiagniete... wydaje sie byc stabilnie... maszyna chodzi na max.... Co tu duzo mowic.. z plyty jestem zadowolony ... na poczatku myslalem ze nie wskoczy tak wysoko ale spokojnie krok po kroku i dala rade... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 A ja niedawno wyslalem maila do logos'a w szczecinie czy mogliby mi ja sprowadzic. Koles powiedzial,ze nie. Pytam,wiec czemu jej nie sprzedaja. Mowie,ze obecnie to jedna z najlepszych plytek,pobila nawet msi. Powiedzial,ze co do testow to by polemizowal. Z tego co pisze Hawk to ja moglbym sobie z nim popolemizowac:) Fsb 167 i to na AC. Heh..moze nie chodzilo gosciowi o OC,ale jak nie o to to o co,bo wszystko inne ta plyta ma wypas. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...