JUGAJ Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cze mam taki problem mam starego kompa p2 233 płyte nawet niewiem jaką jakaś lipa mam sieć karty sieciowe Lntech wszystko było git karta działała na tym kompieaż nagle lipa niedziała myśle se karta padła wkładam ją do drugiego kompa działa z nowego wsadziłem inną karte do tego starego i terz niedziała. przekładałem karty we wszystkie sloty nawet ten gdzie jest grafika bo jest jeszcze na pci . też niedziała a grafa chodzi już niewiem co to może być pomocy ZA odpowiedzi wielkie dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cze mam taki problem mam starego kompa p2 233 płyte nawet niewiem jaką jakaś lipa mam sieć karty sieciowe Lntech wszystko było git karta działała na tym kompieaż nagle lipa niedziała myśle se karta padła wkładam ją do drugiego kompa działa z nowego wsadziłem inną karte do tego starego i terz niedziała. przekładałem karty we wszystkie sloty nawet ten gdzie jest grafika bo jest jeszcze na pci . też niedziała a grafa chodzi już niewiem co to może być pomocy ZA odpowiedzi wielkie dzięki niedziała to znaczy nie wykrywa urzadzenia bios czy w winie nie działa a moze masz konflikty ??? sprawdz w winie. a ze płyta siadła też prawdopodone . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUGAJ Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 jak łacze dwa kompy kablem to w nowym kompie świeci dioda no obydwu kartach a w starym nic nieświeci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Cze mam taki problem mam starego kompa p2 233 płyte nawet niewiem jaką jakaś lipa mam sieć karty sieciowe Lntech wszystko było git karta działała na tym kompieaż nagle lipa niedziała myśle se karta padła wkładam ją do drugiego kompa działa z nowego wsadziłem inną karte do tego starego i terz niedziała. przekładałem karty we wszystkie sloty nawet ten gdzie jest grafika bo jest jeszcze na pci . też niedziała a grafa chodzi już niewiem co to może być pomocy ZA odpowiedzi wielkie dzięki owszem, możliwe że plyta głowna coś szwankuje... :? pewnie nie zmieniałeś nic w biosie, wiec to nie to - a moze problem softwaerowy? probowales przeistalowac stery? Ja bym wszystkie bzdedy niepotrzebne z pci usunal (oprocz grafy i sieciowki) i wtedy zobaczyl, cos sie dzieje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 1. ustaw bios na załadowanie ustawień domyślnych 2. karta nie działa ale czy winda ją wykrywa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUGAJ Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a więc jest tak winda wykrywa karte ale karta niedziała i po 2 mam coś takiego przy ładowaniu biosu po dyskach wyskakuje mi COFLICT I/O PORTS : 378 2F8 3F8 niekumam o co chodzi Ps raz już tak miałem z taką kartą ale tamta niedziałała na nowym ani na starym kompie a ta tylko na starym niedziała Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 podłącz myszkę ps2, wyłącz obydwa comy w biosie i port lpt też. czy masz jakieś karty na ISA? to wyciagnij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUGAJ Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 niewiem gdzie mam to włączyć niemoge tego znalęźć w biosie a co to karty na isa sorki ale zielony jestem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 karty ISA - takie gdzie postawka jest czarna (pci - biała) i są troche dłuższe. 1. tak w ogóle to zacznij od załadowania domyślnych ustawień w biosie 2. porty COM - w biosie znajdź coś w stylu: onboard serial port 1 lub port COM 1 ustaw na "disabled" obydwa jak masz do nich podłaczona mysz to nie będzie dzaiłać dlatego załatw sobie ps2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUGAJ Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 mysz i klawiature ma na te takie małe wtyczki nie na com a isa mam karte muzyczną oki konfliktu już niema a poco miałem wyciągnąć tą karte isa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUGAJ Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 oki spoko ale sieciówka jak niedziałała tak dalej niedziała :( :( co to może być Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 czy wiesz jak sprawdzić czy nie ma konfliktu przerwań? 1. zobacz czy w biosie masz ustawione system plug n play na yes 2. jaki windows 3. sprawdż w menedrzeźe urządzeń jaki jest stan karty sieciowej (czy jest wykrzyknik, czy nie ma konfliktów zasobów) 4. a w ogóle to jak miałeś kłopoty z adresowaniam pamięci to teraz może trzeba przinstalowac sieciówkę w windowsie (odinstalować, restart, pozwolić wykryć windzie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUGAJ Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 wykrzykników niema sieciówke odinstalowywałem winda ją wykrywała wtedy instalowałem stery win 98 oddam karte do sklepu niech ją sprawdzą wtedy będe sie matrwił dalej oki dzięki wszystkim za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...