Skocz do zawartości
JUGAJ

Problem z pci chyba

Rekomendowane odpowiedzi

Cze mam taki problem mam starego kompa p2 233 płyte nawet niewiem jaką jakaś lipa mam sieć karty sieciowe Lntech wszystko było git karta działała na tym kompieaż nagle lipa niedziała myśle se karta padła wkładam ją do drugiego kompa działa z nowego wsadziłem inną karte do tego starego i terz niedziała. przekładałem karty we wszystkie sloty nawet ten gdzie jest grafika bo jest jeszcze na pci .

też niedziała a grafa chodzi już niewiem co to może być pomocy

ZA odpowiedzi wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze mam taki problem mam starego kompa p2 233 płyte nawet niewiem jaką jakaś lipa mam sieć karty sieciowe Lntech wszystko było git karta działała na tym kompieaż nagle lipa niedziała myśle se karta padła wkładam ją do drugiego kompa działa z nowego wsadziłem inną karte do tego starego i terz niedziała. przekładałem karty we wszystkie sloty nawet ten gdzie jest grafika bo jest jeszcze na pci .

też niedziała a grafa chodzi  już niewiem co to może być pomocy

niedziała to znaczy nie wykrywa urzadzenia bios czy w winie nie działa a moze masz konflikty ??? sprawdz w winie. a ze płyta siadła też prawdopodone .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też niedziała a grafa chodzi  już niewiem co to może być pomocy

owszem, możliwe że plyta głowna coś szwankuje... :?

pewnie nie zmieniałeś nic w biosie, wiec to nie to - a moze problem softwaerowy? probowales przeistalowac stery?

Ja bym wszystkie bzdedy niepotrzebne z pci usunal (oprocz grafy i sieciowki) i wtedy zobaczyl, cos sie dzieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a więc jest tak winda wykrywa karte ale karta niedziała

i po 2 mam coś takiego przy ładowaniu biosu po dyskach wyskakuje mi

COFLICT I/O PORTS : 378 2F8 3F8 niekumam o co chodzi

Ps raz już tak miałem z taką kartą ale tamta niedziałała na nowym ani na starym kompie a ta tylko na starym niedziała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karty ISA - takie gdzie postawka jest czarna (pci - biała) i są troche dłuższe.

1. tak w ogóle to zacznij od załadowania domyślnych ustawień w biosie

2. porty COM - w biosie znajdź coś w stylu:

onboard serial port 1 lub port COM 1

ustaw na "disabled" obydwa

jak masz do nich podłaczona mysz to nie będzie dzaiłać dlatego załatw sobie ps2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wiesz jak sprawdzić czy nie ma konfliktu przerwań?

1. zobacz czy w biosie masz ustawione system plug n play na yes

2. jaki windows

3. sprawdż w menedrzeźe urządzeń jaki jest stan karty sieciowej (czy jest wykrzyknik, czy nie ma konfliktów zasobów)

4. a w ogóle to jak miałeś kłopoty z adresowaniam pamięci to teraz może trzeba przinstalowac sieciówkę w windowsie (odinstalować, restart, pozwolić wykryć windzie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wykrzykników niema sieciówke odinstalowywałem winda ją wykrywała wtedy instalowałem stery

win 98

oddam karte do sklepu niech ją sprawdzą wtedy będe sie matrwił dalej

oki dzięki wszystkim za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...