Skocz do zawartości
olo21

nie mogę otworzyć żadnego folderu

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

dzisiaj to sie wkurzylem na kompa.Jak klikam na ikonke jakiegos folderu(np.moj komputer) to pokazuje sie on na ulamek sekundy po czym wszystko znika z pulpitu o po chwili powraca, ale bez otwartego folderu.

trzeba otwierac wszystko w total commanderem.

Co poradzicie?

Sprawdzilem kompa Ad-aware'm, antywirem i nic.

Mam xp prof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iexplorer i explorer to chyba raczej 2 różne rzeczy.... ale nie wiem.. we moim XP ani to ani to nie jest używane :lol: (Crazy browser & Aston shell)

Spróbuj w trybie rescułowania Xp przywrócic Explorer.exe z płyty instalacyjnej.. jeśli to wina explorera to powinno pomóc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem Olo jak sobie poradziłeś odpisz , walcze z tym problemem już 10 godzin przepatrzyłem różne tematy i stosowałem różne zabiegi: skanowanie różnego rodzaju , usówanie z regedit, msconfig itp nic nie pomogło jeśli ktoś może mi pomóc to będe dozgonnie wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Start->Panel sterowania->Opcje folderow->

zakladka 'Typy plikow'->typ 'Folder'->przycisk Zaawansowane

upewnij sie, ze 'open' jest domyslna opcja, a nie np jakies 'rundll_shellExit'

jesli nie pomoze, to niestety chyba reinstalka..

mozesz wczesniej ewentualnie probowac przywracanie systemu (jesli masz wlaczone) lub funkcja 'Napraw' z plyty XP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi