Skocz do zawartości
Gość

Prośba o małą porade

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuję małą renowację kompa. Mam teraz to co widać w podpisie (czyli MSI K7T Turbo Limited Edition na KT133A, Duron 900@1000, 256 MB PC 133 Kingstone, ATI Radek 8500....no..to najwazniesze).

Wiadomo, ze kasy zbyt duzo się nie ma :) I teraz tak: moja płyta obsługuje procki do Athlona XP 1800+...wiec nie wiem..wymieniac płytę? Ale z tym by się wiązała wymiana pamieci. A moze kupic tylko procka (płyta w sumie jest niezła-jedyną "wadą" są te SDRAM'y) i moze dołozyć pamięci (SDRAM). Ten Duronik 1000 MHz dla Radka chyba ciut za wony co?

Co radzicie? Wiadomo, najchetniej kupiłbym i płytę i procka i pamieci ale tak dobrze nie ma :(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana procka na XPka pociąga za sobą wymianę także pamięci. Inaczej będziesz bardzo niezadowolony z wydajności...............

Także minimum 600 - 700 stów musisz w nowy sprzęcik zainwestować. Jeśli ma to mieć jakiś sens   :roll:

a ja przesiadłem sie z Ecsk7s5a 256sdr 1,1 morgan na to co mam w podpisie i wnioski takie :w grach jest szybko(tylko ta grafika) w testach wypada super , w normalnej pracy w winie deczko szybciej ale nie aż tak jak oczekiwałem. ja bym na twoim miejscu zmienił płyte kupil pamięci i krecił procka :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...czyli jednak jak procek to i pamiec (DDR) :(

To troche mnie zmartwiliscie. Czekam teraz na jakąś recenzję płytki ECS K7VTA3 rev3.1 (tania jest a ponoc super). DDR z kolei nie za tanie - za 256 MB to ile?..jakies 300 zł. Hmmm...musze zerknąc na Allegro po ile chodzą takie płyty jak moja (z pamiecią).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...