L€€_$HY Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Hej! Ostatnio zaczyna mi sie komp "mrozic" - tzn. ekran zastyga tak jak jest, czasem podczas grania w q3, a czasem ot tak sobie. Pomaga tylko twardy reset, ale czasem po tym nie chce wstac. Niekiedy wywraca sie juz na poziomie biosu karty (albo sie na nim zamraza, albo wcale nie odpala ekran - brak sygnalyu z karty, a dyski chodza), czasem przy "uruchamianie systemu windows 98", a czasem zas przy starcie GUI. No i tak kilka razy. W koncu zaskoczy i jest spokoj, az za kilka dni zabawa od poczatku. Konfiguracja jak ponizej, z tym ze proc teraz chodzi z predkoscia nominalna (tj 900 MHz), ram tez na 100 MHz. CheepoBios v 1.01. Zastanawiam sie czy to nie wina karty - w koncu to zabytek i moze dozyla swych dni. Czy tez moze jednak plyta? Chipset sie chyba jednak nie przegrzewa (mbm pokazuje przecietnie 34 st), a nad nim jest wentylator wyciagajacy powietrze. Wszelkie sugestie i rady (oprocz "twoja mobo to gowno") mile widziane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Jeżeli przy 900 MHz też zamraża się, to bardzo prawdopodobne że to wina grafiki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 ECS :lol: albo moze grafika... (domyślam się, że cooler poprawnie założony na CPU itp..). Grafika raczej stara, więc dużego chłodzenia to ona nie potrzbowała. Więc proponuje aktualizację biosa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Wszelkie sugestie i rady (oprocz "twoja mobo to gowno") mile widziane :)Dobrze ze odradziles ta sugestie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Spróbuj z inną nową grafą, ew. najnowszy BIOS ale orginalny ECS a nie CheepoBios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Jeżeli jest to klasyczny "friz" to ja stawiam na grafikę, a dokładnie zbyt wysoką temperaturę GPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Najpierw skręć procka na 900 a jak nie pomoże to ja tradycyjnie stawiałbym na ECSa. Na moim k7s5a jak zrobiłem twardy reset to raz wstawał a raz nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...