Skocz do zawartości
gornikfan

Gigabyte - nie podnosi się wogóle... co jest??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kupiłem właśnie kompa w częściach, poskładałem no i... nie podnosi się :( (nie jest to pierwszy komp którego skłądam) Sprzęcik to: płyta Gigabyte GA-7VT880, prcoek AMD Sempron 2800 333, pamięć TwinMos 2x256DDR CL 2.5 w Dualu, grafa HIS Radeon 9550 128/128. Problem jest taki, że po podłączeniu napięci i włączeniu świeci się dioda power, dioda RAM na płyci i działa wentylatorek na procu ale to wszystko. Płyta nie wydaje nawet jednego piśnięcia. Monitorek nie reaguje, jest czarny. Po wymianie grafy na jakąś starszą dalej to samo. Przełączyłem oczywiście zworkę na płycie na AUTO. Czy ktoś może mi powiedzieć co jeszcze może być? Procek nie był puszczany bez wentyla więc chyba nie miał prawa się spalić. Powoli kończą mi się pomysły...

PS wentyl jest to Pentagram Freezone QC-80 AlCu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz to Chieftec 360 z Dual Fanem wiec to raczej nie to. Co do procka to sciagnalem wlasnie wentyl ale nie ma na rdzeniu jakis sladow spalenia albo ukruszenie. Czy czesto sie zdarza ze nowy proc jest juz jebniety sam w sobie? A moze mozna jakos inaczej zdiagnozowac to, ze proc jest walniety (spalony)? Wymieniac go z innym bede dopiero jak wroce z uczelni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz plyte - dokladniej złącze zgp - jesli masz karte graf na pci to warto sprawdzic

jesli to nie to to szczerze nie mam pojecia

mialem 2x taką sytuacje i za kazdym razem byla to grafika - objawy identyczne jak u Ciebie ( chociaz nie swiadcza one tylko o grafie : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...