Lumperator Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Wbrew pozorm mam powazny problem. Nie mogę dobrze podzielić pliku AVI, którego dźwięk zakdowany jest w MP3 o zmiennym bitrate. Generalnie bawię się w VirtualDubie i jego zmodyfikowanych wersjach. Problem w tym, że jak podziele taki plik (bo np. chcę rozłączyć teledyski) to po zapisaniu mniejszych plików, kazdy z ich ma rozsynchronizowany obraz z dźwiękiem. Nie wiem co z tym zrobić. Czy jest na to jakieś inne skuteczne lekarswto ? Podobny problem dotyczy plików MPEG. VirtualDub przyjmuje ten format (łącznie z MPEG-2), ale nie mogę nic dzielić, bo ten mały i poręczny programik ma pewną wadę - nie pozwala zapisywać do MPEG. Niby mógłbym skompresować DivX/Xvid i zapisać do AVI, ale gdy to robię znowu dźwięk inaczej idzie z obrazem (o dziwo tylko na tym teledysku, choć wszystkie pochodzą z tej samej płyty DVD -_-'). 1. Czym skutecznie podzielić pliki AVI ? 2. Jakim programem móglbym podzielić MPEG-2 aby zachować synchronizację obrazu i dźwięku ? (ew. zapisac do DivXa). Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 AD1. czytaj AD2 Program TMPGenc i z menu wybrac: File/MPEG Tools/Zakladka Merge&Cut - dalej juz jest z górki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Polecam "Magic AVI splitter" . bardzo prosty progs do dzielenia i wycinania filmikow (korzysta ze wszystkich zainstalowanych kodekow) jak chcesz to chetnie przesle moj GG 5772366 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker_24 Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 A ja Ci polecam MPEG Video Wizard 2003. Przy jego pomocy możesz skutecznie ciąć,usuwać fragmenty pliku MPEG-2. Nie wiem jak to jest z avi, ponieważ używałem go tylko do MPEG-2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...